Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

trondshj

LRF Society
 • Innholdsteller

  1 599
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

trondshj last won the day on August 27

trondshj had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

16 God

3 følgere

Om trondshj

 • Rang
  Lykkelig uvitende

Contact Methods

 • MSN
  bluem244@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Indre Østfold

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Aremark/Østfold

Nylige profilbesøk

1 214 profilvisninger
 1. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Det kommer litt an på hva jeg skal gjøre. Småting så tar jeg den på bærebruene. Større ting så tar jeg den på jekkepunkter. Men støtter ALLTID opp med bukker (unntaket er hjulbytte). Luftfjæringen kan finne på merkelige ting, og brått har du en bil som begynner å ordne ting på egen hånd, og det kan bli farlig om man ikke har gjort ting rett. Du har sannsynligvis allerede funnet ut at den kan "strekke på beina" ganske godt. Ellers anbefaler jeg å se på linkene som fruen sendte. De brukte jeg IKKE i begynnelsen, og lærte mye på den harde og slitsomme måten.
 2. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Sett bilen i fri.NB! Pass på å at den ikke kan trille noe sted ved å sette blokker rundt framhjulene. Jekk opp bakenden slik at begge hjul henger fritt. Støtt opp med bukker. Du vil ikke ha 2,7 tonn med Land Rover i hodet. Da skal du kunne dreie på hjulet. Deretter skrur du ut festeskruen og napper ut plasthetten som sitter i skiva. Vri skiva slik at du kommer til justeringen og trekk denne så langt tilbake som du kan. Se gjerne en video på youtube som viser litt hvordan det ser ut der inne. (Husk at venstre og høyre side er motsatt av hverandre). Vri så skiva til du har ett hull over den ene bremseskoen og ett hull over den andre. Trekk ut skiva så langt det går (sannsynligvis ikke veldig langt) og enten få noen til å trekke i den, eller legg noe i mellom slik at den holder seg så langt ute som du får den. Stikk et skrujern eller lignende inn gjennom hullene sett det mot metallet på bremseskoene. Bank så på skoene vekselvis, mens skiva trekkes utover. Kjekt å ha et sett med ekstra hender til dette, men jeg har også gjort det alene noen ganger.
 3. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Kan du forklare litt mer hva du sliter med? Har du begynt å trekke ut skiva, slik at den har satt seg fast, eller var det ikke mulig å vri den i utgangspunktet?
 4. trondshj

  Motom's Disco 4

  Gratulerer. Flott bil. Og jeg tror ikke du skal bekymre deg for å gå tom for ting å skru på. Brått så går det et hjullager, også må du overhale/bytte kompressor, høydesensorer, og plutselig var det på tide med en bremsejobb. Så blir det ferie og du må skaffe deg, og montere et takstativ.... Og sånn går no dagan... :p
 5. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Innsiden av bremseskive bak fungerer også som bremsetrommel for parkeringsbremsen - som er utstyrt med gode gammeldagse bremsesko. På den ene av skoene (dvs en på hver side) er det en arm som blir trukket i av wiren til parkeringsbremsen. Denne armen pleier å sette seg og lage problemer. Som en midlertidig fiks, så kan man bryte den opp, og pøse på med rustløser (pass på å ikke få noe på bremsebelegget) og bryte den opp og igjen helt til den er helt løs. Deretter er det bare å skru sammen igjen. Vær klar over at kalippere på D4 (og D3) er festet med 12-kantbolter, så du må ha 12-kantnøkler/piper for å få de av.
 6. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Ser den. Men du verden for noen biler det er å kjøre når de er 100% Som sagt, så blir det bare verre, og noen ganger så kan det gå riktig så raskt fra vibrasjon til "påheng". Det samme gjelder forøvrig også hjullager på disse bilene. Har selv opplevd at det har gått fra ulyd til totalhavari svært raskt. Har hatt min D4 siden begynnelsen av 2012, og har ikke tenkt å bytte den inn på en god stund enda, med mindre det dukker opp noen ekstremt dyre reparasjoner.
 7. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  Om jeg husker rett så er det tenning på (men ikke start motor). Trykk inn bremsepedal. Trykk ned bryter for parkeringsbrems, og hold den nede. Skru av tenning. Slipp bremsepedal, slipp bryter for parkeringsbrems. Man pleier å høre at EPB slakker seg litt når den går i service mode. Gjorde det første gangen jeg gjorde en jobb på EPB, men har greid meg uten senere. (Les: Glemt det, men fått av bremseskiven ganske greit allikevel) Kommer an på hvor mye rust som har bygd seg opp på skiva og hvor stor grad det har blitt slitt og slikt.
 8. trondshj

