Jump to content
LRforum

Jan R.

Members
 • Content Count

  281
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Jan R.

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Akershus

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Akershus

Recent Profile Visitors

590 profile views
 1. Har fått rettet opp i dette nå sånn ca. Ble en dyr affære med EU kontroll på denne. Kjøpte først hjullager, men prøveturen når den var byttet var da deprimerende. Fant en del slark i drivakselen, så bestilte en ny, fikk den montert, og når jeg skulle stramme øvre bærekule så knakk bolten selvfølgelig. Ga da opp selv, så fikk den tauet til Mekonomen 1500,-, fikk de til å bestille opp ny bærekule, og de byttet bremseslitasje sensoren i samme slengen. De fikk ikke med seg at det også skulle taes EU på denne, så de satte i gang. Fant drøssevis med feil, måtte bytte bremserør hele veien bak + slanger, nedre del av rattstammen, bremser bak, og parkeringsbremsen, og en foring bak. Dette kom på 22000,- + 4000 i deler som jeg bestilte fra England. Så når de igjen var i gang så knakk de en bolt på bærebru oppe bak, fant ut at begge nedre bærebruer foran måtte byttes i tillegg. Nå hadde jeg ikke tid til å vente så kom på 12000 ekstra i deler. Så havnet på 41253,- + ca 14000 i merutgifter på deler + tauing. Så tung måned økonomisk, og hadde håpet at bilen var grei når jeg fikk den igjen. De hadde først tatt firehjulskontroll på bilen uten at kompressoren hadde fått blåst opp bilen så første prøveturen deres gikk særdeles dårlig så fikk ikke bilen når jeg sto å ventet. Ringte mandagen etter helgen, og nå var bilen klar. Greia nå er bare at den vibrerer som aldri før. Klunker når jeg kjører over dumper, og er egentlig ikke veldig fornøyd. Den var helt vibrasjonsfri før drivakseln røyk. De skal ta den inn igjen, men har jo aldri tid. Så fått pengene og da var det plutselig ikke så viktig for dem lengre. Ventet i snart 2 uker nå.
 2. Begge to gikk som de skulle når det ble parkert. 2004 modellen har blendet IRD da denne røyk så kun trekk på forhjulene. 2001 modellen ble parkert pga rust i oppheng bak. 2001 er grønn 3 dør, og 2004 modeller er svart facelift FL1. VCU på 2001 modellen var ny rett før EU kontroll som den ikke gikk igjennom. Alt selges til en god pris eller så kan du få 2001 modellen for 4000 som delebil, og 2004 modellen for 6000,- Samlet så får du evt. begge for 8000,- Stått parkert en stund så regner med at bremser osv står fast. Flyttet for egen maskin sist i sommer begge to.
 3. Jeg har en som visst nok ikke fungerer 100%, men hvor mye kunne du tenke deg å gi? Er nok ikke helt ubrukelig den jeg har så vil ha bittelitt for den.
 4. Det beskriver symtomet ganske bra ja. Ved litt hastighet så høres det ikke i det hele tatt egentlig. Disse du tenker på da? https://www.advancedfactors.co.uk/lr014147-lr048083-optimal--front-wheel-hub-bearing-kit-discovery-3--4-range-rover-sport-rfm500010-1242008-p.asp Handlet hos Famous Four og Island 4x4 tidligere bare, så er som regel hos dem jeg har bestilt deler.
 5. Gjerrig som jeg er så gikk jeg "selvfølgelig" for dem. Har hatt relativt gode erfaring med Britpart deler vs pris tidligere så tenkte det var greit. Utgiftsmaraton med en ny liten sjef i hus så sparer penger der man kan Er relativt sikker på at det kommer fra venstre side foran da den lyden er ganske så skarp ved full sving. Klunker høyt.
 6. Skulle ønske jeg hadde en tilgjengelig, men har dessverre ikke det. Kan nok sikkert få lånt en noen timer men er ikke EU godkjent for øyeblikket så blir litt stress med prøveskilter osv. Tenkte å bestille litt deler i dag så prøver meg på bærebruer og ny drivaksel så håper det er en av de som lager lyden. Blitt noen uker i konebilen nå, og må si jeg savner Discoen.
 7. Verst ved sving til venstre "skikkelig klunking". Litt lyd ved høyre sving og drar seg til jo mer man svinger. Hører metall hopper på metall på en måte. Noen måte man kan få sjekket om det faktisk er dette som er problemet?
 8. 2006 D3 HSE 2.7 diesel
 9. Er du villig til å betale 600 for å kjøpe lisens til din bil på IIDtool så kan du få låne min på Hemnes hvis det er av interesse.
 10. Hei, sliter litt med en ganske kraftig dunke lyd ved sving særlig mot venstre. Kommer nok fra venstre side foran. Var nesten helt sikker på at det var hjullager på venstre side så byttet dette i går, men det hjalp ikke i det hele tatt. Lyden er der fortsatt. Begynner å tro at det kanskje kan vre drivakselen med må få sjekket dette. Er det noe annet som kan gi samme lyd foran dere kjenner til av erfaring?
 11. Registerreim og oljepumpe bytte. Har planer om å fikse dette selv på min snart:
 12. Ble til at jeg bestilte en IIDTool BT i går så får fryse litt til da Var litt redd for det, men er jo greit å få fikset dette. Blir fort ubehagelig når det er kaldt.
 13. Har prøvd å kalibrere den, men det hjalp ikke. Så kan nok være steppermotoren sikkert da. Passasjersiden varmer som bare det. Går disse forresten om hverandre? Da kunne jeg evt. prøvd å byttet dem om. Vet du om det er mye jobb å komme til? Har ikke fått kjøpt meg noen egnet diagnose til D3 enda. Har kommet frem til det blir en iidtool BT, men blir nok ikke før i januar.
×
×
 • Create New...