Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

trondshj

LRF Society
 • Innholdsteller

  1 741
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av trondshj

 1. trondshj

  Bakdiff FL2

  Siden det har vært litt tiltagende ulyd bakfra på mr Free, så ble det nok en gang foretatt et oljeskift på bakdiffen, og det var en heller trist affære. I allefall for mine utrente øyne. Omlag 40.000 km siden sist gang vi skiftet olje der bak, og nok en gang var oljen ganske så mørk, og med tilsynelatende ganske mye metallspon. Bilen har nå gått omlag 185.000 km. Det er ikke påtagende mye ulyd. Vil tro at noen som kjørte bilen for første gang neppe ville lagt merke til det, men når man som god LR-eier kjører med ørene på stilker så... Spørsmålene er da: 1. Hvor mye metallspon er det "normalt" å få i den type olje etter 40.000 km? 2. Kan noen gi en subjektiv beskrivelse av de ulydene man kan forvente rett før havari på diff? Eventuelt andre ting man kan utforske for å få en idè om tilstanden på diffen uten å plukke den fra hverandre? 3. Har noen en bra bakdiff til FL2/Evoque liggende som man kan vurdere å selge? På forhånd takk.
 2. trondshj

  Egr og dpf

  Aha. Regner med at det blir ansett for "umulig" på D4 fordi man ikke får gjort det med IIDTool eller Hawkeye. Men - når både EGR og partikkelfilter har vart i nær 230.000 km, så regner jeg med at jeg bare bytter det når det eventuelt blir et problem.
 3. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  ...og etter litt rådslaging internt har vi også kommet til at en kalipper også kanskje kan skape de problemene du snakker om. Bare sånn for å gi deg enda en ting å gruble på...
 4. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Ikke noe problem å dra på EPB ved kjøring. Jada, det kommer til å hyle og dinge i dashboardet. Ikke blir det noen behagelig nedbremsing heller, men det er tross alt en nødbrems og er laget for å tåle det. Edit: Men gjør det i lav hastighet, og ikke i 100 på motorvei.
 5. trondshj

  Disco3 sikring går kompressor

  Isolasjon på strømforsyning til kompressor som har blitt slitt bort et sted? Eventuelt prøvekjørt kompressoren på 12V utenfor bil og se om den fungerer som den skal. Gjerne med en sikring på kursen.
 6. trondshj

  Ahok's Freelander

  Lexus og Toyota har da ikke feil??!?! Dog stusset jeg litt over en på toget på mandag som måtte skifte hjullager på sin Toyota (kan det være nødvendig på dette makeløse stykket av japansk ingeniørkunst?). Det var rimelig lang ventetid for å få time på verksted. Også jeg som trodde at Toyota'er aldri måtte på verksted... :p
 7. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Kan være at innsiden av skivene - altså trommelen for parkeringsbremsen har rustet, og/eller at skoene har funnet på noe tull. Du kan jo prøve å dra på parkeringsbremsen under kjøring og se om det sliter bort noe. Hvis ikke må skivene av. Men hva du bør gjøre da kan vi ta i en oppfølgingspost.
 8. trondshj

  Egr og dpf

  På 3-literen? Visste ikke at det var mulig. Jaja. Man lærer stadig noe.
 9. trondshj

  Egr og dpf

  EGR lar seg ikke fjerne på D4 så langt jeg vet. Feilen din kan jo komme av at selve sensoren er defekt også. Om bilen har vært småkjørt mye, så kan det hende at en lengre tur - gjerne med litt høyt turtall - løser problemet.:)
 10. trondshj

  Feil: kun normal høyde mulig....

