Gå til innhold

Svinerik

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Svinerik

  1. Takk for svar.Var en tur ute tidlig i dag , den er nok noe treg før den når lock-up,men i 100km/t er jeg nok der som du er Sindre,da merker jeg at den slår inn.(det er det jeg mener er tregt og seint) Husker tydelig på Classic 3,9 , 90 km/t og helt klart lock-up. Perfekt ! Gjorde en re-map for en stund siden,syntes det ble forferdelig tregt etter som tiden går fremover(bilene også) er fornøyd med det,litt høyere omdreining før den girer,men alikevel silkemykt.Vet ikke om dette har noe å si på lock-up ?( i dette bilde ) Flott eksemplar dette her 2000 mod kjørt 177000 og er nesten som ny både utvendig og innvendig og alt virker for øyeblikket. Når jeg kjører på ferie og andre kjekke anledninger så er det slike biler som jeg har som brukes,da er det kos. Ja...det blir nok litt lite bruk,står godt og varmt så klapper jeg på de av og til når jeg går forbi . Fyrer opp denne lille her også om sommeren,gøy fremdeles.
  2. Hei folkens,er det noen som er ute å kjører og kan se på en enkel ting. Blir bare litt forvirret i forhold til dagens biler. Spørsmål : Hva ligger dere på i turtall i 80km/t noenlunde flat vei og litt pådrag ? (og gjerne 100 også). Mulig det er riktig,men synes 2200-2300 omdreininger i 80+ virker noe høyt ! Kjører ikke så veldig mye med denne så det blir muligens forskjellen fra nyere biler som jeg reagerer på.
  3. Hei, dette var virkelig noe lure greier du har fått til hvis det er så at en kan få kobble ut startsperre og alt det dillet det fører med seg. Har en nydelig P38 diesel nå,solgte Classic`en til Siggen her på forumet for noen måneder siden.Ikke det at jeg har trøbbel,men forventer at jeg kommer til å få det før eller siden og det der er jo en kamp ,så hadde en kunnet rydde det av veien så er det nesten for godt til å være sant,iallefall for meg. Svein inge Eriksen   svinerik@gmail.com

  4. Siggen er en skikkelig friskus,han fikser det,bilen gikk til en verdig kjøper,den er i gode hender.
  5. Det gjorde den,fint at den fremdeles er en del av miljøet.
  6. Hei Brage og takk for innspill som ikke er fremmed for meg i det siste. Litt enkelt så mener jeg den går med full kaldstartsystem også når den er/blir varm altså VELDIG sur eksos for da og kveles.( dra ut choke på en motor som er varm så varer det ikke lenge før den stopper). Orginale deler ? Ja-jo. NTK sensorer med samme plugg bare til å sette på,vet nesten ikke mer enn det.Britpart steppermotor ? Jeg låner en Hawkeye i ny og ne av en kjenning så denne fungerer men.....så er det store spørsmålet jeg ikke har fått noe svar på ,og det er: Jeg mener i begynnelsen eller første gang jeg koblet til hawkeye og leste av verdiene .....mener jeg å huske at på varm motor så teller verdiene på oksygensensorene hele tiden,altså tallene forandrer seg noe som er naturlig i mitt hode da vi kan se at de jobber med å justere forbruk./mengde ? Når jeg leser av disse nå så står tallene helt i ro. Er ikke dette feil ? Skal det ikke jobbes litt her ? Ja ,jeg har skiftet oksygensensorene en gang til bare for å være sikker,de er steindyre. Jeg kjenner heller ikke til at hawkeye har noe reset av adaptive verdier, kun reset av feil. Litt blank på den siste her. Det er slike ting som nevnt over som er vanskelig å få svar på,jeg/vi og andre har rett og slett ikke nok greie på det.
  7. Hei Siggen,holder akkurat på med en annonse på Finn. Ring hvis du vil 92020283. Det er litt trist,men må vel ta en avgjørelse etterhvert.Har hatt den i 20 år.Må vel si at iallefall 15 av de årene har den stått i garasjen. Står masse kjekt å ha der også. Har også en ekstra 3,9 motor.Nå blir det ryddet reint for denne type bil. Regner med noe abstinens ,men det er jo hjelp for det i helse-norge.
