Gå til innhold

trondshj

LRF Society
  • Innlegg

    2 841
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av trondshj

  1. Kjedelig. Har noen biter til overs jeg også, men jeg regner med at det ikke er noen av disse du trenger? (De to med blått er identiske så vidt jeg kan se)
  2. Den lokale dekksjappa jeg bruker (Halden Dekk) har massive muttere til D4. Vil tro at andre forhandlere i samme kjede (point-s/fagdekk) helt sikkert kan skaffe på kort varsel om man synes prisen er grei.
  3. Dagens "fangst" etter å ha brukt noen timer i skogen sammen med fruen.
  4. Har ikke hørt om noen som har gjort det enda. Du kan jo eventuelt sende en forespørsel til Telemark og høre hva de gjorde da de bygget den om til varebil. Kan hende de har en oppskrift som det går an å kjøre i "revers".
  5. Kjenner ikke til Nanocom, men det er vel en viss fare for at den trekker noe strøm ja. Og på tre uker så er det ikke mye strøm som skal trekkes før batteriet er tappet ned ganske mye. Kan se ut som om andre har hatt samme erfaring https://landroverforums.com/forum/discovery-ii-18/nanocom-battery-drain-114534/
  6. Indeed. It could be worth to contact Forbrukerombudet. And for those concerned about the steering rack - there is a fix available from several dealers. No idea if it is an easy DIY job. Example: https://rimmerbros.com/Item--i-LF1150
  7. Tviler vel på at noen kommer til å skyte deg om du setter det ene eller det andre på hekken. Mest sannsynlig er det vel en SDV6. Eventuelt får du sette på "Super SS Rally GT Fastback...." Og velkommen til forumet forresten.
  8. Njaei.. Hva som er forskjell på SDV6 og TDV6 har vel vært diskutert i det vide og brede, og så langt jeg vet så finnes det 3.0 litere som er både SDV og TDV. Personlig hadde jeg en 2011 med 6-trinnskassen og 245-hesteren hvor det sto SDV i hekken. Har sett dette diskutert på flere nettsteder, og man kunne mistenke at de bare slang på de bokstavene som de tilfeldigvis hadde å slenge på når bilen passerte på samlebåndet... 😛 Det finnes sikkert en fasit, men jeg fant bare tvetydige svar den gangen jeg snoket i det. Så vognkortet er nok det som gir fasiten på motoren og hvilken effekt den yter.
  9. Vil tro at de fleste bilbergere er mer enn villige til å frakte bilen hjem om det er kortere til hjemsted enn til (merke)verksted. Men skulle man være så uheldig å få behov for berging i nærheten av et egnet verksted, men bor et godt stykke unna, så vil jeg tro at man må betale en del ekstra for å få fraktet bilen hjem. Så da må man jo ta litt rask hoderegning på hva som blir mest kostbart. Hjemtransport eller verkstedbesøk.
  10. Etter litt googling er jeg ganske sikker på at det der er baksetene til en Mitsubishi Outlander - 2010-modell, eller deromkring.
  11. Huff... Er vel kanskje derfor dette eksisterer? https://rimmerbros.com/Item--i-LF1150
  12. Eventuell høydejustering gjøres med diagnoseverktøy. Kan ikke se for meg at det å "lure" systemet kan gjøre noe godt mht justering av lys og annet det eventuelt kan påvirke. I tillegg bør du også være klar over at bilen senker seg når hastigheten stiger, så om bilen tror at den er i normal høyde også senker seg så kan du risikere å få en veldig ubehagelig overraskelse i høy hastighet. Edit: Velkommen til forumet forresten.
  13. ...og her er episode nr 2
  14. Holder den tett så ser jeg ikke noen grunn til at man ikke kan gjenbruke den. Det er fjæringen på en bil vi snakker om - ikke et rutefly. 😛
  15. Ikke noe hokus pokus. Rengjør slange godt, kapp av biten med lekasje, sett på koblinger og frisk slangebit. Om man skal koble fra en eksisterende kobling så er det rengjøring og deretter masse wd40 eller lignende om de er gjenstridige.
  16. Tess eller lignende har nok både slanger, voss-koblinger og annet du måtte trenge på lager. Dimensjonene har jeg dessverre ikke i hodet, men det er jo bare å ta et skyvelær og måle. Rundt kompressoren mener jeg det er 6, 8 og 10 mm - men ikke arrester meg på det.
  17. Kan også være kabelbrudd og/eller defekt sensor. Det sjekker du enklest ved å få bilen opp i høvelig riktig høyde og nappe sikring. Den vil jo slippe ut litt luft om den tror at høyden ikke er helt på stell. Men gå på med Zalo først. Finner du bobler så vet du jo at du uansett har et annet problem som må fikses.
  18. Techno Classic har vært redningen for oss flere ganger, og for de som har vært innom der, så er det jo umulig å ikke legge merke til det imponerende delelageret de har. De reiser visstnok rundt og plukker deler når de oppdager britiske produkter som har vært på veien for siste gang. Og som @tnj nevner, så er ikke prisene så gale heller.
  19. D4 i såfall, D5 var vel fortsatt på tegnebrettet i 2011. Men jeg synes ikke disse ligner på baksetene i D4. I alle fall ikke ut fra hvordan jeg husker at de så ut. Sikker på at det er til LR i det hele tatt?
  20. Lurer på hva denne bilen ble brukt til i sin tid. Kan jo hende det dukker opp mer informasjon i senere snutter.
  21. Regner med du kan få tilsvarende slange og voss-koblinger eller lignende hos Tess eller andre tilsvarende butikker.
  22. Vi prøvekjørte vel både 2.0 og 2.2, men hvilke motor som satt i var litt underordnet. Primært var det et ønske om adaptiv cruise - og det er faktisk ikke veldig vanlig på disse - i alle fall ikke på de årgangene/kilometerstanden som vi kikket på.
  23. Litt frisk googling ga også hint om at ledningen/kontakten til sensoren visstnok har en tendens til å havne nedpå mellomakselen, så før man trekker kortet på deler så kan det kanskje lønne seg å ta en titt under der og se om det kan være tilfelle - gitt at det er sensoren som lager problemet.
  24. Vil anbefale å prøvekjøre flere DS'er om det er bilen dere sikter på. Vi prøvekjørte en god del og ble litt forbauset over hvor stor forskjell det var på biler som var mer eller mindre mekanisk identiske. Enkelte føltes slarkete og rare ut, mens andre var tighte og fine. Det var også stor forskjell på hvor spreke de føltes. Mulig at noen av de var chiptrimmet, men de ble nå oppgitt til å være 2.0 med 150 HK. Fruen endte nå opp med en 2018-modell som fremstår som velholdt, og selv om den er mer tørst en gamlebilen (FL2, 2,2 manuell) og kanskje oppleves som litt daffere så er det nå en flott og komfortabel bil. Også er det et voldsomt sprik i hva de har av utstyr på tross av vi stort sett bare kikket på HSE. Personlig foretrekker jeg de som har "Black Pack" da de har litt annen hekkstuss og... Vel - jeg synes de ser penere ut.
  25. Kunne jo nesten høres ut som noe startsperrerelatert eller noe i den gata...?
×
×
  • Opprett ny...