Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Jarle F

LRF Society
 • Innholdsteller

  1 215
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Nøytral

5 følgere

Om Jarle F

 • Rang
  Hæh???

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bergen

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Arna, øst for Bergen

Nylige profilbesøk

813 profilvisninger
 1. Jarle F

  Nye strømmålere hus.

  Tja... Ta en telefon til datatilsynet og forhør deg. Bilde tatt av gammel måler brukes for å kunne bevise målerstand ved utkobling/fjerning. Bilde tatt av ny måler brukes for å kunne bevise at den startet på en kWh verdi (vanligvis 0,00kWh). Begge disse bildene vil være gyldige beviser ved en eventuell klage på forhøyet strømregning fra strømleverandør som ikke skyldes økt strømpris. Har vert en del saker hvor boenheter har fått ett kraftig hopp i strømforbruket etter at ny måler er installert. Hva dette skyldes er det nok flere årsaker til. Om bildet kun er tatt av innholdet i sikrigskapet er det så anonymisert at det kun er du og kanskje den montøren som har koblet måleren som kan gjenkjenne det. Lagringstiden for bildene vet jeg ikke noe om.
 2. Jarle F

  Fjelltreff 31.08- 02.09.18

  Da har vi fått avklart noen detaljer. Offroadcamper kan brukes, men det er smalt og svingete opp til treff stedet. Campingvogn er ikke anbefalt. Har lagt ut kart og GPS posisjoner HER. Prates på fjellet.
 3. Jarle F

  Ekstra 12V batteri

  Få lånt deg en Dymo Rhino merkemaskin (Eksempel) og kjøp DYMO krympestrømpe i riktig størrelse for å tre på ledningene. (Finnes også andre merkemaskiner som har muligheten for å bruke krympe etiketter.) Da kan du lage merke med permanent forklarende tekst og som sitter på ledningen. (Forklarende tekst er ofte bedre enn ett tall og referanseoversikt når det er mørkt og trangt.) Krympes med hårføner eller varmluftspistol. Dette bruker vi mye på installasjoner i alle typer bygg for permanent merking av små kabler. Har vist seg å være enklere og mer holdbart enn andre måter å merke kabler på. Har brukt dette på Defender 90 og tidligere D2 ved installasjon av tilleggs elektrisk. Samtidig som jeg lager ledningsdiagram. Mye enklere ved feilsøk og ved nye påfunn. Enklere for eventuell neste eier å finne frem blir det også, men det blir vel bare en bonus. Jeg har tegnet ledningsdiagram i PCSCEMATIC(gratis program) og satt dette inn i perm tilhørende bilen. Da er tegningene forståelige for alle med litt elektrokompetanse. Kan også gjøres i paint i windows eller word, men da blir det mer tungvindt å få pen layout på tegningene. Bare min erfaring og min måte å gjøre det på. PS! Når det gjelder winsj kabler er det mulig å rydde opp i det så du får plass til 2 batterier i setekassen, men det krever litt arbeid og er ikke det første du skal gi deg i kast med om du ikke er litt elektrokyndig. (Store strømmer gir ofte stor varme ved feil). Brente biler er ikke ett pent syn.
 4. Jarle F

  Kabler til ekstra lys på grind

  Problemet er vel at man ikke kan handle på eBay, aliexpress, banggood eller andre nettshapper, fordi ideen kom akkurat nå og da må det gjøres akkurat NÅ. Biltema har stort sett det du trenger til slike ting. 230V skjøteledning i gummi (3G2,5) er fint å bruke til slike kabler, billigere enn å kjøpe spesialkabel. Suppler med noen deķskontakter eller de vanntette kontaktene (hun og han) er du i mål. Men for all del, bruk gjerne grossister om du har mulighet til det. Det med kvadrat på kabler har ikke den vanlige mann i gata snøring på. Ikke sikkert jeg eller andre elektrokyndige har det heller for så vidt. Bruker sjeldent mindre enn 2,5mm2 til forbrukerutstyr på 12V installasjoner. Kjører gjerne overkill på større forbrukere, men så har jeg god tilgang til kabelkapp i diverse dimensjoner å velge blant, og tilgang til grose hydraulisk kabelskopresse. Bare en liten input fra en stillferdig bergenser.
 5. Jarle F

  Fjelltreff 31.08- 02.09.18

  Offroad camper kan fungere. Telt er lovlig husly. Må høre med grunneiere.
 6. Jarle F

  Fjelltreff 31.08- 02.09.18

  Avd. Hordaland inviterer til fjelltreff i spektakulære omgivelser i Øvre Årdal. Sjekk HER for mer info.
 7. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Flott video. Håper vi har klart å gjøre treffet til en god opplevelse, totalt sett.
 8. Jarle F

  Oops! PKK, Service og rust...

  Pkk er øyeblikks bilde av bilens tilstand. Om kontrollør er usikker på kontrollpunktet, kan det slå begge veier. Nå som Vegvesenet også kan ta stikkprøve kontroll på biler blir verksted ofte anmerket for å ha vert for strenge i bedømming av kontrollpunkter. Dersom det er over 2 mnd siden kontroll har det ingenting for seg å klage.
 9. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Kjør til Grandavegen 4, så finner du frem.
 10. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Priser Landstreff 2018 Medlem: Treff avgift/ dag: kr 650 Treff avgift inkludert i Camping avgift. Camping 1/2 uke kr. 1400 Camping 1/1 uke kr. 1800 Ikke medlemmer: Treff avgift/ dag: kr 1250 Treff avgift inkludert i Camping avgift. Camping 1/2 uke: kr. 2100 Camping 1/1 uke: kr. 2500 Felles for medlemmer og ikke medlemmer: Ekstra natt: kr 300 Ekstra bil: kr. 350
 11. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  HJEEEEELP! Har noen i avd. Hordaland ett toalett med uttak rett bakover til overs? Vi trenger fire stk til toalettene på Landstreffcampen. Ring Svein Atle for å donere toalett. 9269NittiNi51
 12. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Det skal noe til for å utfordre tålmodigheten vår. Linken fører til bestillings siden for landstreffet. Her ligger det nå bare ute billetter til selve treffet. (Dagspass, camping 1/2 uke og 1/1 uke. ) Samt muligheten for å bestille ekstra t-skjorte og ekstra bil. Turer skal vi få Dere med på så lenge Dere stiller i Lærdal og vi har ledig kapasitet på de ulike turene.
 13. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Joda, vi skal få til noe.
 14. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Nei. Tur bestillingen for Frønningen ble stangt 15.06.2018. Bestillingsmuligheten for 1000m ble stengt 30.06.2018. Krav til diverse formaliteter ovenfor myndigheter og ekstern arrangør. Mulig at det blir en åpning for Frønningen turer når Dere ankommer treffet.
 15. Jarle F

  Landstreff 2018 Påmelding

  Hei. Påmeldingen ble stengt 30.06.2018 kl 23:59. Vi tar imot etternølere frem til 13.07.2018. Trodde det var nok tid fra mars til ut juni, men vi tok skammelig feil. Bestillinger gjøres HER. Det er fult mulig å komme uanmeldt til treffet, men det er veldig greit å få en oversikt over hvor mange som vil være med. Planlegging og rigging av campen blir mye enklere med forhåndspåmeldte
×