Jump to content
LRforum

KjetilNBS

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KjetilNBS

 1. Hei, Da jeg er usikker på hvor jeg skal takke de to som hjalp meg på søndag med min D2, velger jeg å legge det her. (Jeg er fersk LR eier og bygutt så beklager på forhånd ordlyder og terminologi) Jeg og en kompis var på vei inn i de dype skoger i Fredrikstad. I en oppoverbakke begynte plutselig bilen å fuske, den ville ikke dra og turtallet ville ikke over 2,5 og jeg slet veldig med å få trekk kraft generelt. Selv med klampen i bånn. Men siden vi var på vei til et Airsoftspill, og vi for en gang skyld tok min bil og ikke mercedesmannen sin, ville jeg bare frem, så kunne vi ta mine bilproblemer senere. Når vi hadde løpt rundt i de dype skoger og var våte inn til beinet (det regnet litt på søndag) dro vi fra spill til Jonas Sørensen hvor jeg skulle levere et hengerfeste, og håpet på litt erfaren LR kunnskap som kunne bistå mitt problem. Jeg ringte Jonas og fikk adresse og forklarte også saken, og han sier nødmodus med en gang, kom til meg så snakker jeg med noen naboer om et diagnoseverktøy forteller han... På tunet til Jonas blir jeg som ny LR eier nok en gang overrasket over det samholdet som er i denne "familien", Jonas har sendt ut melding om mine problemer og det kommer en med et diagnose verktøy slik at vi kan finne ut av feilkoder. @leiohel tropper opp med diagnose verktøy og et smil. Den samlede kunnskapen som de to LR gutta jeg nå er med, får både meg og Mercedesmannen til å måpe og gjør meg enda mer interessert i LR. Leif Ove tar av diverse følere og sjekker diagnoseverktøyet igjen (igjen beklager min mangelfulle fagmessige terminologi) Han ordner en buypass(?) ved luftfilteret og tar av MAF'en, han vasker ut et basseng av olje fra den røde pluggen, (kjempe misunnelig på garasjen og utstyret til Jonas) og sjekker MAP'en. Diagnose verktøyet viser en konstant verdi på 100 på MAP og han forklarer at denne skal gå opp og ned etterhvert som en øker turtallet. Siden Jonas ikke har en slik liggende blir vi enige om å dra til Leif Ove da han har en slik liggende. En stor takk til Jonas med frue (fruen kom med kaffe og sjokolade, og jeg ble igjen varm om hjertet ved denne omtanken som er i denne "familien") Vi var våte til beinet og så sikkert ut som to drukna katter. Når vi kom til Leif Ove fant han en ny MAP sensor (brukt for ham men ny for meg) og fikk denne på og sjekket diagnose, nå gikk den plutselig fra 99-110 og vi sjekket fremdrift ved en tur. Nå var det endelig drag på bilen. Årsaken var nok sot på sensoren (og den hadde tatt kvelden), og som @KethilF fortalte meg en gang før, så bør denne renses jevnlig om en kun kjører korte turer (bykjøring). Så NÅ har jeg lært... Jeg vil igjen takke Jonas og Leif Ove for den hjelpen jeg fikk på søndag, jeg legger meg i støvet av ærefrykt for den kunnskapen, velvilje, ønske om å hjelpe, som de stilte opp med. Hadde jeg ikke fått hjelp ville turen hjem til Oslo tatt veldig lang tid. TUSEN TAKK Ærbødigst hilsen Kjetil NBS
 2. Jepp, pris? Kan de hentes i Sandvika?
 3. Det lille blinklyset på venstre side, har du det enda? Pris? Kan det hentes i Sandvika om du har det enda?
 4. Selger 4 stk Land Rover RRC 115410 felger 18" (med dekk) dekkene begynner å bli litt slitne..(255/55R18) De passer på D2, P38 og RangeRover. HBO: kr 800? Ikke lagt på Finn enda. Men prøvd meg på LR kjøp og salg på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1365509506972351/permalink/1367830616740240/ Evt klikk på link for bilder..
 5. Har du høyre baklys? så er jeg veldig interessert. Ble en brutal dag i skogen idag.
 6. Har du tegniger/info som kan hjelpe meg å finne ut om dette kan settes inn på min?
 7. Hei, Har du viskerarmer foran og bak? og ca pris? Takk
 8. Da kom det en "engel" i form av @JokerS30 eller en voksen for å si det slik. Han hadde værktøyet som trengtes for å få av pluggen (møkkaskruen) så da er det fylt på 5,5 liter med olje, gått igjennom gir etter prosedyre. Så nå er den kjørt 30 meter opp i bakken (mest for å vise naboene at nå virker den igjen) Heldigvis ble jeg også informert om at den ene klemma måtte byttes for den var skrudd for langt og løs, så dda er det innkjøpt før dette settes på i morgen, sammen med luftfilter mm. Det er også luftet i kjølesystemet, så det ser også greit ut nå. Tusen takk for alle gode tips her inne, jeg vet ikke hvordan jeg skulle klart meg uten. Legger også til en takk til @KethilF som har vært støttespiller på siden. Ærbødigst hilsen deres ydmyke tjener Kjetil NBS
