Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

SveinHa

LRF Society
 • Innholdsteller

  1 549
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

2 følgere

Om SveinHa

 • Rang
  Entusiast

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.sveinha.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Karmøy

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Karmøy/Rogaland

Nylige profilbesøk

834 profilvisninger
 1. SveinHa

  Saltvannsbasseng i hagen

  Motstrømsanlegget ser slik ut: Start/stopp skjer via pneumatisk trykknapp inne i bassenget. Den er ikke ferdig på bildet, den tynne blanke slangen er for start/stopp og den litt tykkere er for å suge luft inn i vannstrømmen (valgbart inne i bassenget). Kjøpte meg en putekasse/redskapsbu til teknisk rom. Akkurat stor nok: For å følge gangen i renseprosessen så er der pumpe nederst til venstre (skjult bak filterer), filter (valgfritt sand eller "bomullsdotter", jeg har "bomull" da det fulgte med, filtrerer langt bedre enn sand), bypassventiler til varmepumpe nederst til høyre, UV lys på skrå oppover og til slutt saltvannsklorinator til høyre (de 2 hvite boksene). Regner med dette skal gjøre jobben rimelig greit. UV er veldig fint for desinfeksjon, ingen negative effekter og kan ikke overdoseres. Har tilsatt litt klor (skal alltid ha litt klor selv om en har klorgenerator). Mange klorgeneratorer krever et bestemt intervall med salt i vannet men den jeg kjøpte krever kun et minimum, ingen øvre grense (og til halve prisen av den billigste jeg fant her på berget). Sjekket vannkvalitet med teststrips i dag og det så meget bra ut, alle 6 verdier lå i nedre ende av normalskalaen bortset fra "Cyanuric acid/CyA" som lå på 0. CyA gjør at kloren ikke forsvinner før den får gjort jobben sin og gjør at en dermed kan bruke vesentlig mindre klor. CyA forsvinner ikke annet enn når vannet blir tynnet ut så den trenger bare tilsettes en gang eller to i året.
 2. SveinHa

  Saltvannsbasseng i hagen

  Har 28 grader i vannet og lufttemperaturen ligger jo rundt 20 pluss minus en del for tiden. Har er 12kW varmepumpe og forbruket ligger nok rundt 40-45 kWh/døgn. Er i gang med å isolere med 10 cm isopor utvendig: ..og har også motstrømsanlegg:
 3. SveinHa

  Saltvannsbasseng i hagen

  Siden jeg først har startet en tråd her så får jeg vel oppdatere litt også, blir kanskje en slags prosjekttråd etterhvert... Bassenget er 7.3 x 3.75 av denne typen. Kjøpte det en annen plass til langt lavere pris men det er akkurat samme basseng. I mangel på pålitelig info fra de som burde vite endte jeg med å tilsette 250 kg havsalt i 28 m3 bassenget. Det føltes helt riktig, smaker salt men ikke så mye som i sjøen, kan svømme under vann med øynene åpne uten plager, suksess så langt Litt om byggingen: Fikk en lokal entreprenør til å grave ned på grunnfjellet, fylle på med bærelag og sand på toppen, helt 100% i vater. Siden bassenget mitt er uten utvendige støtter må der graves ned innvendige støtter. Det er litt mer jobb men ikke så mye, må ha 3 grøfter på 15x15 cm. Bildet viser første støttepar på plass, 2 til identiske skal ned. Med alle støttene på plass legges smale plastskinner i de buede endene som stålplaten skal tres nedi. Litt plagsomt å få platen nedi fordi skinnene gravde seg ned i sanden når de beveget seg men det gikk nå rimelig greit. Skal ikke gå veldig i detaljer her (bruksanvisningen forteller det viktigste), heller komme med erfaringer underveis. Her er stålet ferdig: Fikk en lys ide om å legge 5 cm isopor i bunnen: Burde ha skåret litt finere men ellers var det VELDIG lurt. Beskytter duken og er veldig behagelig å gå på, kan absolutt anbefales. Isolerer mot grunnen gjør det jo og. Glava Isopor skal tåle 2.4 tonn langtidslast pr m2 og med vannhøyde på ca 1.3 meter ligger vi jo på omlag halve lasten. Tilsatte 250 kg havsalt direkte i skimmeren. Brukte vel rundt 2 timer og det løste seg veldig greit opp selv om det var grovsalt: Første byggetrinn ferdig:
 4. SveinHa

  Tips/erfaringer med Austin Healey 100/6

  Mente "Buyers guide" da men det skjønte du nok (autokorrektut). BMC har jo alltid vært hissige på gjenbruk så det rent tekniske burde ikke være de helt store utfordringene.
 5. SveinHa

