Gå til innhold

Jan R.

Medlemmer
  • Innlegg

    482
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jan R.

  1. Høres ut som du har feil på high speed canbus'en. Ledningsbrudd eller en defekt ECU som er problemet muligens.
  2. Jan R.

    Min D3

    Driver å forbereder meg litt i forhold til wiring av nye lykter. Ser ut som D3 og D4 er ca. like, men greit å ha fargekoder osv. Har kjøpt nye plugger, da jeg har har litt planer for lyktene på sikt, trenger noen ekstra pins både i lykt og kontakt.
  3. Jan R.

    Min D3

    Neste på gang nå, er D4 lykter og grill. Har egentlig vært på utkikk etter D4.5/MY2014 LED lyktene, men har ikke kommet over dem til en overkommelig pris helt enda. Fikk tak i disse til en veldig god pris, så får jeg i alle fall på D4 fronten. Inntil videre så, blir det kutting av D3 skjermene med mal, da D4 lyktene går ca. 1 cm lengre bak enn D3 lyktene. Venter fortsatt på litt deler til "D4 front conversion", og eksos ventil til kompressoren før ny EU kontroll.
  4. Lyden kommer dessverre fra en høyttaler i instrumentclusteret, så ikke mye å få gjort med det uten å åpne/fjerne den.
  5. Hvis du tar sikringen til EAS modulen, så vil ikke bilen "jevne" seg ut av seg selv, og du får indikator på hvor lekkasjen ligger. Senker den seg på begge bak, så er det nok bakre ventilblokk og innover, og tilsvarende i front. Er det bare en demper, så kan du gå fra ventilblokk og utover mot demperen. Da har du noe å gå ut i fra i alle fall.
  6. Jan R.

    Min D3

    Ikke forsket så mye på MOST, utenom oppsettet på frames, og hvordan det fungerer i praksis. Er en tranceiver i D3 touchscreen'en som jeg har litt planer for kanskje, men er ikke helt der enda.
  7. Jan R.

    Min D3

    Skal sies at jeg ikke kjører den som en sportsbil Men kjører mye, langt og paddleshift gir litt ekstra kjøreglede, og jeg synes det er gøy å tukle med ting som dette
  8. Jan R.

    Min D3

    Da er endelig ratt med ny wiring for paddleshift montert. Etter å ha kjørt rundt med paddleshifterne som "pynt" siste 1,5år, så var det veldig deilig å endelig kunne bruke dem. Alt fungerer som tiltenkt, og må si det er en ny følelse å kunne kjøre på girene med Discovery'en. Kunne jo selvfølgelig det før i sport/manual, men ble aldri brukt for min del. Ser for meg at det blir mer kjørt på girene fremover nå. Håper bare ikke det sliter for mye på girkassa Droppet varme i ratt prosjektet for nå, da jeg var så ivrig på å teste paddleshiften, og har litt andre ting som bli gjort her også. Utrolig hvor mye man får gjort når man har barnefri Bilde 1: Ny clockspring for D4 montert. Bilde 2: De to pinnene til venstre på den hvite 8pin kontakten er nå gir up/down. Pin 8 som er gul er gir opp, og pin 7 som er brun er gir ned. Har fulgt fargekodene på ledninger hele veien fra TCM til ratt. Tidligere så var pin 3(som nå er borte var GND) og pin 7 som er fjernet 12V. Dette er nå koblet via den røde kontakten til høyre på bildet som forer strøm til "varme i ratt". På en D4 ratt i en D3 ombygging, så er det kun strøm til LED i de forskjellige bryterne. Cruise ECU og multimedia kontaktene har egen REF strøm i gjennom kontakten. Bilde 3: På 8pin kontakten på "bil siden" av clockspring'en, så er pin 7 fjernet, og ledninger til gear selector er matet inn. Bilde 4: Den 4 pin kontakten på kretskortet som er produsert av Fritjof Dittner, har ingen annen funksjon enn at den gir strøm til LED på paddleshifterne, så de-pin av signalkabler(pin 2 og 3) til egne kontakter som går rett til clockspring.
  9. Jan R.

    Min D3

    Da har jeg åpnet opp og modifisert paddlekontrolleren, så den kun gir en motstand på 100Ω når den trykkes inn. Før modifisering så var det en motstand på 2,7kΩ i "open circuit", dvs når den ikke var trykket inn, og 560Ω når den ble trykket inn. Vært ute å testet etter modifisering i bilen nå, og dette fungerer som bare det Bilde 1: Paddleshiften Bilde 2: Ut med pin Bilde 4: Her har du de to motstandene som ble fjernet, 2200Ω(222) og 560Ω(561) som ga ca. 2.7kΩ ved "open circuit", og 560Ω ved trykk. Bilde 5: Størrelse på ting Bilde 6: Ny 100Ω motstand kun ved trykk, og 0Ω "open circuit". * Ikke 0Ω ved "open circuit", men helt "open circuit". På tide å få fikset så man får redigert innlegg her igjen
  10. Jan R.