  8. Gammel tråd dette her fra mai 2019 som er litt riktig å avslutte dog uten at jeg kom noe nærmere problemet som jeg listet opp over.Tid er det heller ikke fluss med lengre så det stopper litt opp ,får bare gi meg, iallefall da jeg mistet reversen på gir, da blir det liksom ``gidder jeg mer nå i en alder av... ? eller :er det noen andre som gidder ?`` Det er pokker meg ikke så mye jeg ikke har vært gjennom her.Problemet er og var når den har blitt varm så er den vanskelig(helst på tomgang) .Kald motor helt topp ,eller kjør som en gal med masse luft i front så går det også. Fin bil og rustfri i den grad rustfri er mulig på disse bilene uten at de er plukket fullstendig fra hverandre. Legger ut på Finn for salg så får vi se om noen gidder. Får legge med hele delelageret i samme slengen.
  9. Tusen takk til Siggen som kunne hjelpe meg med dette.
  10. Hei folkens, er det noen som gidder å ta et bilde for meg hvordan dette skal se ut når det er montert ! Blir ikke så veldig klok på manualen her,ser kun oversiktbilde og reimer. Ja.....hadde bilde,hvor nå det har tatt veien.Send gjerne på sms hvis noen orker.tlf 92020283
  11. Det var bom,prøver igjen i tilfelle noen har.
  12. Litt for lenge siden...men du har ikke tilfeldig vis en automatgearkasse, svinerik.
  13. Gaute : automatgearkasse for salg ? Hilsen Svinerik
  14. Noen som har for salg en automatkasse som virker ?
  15. Siggen: Måtte gi litt på med pistolen,men ikke full guffe. Trakk pusten og klarte å blåse også,det var tungt,men gikk. Klarer ikke helt å forstå at med det returtrykket da ,som var i bøtta skal gå lett inn tilbake på tanken.(ja..det rant godt,men ikke noe trykk av betydning vil jeg si det var) Det gikk gjennom akurator slik at jeg kunne utelukke denne. Jeg må legge opp en slange der som du sier og gjerne blåse litt der bak med tanken også for å se hvordan det oppfører seg. Jari: Vet jeg har hatt oppe fordeler for noen år siden,men det var vel fordi en fjær hadde løsnet,så skiftet jeg tenningsmodulen i samme slengen + ny vacum-membran. Skal sjekke tenning på kald og varm.
  16. Det er nok der det ligger ,Siggen Så litt på dette med bensinretur i går ....startet først opp som normalt for å få arbeidstemperatur ,går fint som vanlig,også når den er varm,men lar meg ikke lure,MÅ ha en kjøretur på 3-4 km eller lengre for så å komme hjem igjen på tunet og på tomgang.Det er da det begynner etter en liten stund. Surner vekk,hosting og fising og stopper.Vannvittig sur og uforbrent bensinlukt når dette begynner å skje. tar av returslange v rail og blåser i denne ,du bør ha veldig grei lungekapasitet,men det går,bobler i tanken der bak.(synes bare at de skulle veldig mye til,men ok) Tar også luftpistol for å trykke litt ekstra igjennom. Utfra retur /rail setter jeg en slange som jeg igjen setter ned i en 10 l kanne og starter opp. Normalt når den er så varm så vil den alltid starte,men bare et tidsspørsmål til hosting og stopp. Dette gikk fint de 10 minuttene det tar å fylle opp en 10 liters kanne ? Motor burde ha stoppet. !(trodde faktisk ikke det var slike mengder som gikk i retur,men det sier vel seg selv) . La meg legge til at på kjøreturen i forkant så kjørte jeg uten bensinlokk i tilfelle lufteproblemer i tank. en ide iallefall,men det ble jo samme resultat når jeg kom hjem. Det som da ikke er mulig er å kjøre 4 km med en bensinkanne med slange i for så å komme hjem og se om det samme oppstår. litt spøk den siste der,men får ikke gjort noe med det. Kan det være noe med retur ?? Jeg må renske litt opp og se her,har ikke helt trua. Trenger for all del innspill fra dere i panelet. Ellers så ser jeg at Steppermotor ikke er helt med(denne er ikke gammel) og inhibitswitch heter den vel (på gearkasse) har også tatt kveld.Det betyr at du kan starte bilen i drive eller ikke start i det hele tatt. jeg får startet i drive. Har vel ingenting med denne saken å gjøre som etter mitt hode er drivstoffrelatert på en eller annen måte. Ingen lett sak ,det er helt sikkert.