  Tips/erfaringer med Austin Healey 100/6

  Det er vel rust som er den store killer på slike biler. Ingen rustbeskyttelse å snakke om fra fabrikk og mange hulrom... Søk opp "Byens guide" på nett så finner du nok mange konkrete tips. Råstaselige biler da
 6. SveinHa

  Saltvannsbasseng i hagen

  Bassengutstyr.no svarer ikke lengre på mail fra meg... Andre tips vedr saltvann?
 7. SveinHa

  "Plentraktoren", -08 L322 TDV8

  Erstatningssak mot Style Auto i Vestby går mot slutten. 4 måneder krangling og deretter 20 måneder med advokatarbeid begynner å vise igjen. Nå gjenstår baretvangsinnkrevelsesgebyr på rundt 8000 som jeg har forskuttert så er saken ferdig, omsider... Namsmannen har tatt pant i en bil men der er flere krav på samme bil så om den selges til høyeste pris lignende biler har på finn så dekkes alle krav bare så vidt.
 8. SveinHa

  Saltvannsbasseng i hagen

  Ja, sjøvann er ganske så korrosivt og spesielt om vi snakker om varmt sjøvann (60+ grader eller deromkring) så er det hissig som fy men slike temperaturer er jo ikke aktuelt, kanskje opptil 30 grader. Varmepumpen har titanvarmeveksjer og er designet for sjøvann. Ser at noen saltvannsklorinatorer spesifiseres for 3-4000 ppm om jeg husker riktig men min har ingen krav til saltgehalt.
 9. SveinHa

  Saltvannsbasseng i hagen

  Driver å bygger et stålplatebasseng på 28m3 i hagen. Bassenget som sådan med varmepumpe og rensing er for så vidt en grei nok sak men jeg sliter med å finne ut av hvilken saltkonsentrasjon som er brukende. Har handlet mye av utstyret fra bassengutstyr.no men de svarer ikke på spørsmål og de få svarene som kommer er i beste fall tvetydige. I tillegg sender de meg utstyr bygget for ferskvann så jeg kan ikke stole på de... Det store spørsmålet akkurat nå er hvilken saltkonsentrasjon som egner seg. Jeg ønsker jo mest mulig sjøfølelse men ser også at f.eks. badelandet i Lyngdal bruker 1/4 sjøvann og det føles ikke spesielt salt. Ulemper med 100% sjøvann? For rensing har jeg valgt standard sandfilter med "bommullsdotter" i stedet for sand, UV og saltklorinator. Tips og erfaringer mottas med takk
 10. SveinHa

  Skuffet over D3 eier.

  En trenger ikke kjøre D3, Auda eller BMW for å oppføre seg som en idiot. Jeg var på vei gjennom Telemark med Range Rover på hengeren da der kom 2 anonyme vogntog mot meg side om side rundt en sving. Bånna bremsepedalen og det hylte og skreik i bremser både på hengeren og biler bak og da klarte vogntogene akkurat å passere med noen meters margin. Da sjåppa jeg meg dashcam ...
 11. SveinHa

  Slik tester du viskose radiator vifta

  Noen viskøse koblinger har en bimetallfjær på framsiden som kobler inn/ut og da hjelper det nok ikke med varmluft på baksiden, ellers skulle jo metoden være grei nok.
 12. Skeive skiver/tromler er vel typiske årsaker til slikt...
 13. Det er som regel mange kvaliteter å velge mellom og prisen avspeiler ofte kvaliteten. Jeg er spesielt oppmerksom på deler som er avhengig av gummi, som styrekuler, disse kjøper jeg ALDRI billig.
 14. Har handla mye fra https://rimmerbros.com/Category--Land-Rover-Car-Parts--m-605 Ikke alltid helt de billigste men godt utvalg, grei nettside og et seriøst firma.
 15. Så lenge VM dieselen er i orden så er det en sprek og flott motor. Den står jo i en mengde forskjellige biler og har et bra rykte i de fleste men i tunge biler som RRC blir motoren litt for "lett". Varmgang er killeren, har den gått varm EN gang så er lett løpet kjørt. Min RRC hadde hatt problem med flere av toppene før jeg kjøpte den, vet ikke om årsaken var varmkjøring eller bare tilfeldig, men den virket fint i flere år for meg før den begynte å bruke vann. Etter noen toppakningsskift og kontroll av topper uten å finne feil skifta jeg den ut med en MB OM 617a. VMen på 110 hk viste seg å være BETYDELIG sprekere enn MB på 125 hk men en OM617 er jo uslitelige og dønn stabile motorer da... Jeg har stående min gamle motor enda. Mangler 2 topper da de står på en BMW diesel i en båt. Motoren har stått i en lagerhall uten de 2 toppene i mange år så tilstanden kan nok være litt så som så men den har jo turbo, startmotor, innsprøytningspumpe og slikt intakt. Jeg skrur ikke av deler men om du vil organisere transport fra Karmøy så kan du få motoren.
×