    Min D3

    Da fortsetter jeg ned til minste detalj fremover Viser seg at rattet med varme som jeg har forvekslet for et D4 ratt(det med 6 kant feste, og ikke riller stammer) fra en L359 2014 Freelander 2). Her har de integrert den bussen i varme ECU'en ser det ut som. Rattene her helt like utenom innfestningen og en annen plugg inn i clockspringen.
  11. Jan R.

    Min D3

    Begynner å nærme seg at jeg burde postet dette på et forum for elektronikk entusiaster som meg selv her nå. Men ble litt nysgjerrig på den ECU kontrolleren, og tok like så godt en nærmere titt på den. Fant ut at den styres av LINbus og derfor jeg ikke fikk noe liv i den. Så trenger å lodde av den minste chipen merket med gul og tilføre en pinnen som slår på strømmen til hjernen på andre siden. Er veldig kjent med Microchip sine produkter, så kunne fint ha laget egen kode som styrer hele greia her Synderen: Hjernen: * og tilføre en pinnen som slår på strømmen til hjernen på andre siden 1,8-5,5V.
  12. Jan R.

    Min D3

    Mange timer senere så har jeg en løsning på både paddleshift og varme i ratt. I om at det går en GND og 12V i gjennom clockspringen kun for å lyse opp noen leds, så velger jeg å ta dette fra pluggen til "varme i ratt" som skal til varme ecu. Det frigjør 2 pinner på clockspringen, som igjen gjør at jeg kan koble om "paddleshifterne" litt, med en ny SMD motstand på 100Ω. Det igjen gjør at jeg slipper å bry meg om å filtrere ut signalene fra motstandsnettet i det hele tatt, og kan koble disse rett til den 4 pins JST kontakten jeg har lagt opp allerede. Så blir mye enklere enn jeg så for meg når det kommer til paddleshift. Når det kommer til "varme i ratt" så er den ECU'en jeg har et lite mysterium for min del akkurat nå, og tror den skal ha LINbus signal i tillegg, så lurer på om jeg må skaffe en annen ECU for å få liv i varmen.
  13. Jan R.

    Min D3

    Trodde jeg tidligere hadde installert "D4 clockspring"'en, men det hadde jeg tydeligvis ikke gjort. Den lå fortsatt i delehaugen. Uansett fått fjernet D4 rattet, og montert det gamle så lenge. Tenkte å komme i gang med få full oversikt over hvordan jeg skal få fikset dette, både når det kommer til løsningen for paddleshift og varme i rattet. Har litt av en jobb foran meg ser det ut som. Heldigvis så burde jeg ha det jeg trenger av deler. Heated steering wheel ECU er fra en MY2014, men ser ikke for meg at det skal bli noe stort problem. Skulle forresten likt å ha "MY2014" wiring diagram hvis noen har det. Bilde 1: D4 ratt med paddleshift wiring, og knapp for varme i ratt, Bakdeksel til MY2014 med wiring loom for varme i ratt+varme ECU og ingen paddleshift wiring. Bilde 2: Paddleshift connector til både selve bryteren, og til kretskort venstre side. Bilde 3: Paddleshift kontakt høyre side Bilde 4: Varme ECU Bilde 5: Clock spring fra nyere D4 med ekstra kontakt for strøm til varme. Den 2 pin kontakten helt til høyre kommer ut inni rattet. Bilde 6: 2 pin kontakt med strøm inn på bil siden av "clock springen" Bilde 7: 4pin er fra SRS airbag modul, 2 pin er strøm inn til varme i ratt, og 8 pin er til diverse knapper osv. Bilde 8: Backcover fra et D4 ratt med kun varme og standard av knapper osv.
  14. Jan R.

    Min D3

    Fikk til slutt teken på å fjerne varmetråder fra rattet. Med 280 grader med varmluft så smeltet de sy trådene som festet varmetråden til rattet. Da fikk jeg det rett av uten skum og gikk fort unna. Selv om det kanskje ikke helt ser ut som det, så er det faktisk system på varmetråden rundt pennene fordelen nå er at jeg kan bruke gamle rattet som mal på hvor de forskjellige punktene gikk. Noe som så ganske umulig ut i starten.
  15. Jan R.

    Min D3

    Da er funksjonen for up/down giring via TCM sjekket, og det fungerer. Signalene på UP/DOWN er "pulled' HIGH (12V), er og bare å "pull them to ground" via en motstand(i mitt tilfelle, 100Ω). Så da er neste skritt for paddleshift å kartlegge motstandsregisteret i D4 rattet og designe et kretskort egnet kretskort Kjørte rundt å upshiftet med denne innretningen(litt dårlig lys/fokus) her nå. Er en bryter som kobler en 100Ω motstand fra GND til pin 5 som er upshift:
  16. Jan R.

    Min D3

    FIkk flippet bilde på den analoge delen av ryggekamera i dag, og justert fargene litt så de ble litt mer livligere. Lastet opp en test av en nedskalert 4K video delen av Runcam Hybrid.
  17. Jan R.

