Gå til innhold

berntkr

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av berntkr

  1. På tide :-) https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/mer-fleksible-regler-for-ekstralys-pa-bil/id2588220/
  2. Ny Gelendewagen. På tide at Land Rover kommer på banen? https://www.dinside.no/motor/en-klassiker-gjenfodes---hva-na-land-rover/69344519#_ga=2.184441254.1870727882.1516114330-444219349.1499939235
  3. Enig med krokansjefen. Godt fornøyd med mitt Gordiegear-telt. Har rundt 80 døgn i teltet. Står på taket om vinteren, og det ser fremdeles relativt nytt ut. Forøvrig morsomt at man bekymrer seg for vindfang når man kjører Defender
  4. Noen har tydeligvis vært tidlig ute . Ikke aktuelt for min del, men fint at entusiastene har en mulighet til å legge en ekstra touch på doningen :-)
  5. Da har jeg satt av noen få minuter og lagt inn 20 "snaromveier". Håper andre tar seg bryet med å legge inn sine favoritter i sitt nærområde eller andre interressante destinasjoner. Spørsmål: Hva med å legge inn aktuelle spisesteder også? Da tenker jeg ikke på Mc Donalds og den typen, men mere veikroer med litt nostalgi eller spesiell mat som ligger på aktuelle snaromveier. Hva med ekspedisjonsbutikker og kjøreruter i utlandet. Er det noe å legge inn? Ellers så ser det dårlig ut for Landstreffet neste år. Det bor jo ingen med LR nord for Narvik :-) Ellers et kjempebra tiltak!!
  6. Er nå bare en hårsbredd unna å kjøpe et Gordigear explorer pluss 140cm som jeg tenker sette oppå en frontrunner slimline 2 som står på en Defender. Tenker å snu grinda så teltet kommer ut over bakenden på bilen. Vi er to voksne så størrelsen bør være stor nok. Er det noen som vet om jeg kan bruke monteringssatsen som følger med teltet eller trenger jeg brakettene fra Frontrunner?
  7. Du får også div Oakley med styrke. Tror de er godkjent som vernebrillet, i hvertfall M-frame bør være godkjent. Har slike selv til rundt 2500,-
  8. Har nettopp vært på Classic Car Week i Rättvik, Sverige ( http://www.classiccarweek.com ) . Det er andre året at jeg får med meg dette treffet som er STORT i Sverige. Det varer hele uke 31 og består av flere ulike aktiviteter, men med entusiasmen for kjøretøy i sentrum. Men det som slår meg er det totale fraværet av LR kjøretøy. Ca 95% av bilene er amerikanere, resten fordelt jevnt ut over. Så kun en Jaguar E-Type fra England. Dette er et arrangement skreddersydd for Serie og andre LR entusiastkjøretøy spør du meg. Jeg kan anbefale dette for alle i LR familien og alle andre som liker kjøretøy i alle former og fasonger :-) Og er man ikke så opptatt av bil så kan festen anbefales :-) Prøver å legge ved noen bilder fra treffet :-)
  9. berntkr

    Foxwing

    Tenk i vei du Lafterolf :-)
  10. Hoover Dam anbefales også ja. Kan kombineres med en utflukt på Lake Mead og er like ved Las Vegas. Selve byggverket er kanskje ikke så imponerende for oss som er vant med vannkraft, men historien bak er imponerende. Vi reiser også i slutten av september så du får holde utkikk etter en trønder i en. Jeep Grand Cherokee.... Lander i Vegas 29 sept. Blir noen dager der før vi starter på rundturen :-)
  11. berntkr

    Foxwing

    Hmmm..... Kan felleskjøpet være den fellesbestillingen av kinakopien som mange gikk sammen om? Høres litt for godt til å være sant hvis det bare var å stikke innom Felleskjøpet..... :-)
  12. Vi brukte bare At&T datakort for å bruke på ipad og dette fungerte greit. Vi brukte mye Tripadvisor for å finne egnet overnatting. Når det gjelder kredittkort fungerte de på under 50% av bemsinstasjonene. Prøvde 2-3 forskjellige uten hell. Kan være at jeg har en litt sær bankforbindelse :-)
  13. berntkr

