Jump to content
LRforum

radovan

LRF Society
 • Content Count

  7,817
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About radovan

 • Rank
  Sengaia!!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hornindal

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Hornindal

Recent Profile Visitors

2,196 profile views
 1. Det er fordi din har normalt H-gir. Rubiks kube var mellom -81 og -83 Same er gode greier, men den var for dyr. Minst fem, eller kanskje ti tusen.
 2. Det er også mitt resonnement
 3. Det var det eg kjøpte sist. Gassdemparar. Dei var veldig gode, og eg trur eigentleg dei gjer nytten enno.
 4. Det er sikkert på tide å sjå etter nye demparar til Discoen. Det er begynt å bli nokre år sidan sist og no blir bilen bruk ein del til campingvogn i tillegg. Er det nokon tips til rimelege, gode demparar som tåler ein støyt? Eller er det berre å kjøpe Britpart igjen?
 5. radovan

  Vår

  Tok av kjettingane i går
 6. radovan

  Vår

  Måke min? Eg gjekk tjue meter ned til fjøset og fryda meg over kort veg til arbeidet (Og tenkte med skrekk på alt det ekstra fôret eg snart må kjøpe.)
 7. radovan

  Vår

  Kona tok Discoen i dag.
 8. Entusiastisk parkering. Hente sofa på Skeidar Ørsta, is og snø på parkeringsplassen og påfølgande logring med hengar. Berre glad skaden ikkje vart større.
 9. Start med å sjekke annonsene som er nær deg nok til at traktoren kan fraktast heim på eigne hjul. Å leige frakt er dyrt, så det er det best å unngå. Gravemaskin er kjekt, men kjem du til å bruke det? Har traktoren klypefeste? Er det trepunktsoppheng og trekkrok på eller er det borte for å montere gravaren? Trepunkten er viktigare enn gravearmen! Elles er det ikkje så mykje å lure på. Du kan neppe velje vekk så mykje i den prisklassen, spesielt om du vil ha lastar og skjer med i handelen (trur det kan bli vanskeleg?), så eg vil ikkje framheve spesielle modellar eller merke, men sjekk at "din" traktor er i ok stand. Med det tenker eg på mekanikk, som bremser, klutsj, at motoren startar utan for mykje seremoni, gir må fungere (ofte usynkronisert), hydraulikk og kraftuttak er ofte oversett, men utan det i orden er du hjelpelaus. Styringa er ofte slarkete, litt er akseptabelt, men ha i mente at det kan vere lurt å bytte styrekuler før dei ramlar ut av seg sjølv. Lekkasjar kan vere skummelt, eller berre kosmetisk Sjekk! Ting som manglande/knuste ruter, dører, lykter og bulka plater kan tyde på uvøren bruk, men er samtidig lite viktig i seg sjølv og er gode prutepunkt. Det er også lettare å fikse enn mekaniske ting og kan takast ved anledning. Mykje verre med mekanisk brekkasje. Lukke til og sjekk fleire før du bestemmer deg. Fint å vere forelska, men det kan bli frykteleg dyrt! Og forresten, traktordekk er skitdyrt. Sjølv brukte kostar ein del!
 10. Er bakfangar lik med pre-facelift?
 11. Lurer på om nokon veit kva Mercedes la oppunder bilane sine på 70-talet? Eg har hatt fleire av dei, og alle har hatt eit hardt plastikkbelegg under bilen. Der kan salt og fukt ligge uforstyrra og kose seg.
 12. Eg lakkerte eit snøskjer til traktor for eit par år sidan. Minimalt med forarbeid, kun ein høgtrykksvask, så tørke ein dag eller to. Første lag rein Owatrol, andre og tredje lag med vanleg lakk frå Biltema, iblanda 20%Owatrol. Etter to vintrar med ein god del bruk ser det framleis ganske bra ut.
 13. Oi, det var ikkje småtteri!
×
×
 • Create New...