  17. Har jo gått over slangene,men en vet aldri om en har oversett noe,sjekker. Regner du mener den vakummembranen på høyre side sett forfra som jeg skiftet for en tid tilbake.Besinretur er jo en supertanke her,må sjekkes,takker for fint innspill. Tempsensoren for bensin viser iallefall ` normal ` temp hva nå det er .Får i iallefall ikke noe mistanke om unormal temp på bensin. Koster heller ikke en kalori å dra den ut,så jeg prøver alt av innspill her. Har hatt denne bilen i snart 20 år med super pleie,men nå er den blitt skikkelig sur og vrang. Utskjemt drittunge.
  18. Hei, ja,jeg har skiftet steppermotoren og begge o2 sensorene,tror aldri jeg har stått så fast som dette,pleier nå alltid å å komme frem til noe. Dette føles vanskelig .
  19. Hei folkens,her har jeg nok mer problemer enn jeg klarer å rydde opp i.Tar bilen ut av og til og prøver på noen nye ide`er,men uten resultat. Bruker HawkEye total som diagnoseverktøy. Starter fint fra kald og varmes naturlig og fint opp med en liten kjøretur eller tomgang.Må vel også legge til at jeg kan kjøre så langt jeg vil ,men bør ikke stoppe for lenge (tomgang) for det er da det begynner ! Varm motor 85-90 grader når den står i ro og går...begynner sakte men sikkert å gi seg, den får veldig mye bensin der og da ? for det skjer på sekundet. Hawkeye leser før dette fenomenet på oxygensensorer (husker ikke nøyaktig tallene når jeg sitter her og skriver,men ikke så vesentlig her nå) 6250 på begge 2. Faller da i verdi ned til 3250 først den ene,så umiddelbart den andre. Klarer på dette tidspunkt nesten ikke å holde den i gang.Hawkeye viser da feil på sensorer som er nye både en og 2 ganger.Ikke noe tvil at den drukner i bensin på dette tidspunkt og stopper. Må vente til den har kjølt seg litt før oppstart,men samme greiene igjen når den har fått arbeidstemperatur. Bensin ..ja..prøver meg... . ny bensinpumpe,filter og rele. Ut med fuelrail ,sjekket om dyser gir noe mer drypp en manual sier. Greit å se om det er fin dusj på hver dyse..går fin med et 9 volt batteri og ta runden med en liten kopp og sjekke iallefall. Skiftet trykk regulator i samme slengen. Best å toppe det med en reserve ECU som jeg har liggende , og for all del skifte den lille rakkaren som sitter nede på fordeleren og som ikke er spesielt glad i varme.Vi tar luftmengdemåleren i samme slengen og skifter den ,så er den iallefall ny. Ingen resultat på noe av dette. Rask oppsummering : så drukner den i bensin av en eller annen grunn når den blir varm.Er gått helt tom på ide`er.Fulstendig stopp. Ellers : flott rustfri bil med bremser som ny. Inen tilsvarende biler her i Karnøy/Haugesund distriktet som jeg vet om ? Hadde vært supert å lest av Hawkeye på en annen.
  20. Ja, som jeg sa i innlegget over. Det var nøyaktig der som" lafterolf " forklarte. Best å ha det der i orden. En kan være 100% sikker at noen skal se de tallene en eller annen gang.
  21. Viste tydelig dette her,puhh ,var rett og slett litt smånervøs,er en del år siden jeg så de tallene og det hadde gått i glemmeboken.plutselig en dag så er det noen som skal se dette. ......
×
×
  • Opprett ny...