Gå til innhold

valvolainen

LRF Society
  • Innlegg

    1 366
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Karmøy

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Karmøy, Rogaland

Nylige profilbesøk

3 201 profilvisninger

valvolainen sine prestasjoner

Entusiast

Entusiast (6/7)

  1. Slik står det hos meg nå. Det var ikke slik med de gamle batteriene, det var tilpasset to like batteriet med omvendt polkonfigurasjon. Måtte forlenge den positive kabelen litt for og få til to like batterier, samt lage en ny til seriekoblingen. Deilig og få det få plass uansett.
  2. Det ligger en gummipakning der, synes bare det burde vært en foring akkurat rundt festeboltene slik at man kan dra til muttere med riktig moment uten at veggene står i spenn mot beslagene på bakkassa. velvel, det lot seg montere, og står tilsynaletende fast nok. jeg har ligget bittelitt på latsiden, det har vært mye annet som står for tur med finværet. skulle hatt eu kontroll og bestilte prøveskilter til dette. Desverre kansellerte verkstedet, så da brukte jeg dagen på kjøring istedenfor. Var godt og få noen mil på bilen, det meste av røyk, blå som hvit forsvant etter en skikkelig kjøretur. Bilen fungerer sånn noenlunde som forventet. motor drar slik jeg tror den skal over hele registeret uten og fuske. Bremsene er dårlige, så jeg har fått den opp i været igjen og demontert alle bremser, skal bytte alle bremsestempel og bånd, samt bremsemaster. Bytter samtidig til dot4. Utsetter pokalene i denne omgang. Sauset inn bremseskjoldene med owatrol, får alltid en god følelse etter det er gjort på litt rustbrune overflater. kjøpte to nye batterier, desverre fant jeg ikke samme modell med omvendt pluss/minus, så måtte fikse litt på strømkablene i samme slengen. Bakdøren er montert etter litt hengselstyr, den var ikke så lett og få til og passe skikkelig, men den lukker nå igjen og holder seg lukket. Smått med bilder har det blitt desverre.
  3. det jobbes med og få skilter på den bakre. Ikke iherdig, men nok til at det er kos. Skulle vært på eu igår, men verkstedet måtte kansellere. Dermed satt jeg der med prøveskiltene og kjørte i etpar timer istedenfor. Ikke helt klar for eu merker jeg, men det merkes og at det er gjort endel på bilen. All blårøyk borte etter en kjøretur, artig. Sweetspot på fjerdegiret er vel rundt 55, så småveier er fint. Bremser neste.
  4. valvolainen

    -07 XC90

    Jeg vet ikke ikke helt om denne burde ligge i 'annet selges', fordi en skikkelig firehjulstrekker er det ikke. Jeg fikk heldigvis tatt til fornuft og skaffet et ordentlig verktøy igjen, så trenger ikke denne lenger. Har rullet rundt 215, kurant bil, eu ok til slutten av mars 2026. d5 aut, alle servicer, rustbehandlet etpar-tre ganger ila levetiden, girkasse flushet på 120k, girer mykt og fint. 7 seter. Tror den har ok utstyrsnivå, det er telefon i bilen, xeonlys som følger svinger, god stereo, tv i nakkestøttene (dvd+aux, individuelt pr skjerm) Webasto går ikke. Dette var, for og si det enkelt, et skikkelig bomkjøp. Omstendigheter gjorde at jeg plutselig manglet en bil, og da ble det panikkhandling. Det er ikke noe feil med bilen, men det er heller ikke noe rett med den. Pris 100k
  5. Ønsker og kjøpe en slik om noen har en liggende, kan evt byttes i en fancy blank grill som står på bilen nå.
  6. Hei, har du disse enda? Kanskje jeg skulle slått til her.
  7. Om man ikke finner investeringen i nytt bad lønnsomt, finnes det baljer til prisen av et billig hjullager som er dugendes. det som er fint med en bløtlegging er at det er fryktelig lett og vaske etterpå.
  8. Hva båtkalesje angår fungerer det stort sett fint og putte i badekar med vann på 30grader, biotex, la det ligge et døgn, så skrubbe vekk møkk med en myk børste mens den ligger i badekaret. Skyll med mengder av kaldtvann, monter på teltstengene, la det tørke, impregner til slutt.
  9. Ser det blir litt mellomrom mellom bakkasse og sidevegg etter dette er festet med lang bolt, jeg klarte og bøye beslaget på den ene siden forant fordi jeg dro til litt hardt, ser originalbolt til og feste sideveggene har en metallskive som går mellom, mulig jeg burde bygge opp med noen skiver imellom for og fordele belastningen. det hjalp forresten godt med en takstrekk, nede i etpar cm høydeforskjell istedenfor fem. Det gikk fint og dra sammen.
  10. Det høres veldig bra ut, er vel ikke mulighet for postsending her vel?
  11. Jeg trenger denne, da den hverken stod på døra eller veggene. den øvre er på plass, så er kun den nederste jeg trenger.
  12. Taket passer heller ikke helt. Det er vridd ser det ut til. jeg antar at renna skal være rett horisontalt? På passasjersiden følger rettholt fint hele veien (med engelske klaringer) mens på førersiden ligger fremre hjørne lavere enn resten av taket, knekken ser ut til og komme i bakkant dør. Det er riktig at takrenna skal være vannrett i hele takets lengde? Tør ikke skru det sammen da jeg er redd for at frontvinduet skal knuse, det blir stående veldig i spenn. Setter det i spenn litt, så får se om det hjelper. traktoren er gull, ufattelig rusten i hytta, begge dører og bakvinduet har ramlet av, men går som en klokke. får reise og handle litt bolter, begynner og bli en god liste i antall🙂
  13. Har brukt noen dager på og få montert tanken og dra bensinslanger, montere nye batterier, bytte bumpstops, montere gulv med nye mansjetter rundt spaker. Bemsene er ikke gode, og jeg hadde etpar nye bremsestempel bak, så bestilte likegodt foran samt bremsemaster og nye bånd igår. Tenkte jeg skulle bytte bremseveske i samme slengen, til dot4. som en bonus i pissregnet satte jeg på taket jeg kjøpte ifjor sommer. Godt og få bort taket fra gårdsplassen, der det har stått og surnet og til stadighet stått i veien. nå skal tak og bakdør får tørke litt, og i mellomtiden trenger jeg noen tips til feste akterover. Der teltstengene skal stå mangler jeg nok noe greier Lang bolt og en solid skive i bunnen?
  14. Har en karcher wd5(?), denne har jeg hatt i seks-syv år. Suger både vått og tørt, med eller uten pose. Bråker endel, litt kort slange som nevnt tidligere. Har lyst til og montere på vegg og montere en laaang slange, men drar den ofte ned i båten eller opp i et annet hus, så det har blitt med tanken foreløpig. Kan ikke annet enn og anbefale siden det ikke er noe galt med den. Stått uoppvarmet i all tid, og slangen er like god som ny.
  15. Det gjør den definitivt. En verden av forskjell i kaldt vær. Samt muligheten for forvarming med en altox.
×
×
  • Opprett ny...