  Handlet ny bil - Discovery 4 2015

  +1 til krøll med parkeringsbrems. Kjent problem, og bør ordnes så raskt som mulig. Det blir bare verre, og da får du brått skikkelig varmgang der bak. Bremseskoene bør enten byttes, eventuelt må "hengselet" på den ene bremseskoen frigjøres og smøres opp. Om du velger å bytte de, sørg for at hengselet blir satt inn med litt varmebestandig bremsefett. Da beholder det mobiliteten lenger. Hvis ikke er det ikke helt usannsynlig at du får det samme problem om et par-tre år.
 9. trondshj

  Hva man kan finne på Finn!

  Fin helgejobb for Ronny det der. En langhelg så er vel mye ordnet vil jeg tro.
 10. Kan vel skryte på å være en av ikke så veldig mange som har byttet hjul midtfjords... Eller i alle fall nesten. I det vi hadde parkert bilen på fergen mellom Horten og Moss så opplyser han i bilen bak at det ene bakdekket vårt så flatt ut. Og det stemte. Der sto det en skrue gjennom dekkbanen. Vi har våre mistanker til en ungdomsgjeng som hang ved Burger King like ved. De forsvant veldig raskt fra området ved bilen da vi kom ut etter en liten matbit. Nuvel. Mannskapet var noe skeptiske, til å la oss skifte hjul mens fergen var i fart, og vi hadde veldig lite lyst til å kjøre bilen med paddeflatt dekk over fergelemmen. Lang historie kort, så fikk vi lov når vi fikk vinden i ryggen. Dermed kunne vi trille av fergen sammen med de andre bilene uten å frykte for å ødelegge felgen.
 11. trondshj

  G. Freeman - Min første LR

  Gratulerer med en fin bil, og velkommen til forumet. Ble lekkert med den plastidip'en. Regner med du kommer til å få mye glede av den bilen bare du får byttet den registerreima. Du får forøvrig ikke mye kjøling om "Econ" er på. Det skal være mørkt der nede, og sett ventilasjonsanlegget på "Auto". Nå var det såpass varmt i Horten i dag at det burde være mulig å få testet kjølingen... Anbefaler å bytte ut håndtaket til bakluka med faceliftutgaven når... ¤kremt¤ ...om du får problemer med den. Bedre konstruksjon, enda litt freshere utseende, og du slipper at det gnager i stykker lakken på bakluka. Er det meg det er noe galt med, eller er det en litt annen farge på bakluka og støtfanger bak?
 12. trondshj

  Ønskes: Kr.sand mot Indre Enfold.

  ... eventuelt til Oslo, så skal jeg nok få tatt det med derfra i riktig retning...
 13. trondshj

  Hilseplikt - sjokket har ikke gitt seg

  Om det er noen trøst, så blir det ikke hilst mye til oss i D4/FL2 heller...
 14. trondshj

  Kompressor Hitachi vs AMK

  Det er ikke rare jobben. Plukk av tørka, bytt tørkemiddel, filter og gjerne lokk, sett tilbake. Ferdig. Personlig har jeg overhalt hele kompressoren med nye pakninger, stempelringer+++. Høyst overkommelig jobb, og med tanke på at det er en oppgave man ikke behøver å bekymre seg over så veldig ofte så... Men, som oggi sier, så er det ikke dumt å oppgradere software åkke som.
 15. trondshj

  Kompressor Hitachi vs AMK

  Hitachi er ikke så ille som ryktene vil ha det til. Det virkelige problemet er at det å bytte tørkemiddel ikke er et servicepunkt. Om dette hadde blitt byttet hvert 5. år/100.000 (eventuelt oftere) tror jeg ikke at vi hadde sett mange problemer med Hitachi'ene heller. Jeg hadde latt selger sette inn det han vil, også heller tatt en titt på tørkemiddelet om noen år.
×