  Om bilen ramlet ned på bumpstops, så er det neppe kompressoren som er problemet (enda). Få tatt en diagnose. Det er i alle fall ikke noe poeng i å begynne å kjøpe deler før du har en idè som hva som kan være årsaken. Om du får bilen opp i normal høyde, så kan du ta sikringen til luftfjæringen. F26 mener jeg det er. Da slipper du at kompressoren jobber seg ihjel på grunn av feil i systemet. Dersom bilen holder høyden, så er systemet tett, og bilen holder seg kjørbar. Da kan i alle fall luftbelgene friskmeldes. Da sitter du igjen med sensorer, ventilgallerier og eventuelt kabelbrudd. Ventilgalleriene i seg selv lager sjelden problemer på D4, men defekte sensorer foran og kabelbrudd mot bakre ventilgalleri er ikke helt uvanlige feil.
 11. trondshj

  EGR -klappventil/sommerfuglventil

  Merk at dere _kan_ få problemer på PKK om det er synlige endringer på avgassystemet. Så om man er uheldig og får en veldig ivrig kontrollør så kan det bli en toerfeil. Og løse ledninger kan jo gjøre en ivrig kontrollør litt nysgjerrig. Når det er sagt, så får man jo vurdere eget kjøremønster og hvor lenge orginal EGR satt på før man fikk problemer. Om man har en bil som har gått 250.000 før den fikk problemer, så får man neppe det problemet igjen i løpet av bilens levetid om man fikser det etter boka. Skal også sies at vi blendet EGR på Freelanderen (som skal på PKK veldig snart). Der gikk forbruket noe ned, og det ble mer krefter på lave turtall.
 12. trondshj

  D3 Regnsensor

  Har det blitt byttet frontrute nylig? Eller har ruta fått seg en smell ved sensoren? Har selv opplevde at et ruteverksted klarte å kåle det til så sensoren sluttet å virke.
 13. trondshj

  Feil: kun normal høyde mulig....

  Innen du har fått tatt diagnose så er det umulig/vanskelig å si. Kan være sensor, kompressor, ventilgalleri, kabelbrudd, lekasje, eventuelt alle fem. Eller noe annet spennende. Jeg tipper på sensor. Du kan jo kjøre med 4x4-info oppe på infotainmentskjermen og se om ett av hjulene brått oppfører seg merkelig på den. Det kan gi en indikasjon på om en av høydesensorene holder på å takke for seg.
 14. Stas. Da er det bare å håpe at kontrollen går greit, og at det ikke dukker opp noen dyre overraskelser.
 15. trondshj

  Ballast - Lys - Discover 3 2009 tdv6

  Kjøp pærer av høvelig kvalitet. Jeg har vært gjennom en del biltemapærer. Joda, de er billige, og som en nødløsning for å få bilen gjennom PKK, så er de greie. Utover det - kjøp kvalitet. Gå for noen av de kjente merkene. De gir bedre lys, og varer _MYE_ lengre. Osram og Phillips er vel de merkene vi har hatt best erfaring med, de har god holdbarhet og gir et bedre lysbilde. ...og bytt begge pærene når du først er i gang. Da gjør du både deg selv og andre bilister en tjeneste.
 16. trondshj

  Ballast - Lys - Discover 3 2009 tdv6

  Ble du noe klokere på problemet?
 17. trondshj

  Bakdiff FL2

  Jøss... Feil olje? Eventuelt at bilen har blitt kjørt på en slik måte/under slike forhold at firehjulsdriften har arbeidet mer enn vanlig? Eventuelt at det ikke er en orginaldiff, men en som har gått mye mer enn 60.000 km? Forøvrig spent på orginaldiffen til mr Free som nå nærmer seg 200.000 km med stormskritt. Lever den på lånt tid, eller holdes den i live av hyppige oljeskift? Har vært lite ulyder der bak nå (i alle fall som jeg kan høre) etter siste oljebytte. I tillegg har vi jo plassert en kraftig magnet på påfyllingspluggen, som sørger for at en del spon fester seg på pluggen i stedet for å havne i oljen... ¤krysser fingre og tær¤
 18. trondshj

  Ballast - Lys - Discover 3 2009 tdv6

  Bytt om på pærene først. Om problemet flytter seg, så er det pærene som er problemet. Mye billigere enn å kjøpe ny ballast basert på en mistanke.
 19. trondshj

