Jump to content
LRforum

trondshj

LRF Society
 • Content count

  1,349
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About trondshj

 • Rank
  Lykkelig uvitende

Contact Methods

 • MSN
  bluem244@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Indre Østfold

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Aremark/Østfold

Recent Profile Visitors

879 profile views
 1. Preventivt vedlikehold av luftkompressor

  Er nok lurt. Byttet da jeg overhalte kompressoren på min 2011 D4 i... Uhm... 2016? Uansett. Tørkemiddelet skal være små gulbrune perler. Hos meg var det meste kritthvitt, og hadde begynt å gå over i pulverform. Var stor forskjell på det som ble tatt ut i forhold til det som ble fylt på. Pass på å bytte filtere i samme slengen. Regner med at det følger med i settet. Og som sagt - invester i et forsterket lokk i samme slengen når du først er i gang.
 2. Discovery 3: problemer med webasto

  ...om bilen har vært nesten tom for drivstoff, så vil webasto ikke gå, og du må sannsynligvis få resatt den for å få den i gang igjen, sånn helt malapropos...
 3. Preventivt vedlikehold av luftkompressor

  X8R har video av overhaling av hitatchikompressor på sine hjemmesider og youtube https://www.youtube.com/watch?v=zlr0bzLvG-o Om du bare skal bytte tørkemiddel så trenger du ikke å plukke ned hele kompressoren. Da kan du ta av beskyttelsesdekselet og ta av tørka. Videoen vil om ikke annet vise hvordan denne er festet på kompressoren. Edit: Ser ikke ut som om de faktisk demonterer tørka på den videoen. Men det er en bolt/skrue og deretter vri løs og trekk av etter at man har koblet fra slangene på lokket.
 4. Sound system type i D4

  Ok. Det skjedde et skifte fra HK til Meridian en eller annen gang 2011-2013 tror jeg. Men som sagt - ikke sikker på dette. Har HK i bilen min, og det har mer enn akseptabel lyd. Er vel omtrent samme antall høytalere og omtrent like mange watt mener jeg å huske.
 5. Sound system type i D4

  Uten å være altfor skråsikker så tror jeg det betyr at bilen er utstyrt med Meridian Sound system for din årgang. Det betyr vel at du har flere høytalere enn du kan telle på fingrene, og drøyt 800w med trøkk.
 6. Preventivt vedlikehold av luftkompressor

  D4 med 3.0-literen har vel litt lengre intervall på registerreim enn 2.7-literen. Men, om du får gjort det "gratis" før tiden, så vil det jo ta laaaaaaang tid før du behøver å tenke på det igjen. Slettes ikke dumt å få det gjort, særlig om det er langt til nærmeste verksted. Olje på transfer skal ha blitt byttet på 120.000. Sjekk at dette har blitt gjort, hvis ikke så bør du får gjort dette snarest. LR er - som så mange andre bilprodusenter i dag - meget konservative mht utskiftning av oljer. Det skader absolutt ikke å få skiftet olje på både differ og gearkasse om dette ikke har blitt gjort. Avhengig av hva du har av kunnskap/ønsker/lyst til selv, så vet jeg ikke om jeg hadde brydd meg med å flushe gearkassen på den kilometerstanden. Et "enkelt" oljeskift vil sannsynligvis være bra nok, og gi litt frisk olje, så kan du heller tenke på flushing når telleren nærmer seg 200.000. Nå er jeg usikker på om bilen din har AMK-kompressor eller Hitatchi. Det har vært lite problemer med førstnevnte. Sistnevnte (som jeg har i bilen min) har derimot hatt en del trøbbel. Min høyst subjektive mening er at det kommer av at tørkemiddelet ikke er et servicepunkt. Tror mang en Hitatchi kunne fått et lengre liv om tørkemiddelet hadde vært byttet, og jeg antar at en AMK-kompressor ikke vil ha vondt av friskt tørkemiddel heller. Har du Hitatchi, som fungerer, så bytt tørkemiddel og sett på et forsterket lokk til tørka (disse har en tendens til å sprekke). Ellers har armen på den ene bremseskoen på håndbremsen en tendens til å gå tregt og til slutt sette seg fast. Noe som skaper pipelyd ved rygging, og etter hvert vibrasjoner under kjøring. Hvorvidt man gidder å ta dette som preventivt vedlikehold eller ikke får man vurdere selv. Om jeg hadde kjøpt en D4 med 130.000 på telleren i dag så er jeg sannelig ikke sikker. Kanskje jeg hadde gjort det en vakker sommerdag hvor arbeidslysten var høy og det av en eller annen grunn var lite annet å gjøre i hus og hage. På vinteren hadde jeg ikke tatt meg bryet, selv i en oppvarmet garasje. Utover det så kan jeg bare foreslå at du lager deg "dimmelenke" som lar deg telle ned antall dager til du kan sette deg i bilen, trykke på startknappen og høre den rause V6'en starte opp, før du i din egen boble av komfort og stillhet rolig setter kursen hjemover, litt hevet over resten av verden.
 7. Råd om dashcam?