    Foxwing

    Litt usikker om dette er riktig underforum men tar sjansen :-) Jeg planlegger en lengre LR tur neste år og må ha meg en markise. Valget har fallt på en original Foxwing. Jeg lurer på følgende: Har tidligere sett de i flere lengder og både for venstre og høyre side. På Oztent sine sider står det nå bare for venstre side og 250 lengde. Noen som vet om dette er ok for en defender 110 med frontrunner takgrind? Jeg er for tiden på en liten rundreise i europa (Danmark,Tyskland,Tsjekkia). Noen som kan anbefale en butikk hvor jeg kan stikke innom å kjøpe en foxwing, eventuelt en internettbutikk hvor jeg kan bestille og få levert den i Norge?
  14. Glemte å ta med Hackberry General Store utenfor Kingman. En ikonisk bensinstasjon/landhandel som er verdt et besøk.
  15. Kjørte den i fjor ( New York - Las Vegas) med en chevrolet Tahoe. Har kjørt Los Angeles - Las Vegas tidligere. Personlig trives jeg best i Texas/Arizona/New Mexico og Nevada. Det er ett eller annet med ørkenen og kulturen der som tilltaler meg. Vet ikke hvordan du har organisert turen men vi bestilte svært lite på forhånd. Jeg fikk tak i et At&T kort til Ipaden for 50$ og bestilte hotellrom noen timer før vi skulle stoppe for dagen. Dette ble billigere enn bare å dukke opp på hotellet. Ei natt lå mellom 200 og 400 kr på helt greie hotell. Synes biten ned til Oklahoma er litt kjedelig men hver sin smak. Sørg også for å ha litt kontanter. Mange bensinstasjoner tar ikke norske kort! Setter opp noen severdigheter som jeg personlig synes var greit: Tips: Hvis du føler for det ikke vær redd for å svinge av fra ruta og utforsk små grusveier. Obs. Ikke mye igjen av den gamle Route 66 men her og der dukker det opp bruddstykker av veien. Finnes flere bøker (også norske) som jeg kan anbefale som bakgrunnsinformasjon. Outdoor World, Springfield ( Sinnsyk friluftsbutikk!!!) Big Texan Steak ranch, Amarillo ( ja jeg er opptatt av mat :-) Cadilac ranch ( greit nok) Grand Canyon, Innkjøring fra williams. Annbefaler å ta med en lunchpakke og på egen hånd ta deg ut til kanten. Finnes flere aktuelle steder. GC er et must å få med seg. Route 66 museum, Elk City. ( kona synes dette var bra ) Christmas Tree Pass, Bullhead City. Tilhører ikke route 66 men er en morsom offroadløype som ikke er spesielt vanskelig. Går i gamle elveleier og ørken. Går greit med alt av SUV. Anbefaler turen opp om Santa Fe hvis du har tid. Jeg elsker Las Vegas!! Må bare oppleves, men ikke ha noen forhåpninger om at du skal tjene inn reisen her :-). Vurder ett par dager her og utforsk Death Vally m.m . Kan også kjøre Death Vally og ned til HWY 1 (kystriksveien) og videre ned til Los Angeles. Jeg skal forøvrig over til Las Vegas til høsten og kjøre oppover mot Utah og inn til Rocky Mountains gjennom Colorado. Hvis du ikke har kjørt rundt i USA før har du noe å se fram til, men ikke ha noen store forhåpninger om å finne mange LR produkter her :-)
  16. E6 nord for Trondheim.....
  17. Nei. Setter den på toppen av dungen, fullt rattutslag og full gass. Og vipps et pent lag med singel ut over hele nabolaget
  18. Ble lei av å spa tre kubikk med singel. Defenderen var kjekk å ha ???[ attachment=16627:image.jpg]
  19. Navigon USA er en veldig bra app. Har brukt den i USA flere ganger.
  20. berntkr

    Turpåhjul

    http://turpaahjul.invisionzone.com/
×
×
  • Opprett ny...