  Hvor handle deler til Land Rover

  Er mange forhandlere der ute. Vi har EWS her på berget, i tillegg til dyre merkeforhandlere. Vi har handlet en del fra rimmerbros og britcar. Island4x4 er jo oppe til diskusjon dann og vann her på forumet... Når det gjelder kvalitet, så kan denne variere ja. Det får være opp til hver enkelte om man kjøper orginal, OEM eller tredjepart. Personlig varierer vi som oftest mellom OEM og orginal, avhengig av hvor mye juling en gitt del må tåle, og hvor vanskelig/tidkrevende den er å bytte. Orginaldel er orginaldel, mens OEM _skal_ holde samme kvalitet som orginaldel, selv om vi vel har sett noen eksempler på at det neppe er tilfelle. Skal man bare bytte glass på sideblinkers, så kan man jo også gjøre noen kupp på ebay eller aliexpress.
 20. trondshj

  Preventivt bytte av vannpumpe? -TD5

  ...ut bilens levetid tenker jeg at vi sier... Eventuelt frem til den dagen man plukker den ut fordi man "skal bare"...
 21. Ser ut som om at du har en sensor som har takket for seg i min bok. Få fikset problemet før kompressoren møter veggen også.
 22. trondshj

  Feil på differensial Discovery 3

  Vet ikke om denne kan gjøre det enklere? Øverste illustrasjon viser diff med sperre, den nederste uten. Om du har motoren for sperre (markert med 4-tallet), så har du sperre. Om denne mangler, så har du ikke det. Edit: Dette er fra verkstedsmanualen for D4, men så langt jeg vet så er det indentisk på D3 og D4.
 23. trondshj

  Feil på differensial Discovery 3

  Vet ikke om det er det samme på D3 og D4, men på D4 så dukker hengelåsen opp på bakdiffen i enkelte programmer - selv om jeg ikke har sperre. Så jeg måtte sjekke ekstra da det skulle byttes på min. Om forrige eier nylig byttet mellomaksel, så kan det nok være diffen. Om det er den orginale som sitter der, så lever den nok på lånt tid. Mulig at mellomakslene på D3 lever litt lengre enn på D4, da det er litt mer belastning på denne akselen på sistnevnte (men det er samme del). FL2 har jo en noe dårlig bakdiff, som pleier å takke for seg relativt "tidlig". Vår FL2 passerer snart 200.000 km og har fortsatt orginal bakdiff. Men vi har skiftet olje relativt ofte, og det kan være at det har gjort at den har greid seg så langt. Du gjør i alle fall ikke livet kortere til et gitt komponent om du tar oljeskift hyppigere enn det produsenten anbefaler.
 24. trondshj

  Feil på differensial Discovery 3

  Tror ikke diffen din er så mye å bekymre seg for (med forbehold om å ta grusomt feil), med mindre du har veldig høy kilometerstand. Spon i oljen er heller ikke uvanlig. Spesielt ikke om man følger LR sine intervaller. Dreneringspluggen er magnetisk, så at det var mye graks på den er ikke så rart. Lønner seg også å ta ut påfyllingsplugg først. Da renner oljen ut raskere, og tar (forhåpentligvis) med seg mer av urenhetene på veien ut. Når det gjelder oljemengden skal jeg ikke uttale meg. Tipper at uling din kommer fra mellomaksellageret ditt jeg. Det er nesten for slitasjedel å regne på D3/D4. Sjekk dette før du gjør noe drastisk med diffen. Når det gjelder gode verksteder, så har jeg hatt gode erfaringer med Techno Classic på Liertoppen, men det finnes også andre med god kompetanse på LR i Osloområdet. Om banken plager deg med telefoner fordi kontoen din er full, så kan du jo eventuelt besøke merkeforhandler. :p
 25. Etter suksessen med Så tenkte jeg å lage en liten gjettelek her. Med ujevne mellomrom vil det postes bilder fra våre reiser, og den første som gjetter hvor vi er kan vente seg en liten ting i posten. Kanskje fra der vi er, eller kanskje noe helt annet. Siden det tydeligvis ble litt for lett forrige gang, så gjør vi det litt vanskelig. Land/by/region holder ikke. Her må riktig svar være enten koordinater, og/eller avmerking på kart som er sånn høvelig i nærheten.
×