Gå til innhold

donp

LRF Society
  • Innlegg

    311
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av donp

  1. Ja, var litt av en opplevelse å stå på E6 med en bil som brant. 
    Er fremdeles Land Rover som er yndlingsmerke, men utgifter til jobbkjøring vil gå ned mye med en hybrid eller el-bil. Land Rovers hybrider er for dyre, så da må jeg konvertere dessverre! Gutta mine mener jeg bør kjøpe en ny Seriebil som bil nr 3, ikke helt umulig det akkurat!

     

    Ift lærdom, så fant verken brannvesen eller forsikringsselskap feilen. Takstmannen fra forsikringsselskapet trodde det var starteren til webastoen som var årsak (ettermontert, sånn at Webasto skal kunne startes uavhengig av motor). Det virker lite sannsynlig. Han mente bla at det kunne være feilen fordi ledningen var brent. Denne ledningen var ikke brent da jeg stoppet bilen. 
     

    Det som skjedde var at jeg kjørte over Djupedalstoppen E6 sørgående på vei inn til Oslo. Da får jeg motlys, og ser i speilene. Masse hvit røyk bak bilen; faen.. leter etter egnet sted å stoppe, men pga veiarbeid får jeg ikke funnet noe trygt sted før avkjøring mot Ahus. 
    Da jeg er på vei inn for å stoppe på veiskulder kjører en BMW opp på siden av meg. Han blinker, tuter og vifter med alt han kan vifte med. Jeg trodde bilen kokte, massivt med kjølevæske i motor el, så vinket hyggelig tilbake. BMW fyren gav seg ikke; merkelig (etter å ha tenkt gjennom hele episoden, tipper jeg han så flammer..). Stopper bilen, opp med panseret, her røyk det praktisk talt fra hele motoren, men ikke voldsomt. Jeg setter opp varseltrekant og tar på vest. Bruker ca 3-4 min, oppdager da at det er røyk inne i bilen. Fremme ved motorrommet kommer det en liten flamme opp mellom torpedovegg og motor. Jeg ringer Brann og politi, mens jeg prøver å slukke. Det kommer en fyr fra veiarbeidet, som kommer med to murerbøtter med vann. 23 liter med væske, og et brannslukkingsapparat senere, kommer det bare mer flammer. 
     

    Så kommer det midte brannbiler og fire politibiler, og jeg prøver å ikke gå i veien. Etter at brannvesenet har slukket, prater jeg med dem om de tror noe om årsak. Det var de usikre på, men de sa at det varmeste stedet var over dieseltanken (ca 300grader der).
     

    jeg tror brannen starter lavt, ikke høyt, men aner ikke hvor. Bilen var godt holdt. 

  2. Bilen min brant opp for noen uker siden, og med bakgrunn i dette (og at jeg rydder kjeller og garasje), har jeg masse deler til overs. Får ikke brukt det lenger dessverre, da jeg konverter til annet merke :blink: Priser blir vi enig om. for mange ting til å ta bilder av alt, men kan legge ut bilder ved behov. 


    NB! Alle delene er til Discovery 3, tdv6. 

     

    to oljefiltre

    en ryggesensor (mener det er front, indre høyre (Ydb500311LML), ny

    Drivakselmansjett høyre foran, ny

    6 dyser, brukt men bra

    6 glødeplugger, brukt men bra

    motor-harnes (2006 mod)

    Begge egr ventiler, med rør

    Div dieselrør (2006 mod) 

    Div rør til motorrom

    Brukte løpehjul

    brukt oljepumpe 

    To railer

    turbo og manifold

    servopumpe 

    dieselpumpe med rør

    starter

    dynamo

    ac-kompressor 

    skidplate


    og litt annet, bla masse fester, bolter 

     

    Paal

     

     

     

  3. Har hatt altfor mye å gjøre på jobb, så Discoen har måttet bli nedprioritert. Jeg startet først opp igjen i dag. Kjipt at det er flere med dårlig erfaring fra polske verksteder Oluf! Motoren heter Ford AJD-V6/PSA DT17, og mener det var et samarbeidsprosjekt som PSA og Ford hadde om dieselmotorer Vidar S, men det er godt mulig det var PSA som ledet an?

     

    Takk skal du ha MYS, har sendt ut endel prisforespørsler i kveld, så får jeg se hva de mailen resulterer i.

     

    Fortsettelse følger..

