Gå til innhold

mrxman

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mrxman

  1. Er det noen med Discovery D4 som kan måle avstanden ytterkant-ytterkant på nedre bærearm forran? Holder på å skifte foringer og skulle hatt det målet i mellom, og også lengda på bakre indre foringshylse nedre bærearm? For når jeg nå presser på de nye foringene så stikker de mye ut på innsiden og mener å huske at de skulle gå jevnt med barearmshylsen. Bilen står seks-syv timer unna enn hvor jeg befinner meg nå, så jeg får ikke målt på min egen bil.
  2. Bestilt komplett sett med foringer til både fram og bakre bærearmen, en kombinasjon av Meyele, Lemförder og Delphi. Inkluderte foringer til stabilisatorarmene, stabilisatorstag og bærekuler framme oppe og nede. Pluss nye bolter fram og bak til bærebruene. Foruten boltene fra advancefactory så ble det vel en 5500 kr for alle foringene både fram og bak fra AUTODOC og prisene er greie. Litt jobb å skifte men siden jeg må skifte de forran snart så tar jeg like godt alle både forran og bak, oppe og nede så er det gjort. Så kommer hjulstillingskontroll etterpå:-)
  3. Mener jeg bestilte fra en av de engelske delepusherne en gang i tiden. Kjør et kjapt googlesøk så finner du.
  4. Har en D4, 2012 sdv6 m/8 trinns girkasse. Når jeg kjøpte den så var den gått 130" pluss km. Selger og jeg avtale bytte av registerreim før overtakelse m/50-50 fordeling av utgiftene. Driver generelt lite vedlikehold av bilen, den starter og går problemfritt. Noen feilkoder har dukket opp mens IID tool fra gap resetter det meste. Jeg bytter alt av filter og motorolje hvert år, mellom 10-15" km. Av annet kan sies på snart 4 år sa har jeg byttet bremseskiver og klosser framme. Nu står foringene på bærearmene for tur og skal byttes innen kort tid. Kostnad par tusen og tiden jeg bruker på å skru selv. Kompressoren på min er en AMK fra 2016 så den er byttet før mitt eie. Ja så gikk styreenheten til takluke for kort tid siden, men får tak i brukt fra høgger og bytter selv. I forhold til mange andre biler jeg har hatt, så har denne kostnad som på helt normalt vedlikehold og har ikke kostet meg mere enn de andre bilene jeg har eid opp gjennom tidene. Mitt syn er i alle fall at kostnader ved vedlikehold kommer du som regel ikke unna ved å kjøpe brukt bil. Min har nå gått 185".
  5. Sitteputen venstre sete har fått seg en revne på venstre sidevegg, Discovery 4 2012 modell. Noen som vet hvor man får tak i nytt setetrekk til sitteputen?
  6. Hei, du trenger ikke nødvendigvis denne braketten. Den er kun for å støtte opp sitteputene til sete nr 6 og 7 når de ligger nede og ikke er i bruk, altså de to bakerste setene i en 7 seters discovery. Har akkurat bygd om min bil og fått den godkjent som 7 seter, det er bare å skru setene på plass etter at skillevegg og gulv i fjernet. For min del så var alle boltene tilstedet under den platen som danner gulvet i varebilene. En jobb som tok knappe tre timer fra start til slutt. Selve kontrollen tok vel 20 minutter hos SVV og det var medregnet tiden kontolløren ordnet alt på dataen også. Kan nevnes at det er lenge siden jeg har sett en så entusiatisk kontrollør som han som kontrollerte bilen min. Hyggelig og hjelpsom :-)
  7. Bilder fra nedturen fra Mollisjok fjellstue 30/9-19. Strekning på 25 km og tid kjøring ca 4 timer. Innbefatter 1 elvekryssing, noen bekker og myrer. Ellers som en særdeles dårlig traktorvei med mye kupert terreng. Bildene gjenspeiler ikke realiteten, men er tatt på noen få gode parti av veien.
  8. Mollisjok fjellstue i dag den 29 september 2019
  9. Hvordan er lysbildet med alle ekstralysene på, bilde?
