Jump to content
LRforum

trondshj

LRF Society
 • Content Count

  2,293
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About trondshj

 • Rank
  Lykkelig uvitende

Contact Methods

 • MSN
  bluem244@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Indre Østfold

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Aremark/Østfold

Recent Profile Visitors

2,342 profile views
 1. Velkommen til forumet Regner med at det ikke er noe anderledes å handle deler til Discovery Sport enn andre Land Rovere. Med mindre det er bråhast så tror jeg de fleste her inne handler deler fra England. Mange forhandlere å velge mellom Rimmer Bros, Famous four, Britcar med flere. Er ikke sikkert at alle har deler til en såpass ny bil, men om du leter litt, så finner du helt sikkert noe. Jeg har handlet mye hos Rimmer Bros og vært fornøyd med det. Akseptable priser og grei leveringstid.
 2. trondshj

  Rist til peis

  Det der er vel såpass enkelt at selv jeg kunne ha fikset det, så det må da noen her inne kunne greie. Hadde jeg hatt tilstrekkelig med metall i garasjen - og garasjen ikke hadde vært full av en FL2 med diverse "vondter" så hadde jeg hoppet rett på.
 3. Er kamakselsensor ok da? Og alt av kontakter er festet skikkelig etter at ECU var ute?
 4. Eventuelt kan du ta sikring F26 (mener jeg det var) i motorrommet. Da skal bilen holde høyden - om det ikke er noe annet som er galt. Får du lurt bilen opp i ca normal høyde og napper sikringen, så bør bilen holde seg kjørbar.
 5. Du kan begynne med å se på 4x4 Info på displayet når du kjører. Om du ser at et av hjulene ikke oppfører seg normalt på displayet, så kan det være en indikator på at en høydesensor ikke er helt 100%.
 6. Neppe. Hele grillen på min D4 er blendet av med en stor plastplate, og luftinntaket nedenfor er for en stor del dekket av skiltet (som er flyttet opp på grunn av vinsjen). Har ikke hatt problemer med varme. Selv ikke i fjor sommer. Men om jeg skulle tatt bilen til Sahara, så ville jeg nok fjernet plastplaten.
 7. Amen... Og ikke spar på remediene...
 8. Hyggelig å høre. Lokale produkter fra der vi var.
 9. trondshj

  Disco 4

  Du kan kikke på denne tråden
 10. Serviceintervallet er for høyt. Mener det ligger på 24.000, men både det og intervall for de andre smøremidlene og væskene på bilen er alt for høyt. Ville gjennomført bytte av motorolje på 10-15.000 km eller årlig (avhengig av hva som kommer først). Byttet olje på differ og transfer på 70-80.000 km og flushet gearkasse på senest 100-120.000 km.
 11. En ny transfer koster vel et sted mellom 25.000 og 35.000 vil jeg tro. Men sjekk om du kan bruke transfer fra D3 (mistenker at du kan det nemlig). Da har du et ganske stort bruktmarked. Ganske mange D3 til opphugging rundt om.
 12. Ja - har hatt en E90 med "M" selv. Morsom bil, selv om den ikke hadde all verden av motor. Var ikke mange andre biler som kunne henge med i svingene den gangen, men til hverdags og på langtur så ble det slitsomt. Da savnet jeg den gamle E39'en.
 13. X3 og FL2 er veldig forskjellige biler - selv om de er i "samme klasse". Min personlige mening er at X3 har et mye mer sportslig oppsett. FL2 er i større grad satt opp for komfort.
 14. Om du skal ha en bruksbil, så kan du bare blåse en lang marsj i S, SE og HSE. Har bilen det utstyret du mener den skal ha, så kjør på. Det vesentlige (god fremkommelighet og driftssikkerhet) er allerede på plass. Drømmen er jo å få tak i en entusiastbil hvor tidligere eier har skiftet smøremidler oftere enn det serviceintervallene tilsier. Eventuelt en bil med lav kilometerstand, slik at du kan gjøre det selv. Også må du bare kikke på bilen og ta den på en prøvetur. Det skal ikke være ulyder i hjulopphenget, og sjekk at alt elektrisk fungerer som det skal. (Ikke at jeg har hørt om problemer med det elektriske på FL2 utover bakluka). Vær forsiktig. Det er veldig trivelige og sjarmerende biler, og man kan lett bli bergtatt.
 15. Imponerende. Vi var i Tallinn, i The Danish kings garden. En av tre statuer. Send kontaktinformasjon på PM, så skal vi se om vi kan få sendt noe til helgen.
×
×
 • Create New...