    Min D3

    Fått skrudd opp gear selectoren, fjernet kontakten, tatt ut kontaktpinner, spleiset ACC, GND, GEAR UP/DOWN til en 4 pinners JST kontakt. Fjernet 5mm isolering av kabelen ca. 7cm fra pinnen, åpnet kobbertråden, tredde ledning igjennom, loddet og krympet krympestrømpe med lim rundt "såret". Krympet JST kontakter i andre enden med et verktøy(PA-09) jeg ikke kan få skrytt nok av hvis du krymper mye smått. Har hatt 5-6 forskjellige nå, og denne er utmerket til det meste. Så burde bli enklere å teste ut litt signaler i forhold til paddleshift her nå. Er forresten mulig å ta ut kontakten uten å løsne gear selectoren fant jeg ut i etterkant. Merket åpningen på kontakten i gult på første bilde her hvis noe andre en gang i tiden trenger å vite det. Som vanlig en drøss med bilder :
  18. Jan R.

    Min D3

    Var visst bare en liten misforståelse fra min side. Veksleren har 2stk video out, og på riktig video out så er ryggekamera permanent på. Så da kan jeg bruke den...
  19. Jan R.

    Min D3

    Driver å tester den videoveksleren, er litt nedtur at den alltid starter i modus av. Så du må skru den på før den kan brukes. I revers trigger, så viser den ryggekamera helt til du skifter gir igjen, så switcher den til front kamera i 10 sek før den skrur seg av. Det var litt nedtur, og blir nok til at jeg investerer i et ordentlig aftermarked 360 kamera system i stedet. Testbenken min, har ikke noen tv'er i hus med composite video inn, så bruker gamle D3 skjermen : Har også mottatt pakken fra Atle med "Rear seat entertainment module + DVD" i dag. Fått inspisert litt og fått oversikt over hva jeg trenger for å få den til å fungere. Trenger å få bestilt opp en kabel, og et par nakkestøtter. Ser det er mye brukt med skjerm fra USA eller England til en overkommelig pris. I norge så skal dem jo ha over innkjøpspris hos merkeverksted hos brukthandleren Trenger også å få laget en MOST fiber kabel, men litt usikker på hvor jeg skal plassere denne enda. Tenker litt på å fjerne "Navigation computer'en" under førersetet da denne ikke er i bruk lengre eller om jeg fjerner TMC modulen(Trafikkmeldinger) bak i bilen. Da kan jeg eventuelt bruke MOST kabelen som er der allerede.
  20. Selve hovedproblemet med forumet er at det er bygget på "gammel" teknologi, som i utgangspunktet er utdatert. Så vidt jeg kan se av det som er av kode/feilmeldinger, så har utviklerne prøvd å migrere seg i gjennom flere versjoner av JQUERY. En god blanding av migrering, plugins av andre utviklere(som også har migrert i sin kode) og siteowners egne tillegg/fix blir bare krøll så lenge ikke noe som kan det, går gjennom alle feil 100%. Aner ikke hvor mange ganger jeg har vært borte i det her, da kunde ønsker å "fikse"/legge til nye funksjoner/freshe opp sitt produkt, og vi har fakturert mer enn det hadde kostet å lage en ny skreddersydd plattform, som er 100% tilpasset hva det burde være.
  21. Jan R.

    Min D3

    Fungerer overraskende lett å få av varmetråden. Bruker varmluft(ca.200C) fra reworkstation(loddestasjon). Løsner lett, og er bare å plukke av skum når tråden er løs. Må få kartlagt måten det er lagt på før jeg går videre her.
  22. Jan R.

    Min D3

    En eller annen gang i perioden da D4 ble lagd, så har de byttet senterhull i rattet. Fra 2005-20?? så var det rillet hull, men det med varme er det sekskantfeste i. Det D4 rattet som sitter i bilen nå har riller, så på et tidspunkt er dette endret. Kunne nok sikkert ha kjøpt meg et med riller og varme nå som jeg er klar over det, men skal sies at jeg har brukt mer penger på D4 ratt enn jeg er komfortabel med nå
  23. Jan R.

    Min D3

    Ikke super optimistisk akkurat, men gøy å prøve i alle fall Har fått løsnet noen tråder, men ser at det kommer til å bli tidkrevende...
  24. Jan R.

    Min D3

    Som et lite sideprosjekt til alt annet her, så skal jeg prøve meg på å fjerne varmetrådene og termistoren fra D4 rattet jeg har liggende. Har testet "elementet"(2,4Ω) og termistoren(10kΩ). Alt fungerer som det skal før demontering, så blir spennende å se hvordan det går Stitching av ratt har jeg gjort en del ganger nå, så begynner å bli trygg på det.
  25. Jan R.

    Min D3

    Får jeg eventuelt engang i tiden fikset det for MY2005-2009 med D4 skjerm, så skal det nok fungere på en MY2010
×
×
  • Opprett ny...