Jump to content
LRforum

Jarle F

LRF Society
 • Content count

  1,197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

5 Followers

About Jarle F

 • Rank
  Hæh???

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bergen

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Arna, øst for Bergen

Recent Profile Visitors

726 profile views
 1. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Toaletter i campen. Dusj i nærheten. Det å melde seg på turer på forhånd er viktig for oss som er arrangører. Noe turer er såpass krevende å gjennomføre, at dersom ingen melder sin interesse for turene må vi finne alternativer. Fullt mulig å melde seg på de fleste turer dagen før.
 2. Jarle F

  Hvor skal elektronene komme fra?

  Du får bare ett forsøk med en 100 A eller 250 A bryter. Kontakt flatene vil sannsynligvis sveises fast på grunn av lysbuen (gnisten) når du slår av bryteren med full last på vinsjen. Ser ut til å være riktig type Albright solenoid. Impuls funksjon: Kort 12V "puls" for å slå på solenoid. Og kort puls for å slå av igjen. Fordelen er at du kan ha flere brytere rundt om som vil kunne betjene solenoiden, uavhengig av hvilken stilling solenoiden har. For å betjene "vanlige" releer/solenoider må du ha en bryter som enten er av eller på. For å betjene fra flere steder må du gjøre en del elektriske krumspring. Anbefales ikke.
 3. Jarle F

  Hvor skal elektronene komme fra?

  Albright tåler 250A kontinuerlig og 400A i ca 7 minutter (450 sekunder). 800A i 22 sekunder. Den klarer å bryte 1500A ved kortslutning. Disse solenoidene fås også med impuls funksjon OM det skulle være ønskelig. Prisen på denne i forhold til Omron er nok i favør Albright. (Albright selges av vinsj leverandører i UK, så de er ikke "jallamikk".) Når det gjelder batteribryteren som jeg linket til lenger oppe er den vesentlig kraftigere enn dem jeg her sett på mange vinsj installasjoner. Installasjoner som har holdt i mange år, selv med en bryter som "bare" tåler 100A. Alternativer finnes. F.eks denne som tåler 400A konstant, 600A i opptil 5 min og 1500A i10 sekunder. Men så var det prisen igjen da.
 4. Jarle F

  Hvor skal elektronene komme fra?

  Dynamo utgangen har for tynn kabel. Bedre å bruke starter tilkoblingen. Trangt å komme til på de fleste biler. Td5 tilnærmet umulig. Dersom du setter "nødstoppen" i kupeen kan du like gjerne kable helt fra batteriet og frem til vinsjen. Bryteren betjenes bare når det ikke går strøm igjennom den, altså når vinsjen ikke er i bruk. Antar det skal være greit med en fra Biltema eller lignende. Om du må ha bryte evne på 300- 400A er det kun solenoider som er brukandes. Albright solenoids er etter sigende noe av det beste på markedet. Aberet er da at du får enda en kobling som må gjemmes bort en eller annen plass. Ikke sikkert det er til stor hjelp, men det var det jeg klarte å komme på en tidlig torsdags morgen.
 5. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  GLAD NYHET!! Vi har fått forlenget bestillingsfrist på Frønningen turene. ABSOLUTT SISTE FRIST ER 15.06.2018. Har du ikke bestilt enda? Da må du skynde deg. Vi har bare 5 ledige plasser for biler Tirsdag og 9 ledige plasser for biler Torsdag. Her er det første mann/kvinne til å bestille som får være med. Snakkes i Lærdal.
 6. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Hmmmm... Det er en kombinasjon vi ikke har tenkt på. Om Dere klarer å holde Dere innenfor en oppstillingsplass kan vi godta en camping avgift. Bare Dere kommer skal vi alltids klare å finne ut av spørsmål og saker som måtte dukke opp. Snakkes i Lærdal.
 7. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Dessverre har vi en frist for å bestille disse billettene. Dette for å få bekreftet booking av ferge disse dagene, ettersom dette er turer arrangert av tredjepart. Det ble postet innlegg her på forumet i denne tråden tidligere. Det er også lagt ut informasjon om svært kort tidsfrist på nlrk.no. Vi holder på med vurderinger/ undersøkelser på om vi kan få til et absolutt siste oppsamlingsheat for påmeldinger til disse turene. Send en e-post til hordaland@nlrk.no med ønske om bestilling av tur til Frønningen (tirsdag eller torsdag, antall biler og antall personer over 16 år, utenom sjåfør), så skal vi se om vi kan få Dere med. Vi prøver å gjøre vårt beste, men ha tålmodighet med oss. Vi er glade amatører så vi kan ikke alt. Dersom det ikke blir ett oppsamlingsheat vil de som bestiller tur via e-post måtte betale ved ankomst til Lærdal. E-post bestilling vil være bindende.
 8. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Hoy folkens!!!!! Det har vert labert med bestillinger av turene til Frønningen. Om vi skal unngå å måtte avbestille turene MÅ vi ha flere påmeldte begge dager. Særlig torsdagen. Sola skinner og vi gleder oss til uke 29. Snakkes i Lærdal.
 9. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Uansett hva du velger skal vi klare å finne ut av det når Dere ankommer Lærdal.
 10. Jarle F

  Enrollment Landstreff 2018

  Frønningen trips must have more registered cars fot them to be arranged. Tuesdays trip are almost fully booked, Thursdays trip has vacant places. We are closing the option to book tickets for these tours 31.05.2018. So get your fingers running over the keyboard and book Rally tickets and trips ASAP. See You in Lærdal
 11. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Frønningen turene må ha flere påmeldte biler om det skal bli noe av dem. Tirsdagen er nesten full, Torsdagen er det god plass. Vi stenger muligheten for å bestille billetter til disse turene 31.05.2018. Så få fingrene til å løpe over tastaturet og bestill treff og turer ASAP.
 12. Jarle F

  Forumtreff 2018, Persgården 15-17 Juni

  Sannsynligheten for at jeg kommer har steget betraktelig de siste ukene. Ombygging/ påbygging av hus er unnagjort (Nesten ferdig), guttungene slår plenen (ivrig motivert av bensinpenger til bilen(e)), Fruen har andre planer den helga,......... Så det er meget sannsynlig at det dukker opp en nesten 2 meter lang BææRgæænsææR. Øhh, jeg tar kjøreturen ned til Kongsberg og opp igjen på lørdagen for å hente en av klubb tilhengerne, som skal avleveres i Lærdal på vei hjem igjen. Sover da i bil/telt/lavvo ettersom det ikke er lov med 2 tilhengere bak en bil.
 13. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Bestillingene så langt ser ut til å være i skjønneste orden. Små fiks kan vi gjøre uten problemer ved ankomst. Vi snakkes i Lærdal.
 14. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Påmneldingsfrist for Frønningen var 15. mai. (Sikkert ikke informert godt nok om det) Ikke fullbooket så har fått forlenget bestillingsfrist til 31.05.2018. Ja det skal betales på fergen OG til Godseier.
 15. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Telt og vogn på treff området. Hotell, motell, pensjonat og campingplass i umiddelbar nærhet.
×