  Vi har dashcam fra Street Guardian i begge bilene våre https://streetguardian.info/sg9665gcv3 Ja, det krever ekstern strømforsyning, men utover det, så har den egen GPS, samt knapp for å "sikre" opptak, samt G-sensor, så den automatisk lagrer ved en eventuell ulykke. Monteringen var enkel, og det fulgte med både forskjellige klips og limputer, samt en liten sak for å bende opp interiørpaneler, slik at man relativt enkelt kan får skjult og montert ledninger skjult. Kameraet kan enten kobles direkte til PC, eller man kan ta ut minnekortet om man ønsker å kopiere ut filer.
 8. Vurdere seriøst Discovery kjøp

  Her har det skjedd noe mystisk... Vi prøver igjen.
 9. På jakt etter Gameboy og gamle nokia-telefoner

  Høres ut som en kul retroshoot... Håper vi kan få noen bilder når den tid kommer.
 10. Venstre bakhjul sitter fast v/oppstart

  ...eventuelt juster håndbremsen, slik at det blir litt bedre klaring i tillegg. Om det er lenge siden bremseskoene ble byttet, så kan de ha rustet såpass at de har est litt i størrelse, og at dette også kan være medvirkende årsak til at de fryser fast. Det kan du eventuelt finne ut av ved å demontere bremsene, som sannsynligvis er nødvendig uansett.
 11. Vurdere seriøst Discovery kjøp

  Tror ikke du behøver å bekymre deg for hvordan bilen er å kjøre. D4 er formidable kjøremaskiner, og svært lettkjørte, størrelsen tatt i betraktning. Selv på veier som ikke er mer enn akkurat brede nok, så er det uproblematisk å navigere bilen uten å skrape opp sidene. I helgen var vi på hytta, og det var ikke brøytet bredere enn nødvendig... Nei - var ikke borti brøytekantene, selv med en 90-graders sving i enden der.
 12. Siger ned på høyre side

  Går det an å ta sikringen til systemet på D2, slik som på D3/D4? Om det er mulig, så kan man jo greit få sjekket om feilen er mekanisk eller elektronisk med en viss grad av sikkerhet. Er den mekanisk vil bilen fortsette å sige, er den elektronisk, så vil den holde høyden. (Selvsagt ikke 100% sikkert). Kanskje en grei måte om man ikke har programmeringsmuligheter?
 13. Ikke kjør bil i skiløypa

  Ikke kjør bil i skiløypa... Eller nystøpte trikkespor.. https://www.aftenposten.no/norge/i/G1nLG9/Trailer-sementfast-i-Grefsenveien
 14. Felger/dekk Discovery 4

  18" som står på D3 vil neppe passe, med mindre du - som pickup sier - har 2,7 tdv6 med litt mindre bremser. Felgene som Evo16v linker til vil passe også på 3.0 literen. Edit: Og selv med Compomotive sine felger så blir det sabla trangt mellom felg og kalipper. Blir ikke mange millimeter med klaring.
 15. IIDTool BT

  Det tror jeg den kan, men du må nok ha en ny lisens for VIN til den nye bilen om du skal gjøre noe avansert.
×