Jump to content
LRforum

bjopau

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

About bjopau

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Location
  Trondheim

Previous Fields

 • Location / Bosted
  trondheim

Recent Profile Visitors

581 profile views
 1. Td6 Bilen har tullet litt i det siste med starteren. Usikker på om det er starteren eller om det er et annet problem. Men nå i kveld så gikk starteren som bare det, men bilen starta ikke. Bytta batteri så ble det egentlig bare verre. Da ville ikke starteren gå heller. Noen stalltips? Hvis noen har noen ideer så kom gjerne med de. Jeg kan og ringes for en idédugnad om noen har mulighet til det. Mva Paul Bjørnerud 99602650
 2. Det stemmer helt tror jeg . Har prøvd det, og det er en enorm forskjell å kjøre sidehelling med og uten. Uten boge demperen vil a-armens misjon kun være å holde alselen på plass, ingen aktiv komponent presser midtpunktet nedover lenger. Se for dere fremakselen på en gammel traktor, bare med ei lita spiralfjær på hver side. Det klart det hadde forandret seg mye om man fjernet midtpunktet og heller bare brukte stag for å holde akselen på plass.
 3. Mulig det er nevnt før, men for å forhindre rulling så er det et bra triks å fjerne boge demperen i midten bak. Den er bra når bilen lastes, men fører til at bilen krenker rundt midtpunktet og ikke tyngdepunktet. Jeg opplevde at bilen ble bedre både i terrenget og på veien. På den var det ome fjærer og dempere, gummi isolatorer i topp og bunn av hver fjær og 8cm bodylift. Byttet og aksler etterhvert. http://pirate4x4.no/cars/juni09/index.php
 4. Starteren på min 2003 td6 har begynt å fuske litt. Av til så går bare starteren uten at den tar med startkransen. Noen ganger tar den med startkransen, men slipper den før bilen starter. Er det starteren eller er det noe annet som tuller? Noen som har vært borti det samme og vet om det er kurant å fikse eller om jeg bare skal bestille komplett starter?
 5. Nå er det snart vinter og kaldt igjen og jeg har enda ikke gjort noe med webastoen min. Er det noen som vet om det går å bruke webasto med samme modellnavn fra andre biler? F eks fra BMW x5? Litt lettere å få tak ifra bmw enn range rover.
 6. Det er slike IAS skriver han har jeg er ute etter, men får ikke tak i han på noe vis. Er det noen andre som kan ha originale stativer liggende?
 7. Takker for tips, men jeg tenkte egentlig på helt standard lasteholdere for bruk med eller uten originale rails. Har noen montert uoriginale i døråpning? Må man da fjerne railsene? Er det det en kurant sak å gjøre?
 8. Jeg har en 2003 l322 med originale rails og skulle hatt tak i takstativer til de. Jeg har prøvd på kjøpes men fikk ikke noe napp. Er det noen som har eller vet om andre løsninger som er gode? Passer det f. Eks ifra andre biler i de skinnene?
 9. Skjønner. De 4 jeg har er litt kuttet i alle sammen så de er alle litt herpet. Så det må jo være perfekt
 10. Det er greit det. Men sjekk at de 4 dørs skjermene passer. Det er litt forskjell på synlig og usynlig hengsler. Usikker på om forskjellen ligger i døra eller skjermen. Hvor store hjul tenker du på bilen? Skal den gå på veien?
 11. Jeg var en 4 dørs classic som jeg kjørte med 35x12,5x15 først. Den og med ome fjærer. (og bodylift) jeg og fjernet boge enheten ganske raskt og det ble stor forandring i kjøreegenskaper. Kjempefordel i sidehelling. Du slipper at bilen "ruller" rundt midt punktet.
 12. Hei. Det stemmer det. Jeg har et komplett sett jeg kjøpte for samme formål en gang. Det er alle 4 skjermene og bakskjermer har lyktehjørnene på. Tenkte faktisk å bygge en trailbil med range rover utseende, men det ble ikke noe av. De befinner seg i Trondheim.
 13. Bor du i trøndelag? Jeg har kabel og software fra rsw solutions som ikke er låst til vin kode. Har bytta pc på jobb så jeg må få installert det på den nye og teste mot min bil først, men da kan det kanskje ordne seg med en diagnoserunde om du bor i nærheten av Trondheim.
 14. Blir bra til slutt dette tenker jeg. Min har gått ca 253000 nå. Den var det bytta kasse på etter ca 140-150000. Jeg bytta olje og filter da jeg kjøpte bilen for ca 50000 siden. Da forhørte jeg meg med automatgearservice. De anbefalte mobil 1 atf shc så jeg skaffet ganske mye av det og kjørte 3 skift på rappen. På de to første så ble bilen bare startet og kjørt igjennom turene. På det 3. Skiftet tok jeg ned panna, rengjorde den og bytta filter og tok nivået nøyaktig. Jeg og sjekka muligheten for flushing, men de ville ikke bytte filter fordi de mente flushingen rengjorde filteret under flushingen. Jeg fikk ikke helt troa på det så valgte den metoden jeg gjorde.
 15. Jeg er litt skeptisk til den rats overhalinga som er gjort på den bilen der. Kassa røyk jo første gangen etter overhaling bare et halvt år eller noe sånt etter overhaling. Da hadde en aksling gått rett av inni der. De mente bilen var chippet, men jeg mener de tok det på garanti etter overhaling og bremsing hvor de fant ut at den ikke var chippet. Jeg tror det var en montasje feil som gjorde det havariet. Og jeg ser du skriver,at du venter på rett olje. Hva er rett? Og har det vært feil olje på den? Jeg mener du ikke bør legge mye i den kassa før du vurderer et komplett bytte. Den har jo tross alt røket noen ganger. Det er uansett et flott utgangspunkt. Om du får skikk på kassa og bytter alt av hjuloppheng og bremser i en smell så får du en tight og billig 322. Jeg har samme bil selv og er godt fornøyd med bilen, men det krever litt innsats å holde de i stand.
×
×
 • Create New...