  10. Ok. Men for en pris på D3s lyspærene, tretusen pluss for å skifte pærer parvis :-( Burde ha bestilt i forje uken da det var rabattbonansa hos stort sett de fleste butikkene.
  11. Er det noe som har prøvd disse på sine D4: https://www.ekstralys.no/philips-d3s-x-tremevision-xenonpaere-gen2?___store=default&refSrc=7245&nosto=nosto-page-product3 ?
  12. Hvilken type lyspære for nærlys er det originalt i xenonlyktene på D4 2012 mod?
  13. D4 -12 modell med Rigid SR-20 Combo lysbildet. Innfesting oppover i støtfangeren. Trangt å komme til med mutterene, men det går fra undersiden av bilen også føle seg frem på innsiden bak støtfangeren.
  14. Det er 20" med combo lysbildet. Den lyser bra opp. Nå har jeg erfart at led-bjelkene må monteres slik at de lyser litt oppover, dermed unngås den store mengden med lys rett forran bilen(10-30 meter) men heller litt lengde fremover på lyset. Borret hull i støtfanger(oppover) og skruer med mutter på innsiden. Litt trangt men det gikk.
  15. Hmm...da funket vindusheisene slik de skal gjøre. Radioen fungerer selv om coupelyset slås på. Fuglan må vite hva jeg har gjort i dag siden alt fungerer fint nu. Kortet inn på ledningene til ekstralyset da disse var unødvendig lange og det ikke var noe ønskelig å ha en kveile med kabel bak det ene hovedlyset.
  16. Skal innrømme at jeg syndet litt under monteringen og koplet ikke batteri fra før halvveis i prosessen. Re-satt vinduene....har aldri hørt om at det må til. Holder på å sjekke bilen nå, korter inn på diverse kabler til ledlyset blant annet. Kjørt diagnose på bilen med IIDtool og slettet noen feilkoder. Legger ved bilde av Rigid SR20 kombo, godt lys var status etter test i går kveld. Anbefales for de som vurdere ekstralys på bilen sin.
  17. Ja tenkte det samme selv. Får ta en runde på det i morgen samt en runde feilsøking med IDToolen. Snodige greier....
  18. Fikk omsider montert Rigid Ledbjelke i dag. Styrestrøm til releet til ekstralyset ble tatt fra den ene ledningen til bilens originale langlys og ellers koplet opp slik ekstralys koples. Ut å testet og ekstralyset fungerer fint. Men under en stans så slår jeg på kupelyset, den knappen i midten over dashbordet og da mister jeg signalene på radioen(DAB)....prøver flere ganger og det samme skjer hver gang. Har i sommer byttet dabmodul fra gammel type dabmodul til nyere type(orginal jaguar/land Rover) og det var plug and play. Eneste er at jeg får sånn skurr/glich på 1 sekund inni mellom. Vel greit med radioen der og da. Men litt senere oppdager jeg at autofunksjon på begge vindusheisene på fordørene fungerer heller ikke lengere. Altså ett trykk så går vinduene helt opp. Fungerer fint på vindu-ned funksjon. Snodige greier. Skiltlyset bak er skiftet til led. Kan dette ha noen innvirkning på noe? Forøvrig alt for sterkt lys, innvirker på ryggekameraet og skal skiftet til orginal snart. Men kan det ekstralyset ha innvirkning på radio og vindusheisene? Burde jeg kanskje ha jordet ekstralyset til chassiset i stedet for jord på batteriet?
  19. Min viser konstant feil mengde ved lavt nivå. 100 km til tom tank men fortsatt viser hver fylling at det restmengde på ca 20 liter drivstoff igjen, selv om da tankmåleren står omtrent på null. D4 2012 modell.
  20. Okei, det blir ikke gjort.
  21. Jeg har orange lys i mine brytere innvendig på dashbordet, skulle hatt grønn. Finnes det innstilling på bilen som gjør det mulig å bytte lysfarge? Disco 4, 2012 mod som er reg sent 2011. Har den faceliftutgaven med vribryter på gir og ikke girspak på girkassa.
  22. Bærebro på engelsk blir vel hetende Crossmember mener jeg.
  23. Funket som snus, plug and play, 15 minutters jobb.
×
×
  • Opprett ny...