 9. Takk for det Leif Ove. Ser denne har hun / han, jeg trenger en hun / hun.... men jeg skal tråle de stedene dere anbefaler. Takk for hjelp Nå har heldigvis gradestokken kommet tilbake på pluss siden, så da kan jeg ta turen ut igjen. -11 var litt for kaldt...
 10. Kort oppdatering! Etter nye timer under bilen har jeg nå fått banket inn en Hex8 (umbrako 8 mm) i det tomme hullet. Det eneste jeg trenger nå er en "konverterer" fra liten åpning til stor, så jeg kan bruke den store skrallen. (Jeg har en Bahco S910 koffert men denne har ikke den ene delen jeg trenger) Hvor får jeg tak i dette? Evt finnes det en annen lur løsning dere vet om ?? Takk for hjelp.....igjen
 11. Hva heter denne pluggen og kan jeg kjøpe denne fra andre steder enn LR forhandler?
 12. Kort oppdatering! Etter gode råd fra flere her inne (Tusen takk) så mannet jeg meg opp og gikk ned til bilen for å ta siste og enkle oppgave. Fylling av girolje. Fikk på plass presenning under og gjorde klar olje i trykk-kanne. Når jeg kom meg under og skulle ta av skruen sitter denne litt fast. VELDIG GODT FAST! Så veldig kort fortalt så satt den såpass godt at selv med rustfjernere (WD40, CRC, m.fl.) så var det ikke mulig å få den løs. Med ekstra pendel for å få litt kraft, dro jeg til og borte ble alle spor. Det er nå bare en rund grop der hex 8 spor engang var. Jeg fikk tips om å prøve rørleggertang, men etter totalt 4 timer med banning og frosne bein måtte jeg se kampen tapt. Så nå står den der. Alene. Er det nå noen som har noen gode tips?
 13. Bør jeg varme denne først? Tok tipset fra Leif Ove og fikk den siste pumpa fra Hageland på Haugerud. Supert TUSEN TAKK!
 14. Takk!! har ikke skrudd noe særlig tidligere. Bytta noen visker rutemotorer og vindusheiser, men holdt meg unna motorrommet. Bør jeg forresten tappe giroljen helt eller holder det å fylle på? Og så kjøre prosedyre med å starte motor, gå igjennom girene, (alt mens oljen fylles/presses inn) og det renner en ca 2 mm stråle ut av tappehull? (Da må bilen stå i vater?) Så når dette er gjort sette på plass luftfilterboksen...? Ble litt usikker på den prosessen. Takk for hjelp. Hva mener du her? Dette røret ble ikke tatt helt av, det var av i 20 sekunder, rant ut en liter eller så, så ble det satt på igjen. Kjølevæske er etterfylt. Må det luftes? hvordan gjøres det?
 15. Liten oppdatering! Skitne triks ble benyttet for å få av røret som blokkerte arbeid. (Det tålte jo en hel del, også banning) Liten baufil ble redningen da naboen ikke ville låne bort strøm. Gikk av på 1 min. Så da er klemmer på plass og rør helt. Nå har jeg også avtalt med den «snille naboen» at vi prøver å dra bilen opp pakken fra der den står for å få den mer i vater, slik at det kan tappes litt girolje. Takk for tips om trykk-kanne Leif Ove.
 16. Den kommer av i morgen eller torsdag... ;-)
 17. Dremel og avbiter har jeg så det skal gå bra, aberet er avstand til der bilen står. Usikker på om jeg har lang nok skjøteledning. Hvor skal denne oljen komme ut fra? (Er dette fra side 141 / 10-18 PROCEDURES i Workshopmanual?) Åh du kan tro jeg vrei... men kom ingen vei... ;-)
 18. Litt bedre bilder her. Hvordan får jeg på slangen, Evt hvordan får jeg av tappen? noen som har gode råd? Takk for hjelp.
 19. trenger litt hjelp! hvordan får jeg av røret med blå sirkel? og hvordan får jeg av «proppen/dysen» i rød sirkel? takk for hjelp.
 20. Hva er prosedyren her, for en som ikke har skrudd så mye?
 21. Bilen står i gaten utenfor. (Ønske om hus med garasje har ikke vært større)
 22. Det er mulig at dette kanskje gir, YMK rett. Som motom også sier. (uten at jeg vet dette med sikkerhet.) Så jeg har vedlagt noen bilder og video, som jeg håper gir dere voksne noen svar til meg..... Jeg kom litt til kort her...... Her har jeg en slange som jeg lurer på om jeg kan fjerne på en fornuftig måte (den jeg lyser på) for å gå meg litt mer arm-rom. Om det finnes andre måter å komme meg ned eller underifra takker jeg for forslag. For det var veldig trangt der. Tok en kort video med endoskop: 2018-12-01 14.33.27.mov Kan denne settes på igjen bare med en rørklemme eller må jeg bytte hele saken? Har fått tips om å få den fra Tess (takk Kethil) eller helst Hydroscand (takk Espen). Evt er det noen av dere som har forslag? Takk for hjelp.
×
×
 • Create New...