  4. Joda, det ble litt av en historie av det n.hovden,,Fikk inn motor, og fikk lirket inn alt annet (er greit trangt et par steder). Kjøpte inn absolutt alt som burde byttes, siden motoren først var ute. Sugde opp diesel, og bilen startet på første forsøk; stor lykke!! Sleit litt med luftfjæringene, men etter å ha fikset den feilen, var det å sette seg inn å kjøre. Dette var fett, siden håpet var å kjøre Disco på tur i sommer!!

     

    En kompis, og et av barna ble med på tur og vi kjørte i ca 10 min. Fikk en feilmelding på demperne, så jeg stoppet bilen og skrudde av motoren. Startet motoren igjen, men nå var det kommet en dunkelyd. Fikk hentet en bil, og tauet kjerra hjem. Tenkte at det kunne være dysebank, men det var det ikke. Neste jeg tenkte var tenningsbank, så tok av og på reg-reim. Det løste ikke problemet. Tok deretter av bunnpanna for å se, mens en kompis svingte veiva. Da viser det seg at veiva er brukket... 

     

    Svaret på om jeg har fått start på den er vel da ja, men så nei ikke nå lenger. Har startet med å pelle ut motoren igjen. Ser ut til at jeg må finne en ny motor, og få den shippet til Norge. Er det noen som har noen firmaer å anbefale?  

     

    Koster meg heldigvis mindre for to ganger med skjært motor, enn det gjorde for forrige eier for en gang på verksted i Polen, men blir penger ut av dette. Fordelen er at jeg gjør det latterlig mye mer nøye (og bedre) enn verkstedet i Polen. I tillegg bytter jeg langt flere deler enn det som ble gjort sist. Er ikke imponert over jobben de gjorde da de satt inn motoren (etter at den røyk for forrige eier). De har tatt snarveier der de har kunnet hele veien, så nødvendig å få ryddet opp etter dem. Er ikke akkurat veldig imponert over det polske verkstedet, Land Rover eller Ford motorer akkurat nå :wacko:

     

    Paal (som fremdeles må kjøre Toyota dessverre)

  5. Kjøpte verktøyet, dyr timepris siden jeg brukte det i toppen fem minutter. 

     

    Skriver dette for å berømme Turner Engineering. De er seriøst gode på LR motorer, og sender kjapt!! Jeg bestilte verktøyet kl 10:20 på mandag, og det stod på trappen da kona kom hjem kl 16 dagen etter; Turner anbefales på det varmeste!!

     

    Paal

  6. Da trenger du ikke å vakumere. Det er normalt at ac-anlegg mister i underkant av 10% av gassen i året. Det vil derfor bli suksessivt mindre kaldt. 

     

    Få en person til å sitte inne i bilen når su fyller, og be denne personen holde turtallet på 2000 o/m.  Da får du fylt med arbeidstrykk. 

     

    Paal

  7. Du skal ha det setter som er i den første linken. Har brukt det settet i flere år, har fylt på VAG, LR, Mercedes osv. 

     

    Jeg har bestilt all gassen min fra ham, og han sender kjapt. Eneste minuset er at han bruker PostNord, så 1/3 av pakkene har aldri kommet frem. De gangene jeg har måttet ha gassen kjapt, så har jeg kjørt til Gjøvik for å hente direkte fra butikken. 

     

    Hvis anlegget ditt har vært åpent og du ikke har utstyr til å vakumere, så har han en gass som vakumerer, har fungert fint de to gangene jeg har brukt den boksen.

     

    Paal

     

     

  8. Nå har jeg endelig begynt å montere sammen motor, men klarer ikke å finne momentet til boltene som fester råde/rådelagre. Er det noen som kan hjelpe med det?

     

    I tillegg så er 6 av rådelagrene like (ser ut som de har en coating), mens de siste 6 er like (stålfarget). 

    Finner ingenting om det er noe system på hvit/blank sammen, og om det er viktig hvor de plasseres (oppe/nede).

     

    Paal

  9. Har hatt sykdom i familien, så har ikke fått sett på bilen i det hele tatt dessverre. Drar på jobb igjen mandag til fredag, og har barnebursdag hele morgendagen. Får ikke startet opp med bilen før neste helg dessverre.  

     

    Det hørtes dyrt ut Oluf, hva endte du opp med å gjøre med motoren?

     

    Når jeg får startet opp, må/bør skjermene og innerskjermer tas av for å komme til?

     

    Paal

     

     

×
×
  • Opprett ny...