Gå til innhold

jon71

LRF Society
  • Innlegg

    2 000
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jon71

  1. jon71

    Sommerbilen

    Kjemperesultat.
  2. Kjempebra. Sender deg en DM.
  3. Hei. Har du den fortsatt? Hvis du har det, kjøper jeg den. Men jeg kan ikke hente før på lørdag..........må "fyre opp" seriebilen for å hente.
  4. Hadde bilen på EU-kontroll for et par uker siden. Fikk to anmerkninger. Slitt indre endeledd på høyre side og feil på tåkelysene. Tåkelysene hadde jeg fjernet, fordi reflektorene var ikke-eksisterende. Problemet var da at det fortsatt var lys i dashbordet. Tenkte ikke på det da jeg fjernet lysene. Tok derfor ut sikring, og da var det ikke lenger lys i dashbordet. Hadde etterkontroll i går, og nå er den godkjent for 2 nye år.
  5. jon71

    D3 turbilen

    Har brukt Biltemas D2S-pærer i mange år, og er fornøyd med dem. Virker sikkert like bra som andre merker.
  6. Bussingen virket ok. Ikke noe slakk. Smurte den litt med fett. Satser på at det holder. Joda, det stemmer at den ble byttet etter treffet i Sverige. Fikk først en 12V starter som jeg brukte med ledning inn til det ene batteriet. Litt upraktisk men det løste et problem der og da. Kjøpte så en 24V av Gaute, som fortsatt sitter i bilen. .........kanskje det er en garantisak?? Eller hva, Gaute.
  7. Fikk byttet den høyre bakre luftdemperen nå i helgen. Da er alle byttet preventivt. Alle høydesensorer er også byttet. Må si pluggene til sensorene er noe søppel. De er nesten umulig å få av uten å ødelegge, også er det nesten umulig å få dem på igjen. Har endt med å klemme dem ned så mye jeg kan, for så å sette dem fast med en strips. Det finnes så mange bedre og sterkere plugger. Fatter ikke at de bruker den dritten. En annen ting er ledningstykkelsen. De er ekstremt tynne. Hadde det samme på Allroad'en. Der gikk en ledning av, sånn uten videre. Burde i hvertfall brukt 1 kvadrat. Fikk også byttet bremseslitesensor, så da ble det mørk i instrumentpanelet. Tok også den årlige serviceen med filtere og olje. Byttet fra "5W-dumbass", som Christian (LR TIME) sier, til 5W-40. Ikke det at V8'en har samme problem som TDV6, men den begynner å få noen kilometer nå. Sikkert mere romslig i alle lager osv, at litt mer viskositet kan sørge for godt oljetrykk. Nå gjenstår litt skining innvendig og utvendig, så er den klar for å kjøre sørover på treff og sommerferie. Legger ved et lite bilde fra St. Hans tur med avd. Nord til Bodø:
  8. Dolly ble plutselig litt vanskelig å starte. Trodde først det var lav spenning på batteriet, men lading hjalp ikke. Noen ganger ville ikke starteren gå i det hele tatt, men et par kakk på den, så virket den. Litt sliten med andre ord. Ny 24V starter koster en liten formue og selger skal ha pant i tillegg. Tenkte bytte av børster kunne løse problemet, og fant s.k "New old stock" på nettet. Kostet bare 20£ + frakt og moms. Tok ut starteren og åpnet den. Børstene var bare slitt til det halve, men når den først var åpen ble børstene byttet. Gjorde rent med bremserens og pusset over sleperingen med scotchbrite. Litt knotete å få på børstene.........skulle helst hatt 3 hender for å holde fjærene tilbake mens man skrudde i skruene. :O Det var helle ikke stort med slitasje på starteren. Den var merket med overhalt en gang i 1993. Monterte inn i bilen igjen, og den virket bedre enn på lenge. Gammel børste og to nye montert: Slepering (......eller hva det nå kalles):
  9. Ny er på vei.........men takk for tilbudet. Ny er på vei.........men takk for tilbudet.
  10. Fikk for en stund siden oransj "BRAKE"-lys i instrumentpanelet, samt "CHECK BRAKE PADS". Byttet klosser fremme, men tor jeg ødela sensorkabelen. Den ville ikke feste seg skikkelig til bremseklossen etterpå. Men selv om den ikke er på klossen lyste "BRAKE". På andre biler jeg har hatt går lyset ut dersom man kobler den av. Fungerer den på en annen måte her? Tenkte at det kunne være at det var slitt bak også, så jeg byttet klosser der også. Venstre side var helt fin, og jeg hadde ikke behøvd å bytte der. På høyre var det mer slitt, men ikke ekstremt, bortsett fra at belegget hadde løsnet fra den ene klossen. Det har jeg aldri opplevd før. Etter byttet lyser det fortsatt. Har bestilt ny kabel til front, så får vi se om det løser lyset. Finn en feil.
  11. I går ble etterkontroll gjennomført og godkjent. Så nå har jeg ikke lenger bruksforbud på bilen. Så at den nye frisdten på PHH var satt til 16.12.2024. Trodde man fikk 2 nye år. :O
  12. Hvor lang tid tok det å demontere og løfte av?
  13. Ja, det var Autospeed jeg hadde i tankene.
  14. Joda, ser den med forsikringer osv, men tingen er at kontrollørene ofte ikke har kunnskapen om snart 50 år gamle biler. Hjalp nettopp naboen med en mye nyere Mazda BT pick-up idag. Han hadde fått anmerkning på en hjelpesnekke. Vi tok den av og det var ikke noe slakk i den. Faktisk er det andre gang NAF har påpekt slakk i den, uten at det har vært det. Det er derfor jeg ikke stoler på dem, og vil være med inn. Angående naglene i bunnpanna er de alt for tynne til å komme fra bremsebånd. De er kanskje 2-3 mm i diameter. Men jeg kan heller ikke se at de skal komme fra noen i motoren. :O
  15. På tide å få bilen EU-godkjent igjen. Skulle vært godkjent innen november 2021, men alt i sin tid. Hadde den hos NAF nå før jul og fikk 2 2-ere. Oljelekkasje fra motor og et litt lav høyre lykt. Er ikke så veldig fornøyd med NAF lenger. De lar deg ikke få være med inn i hallen. Skylder på sikkerhet.........bla, bla. Sa til han som skulle sjekke den at dersom det var noe han var usikker på, så skulle han snakke med meg før han skrev anmerkinger. Han skjønte ikke helt hva jeg mente, så jeg måtte f.eks. forklare at parkeringsbrems sitter på mellomaksel, og at man ikke skal teste den i fart. Han tok bilen inn og begynte testen. Etter en stund, med noe som så ut som endel knoting, vinket han meg inn i hallen. Han fant ikke hvor nødblinkbryter var pluss endel andre funksjoner i førerhus. Tror ikke han var så veldig glad i gamle biler, for han så en oljedråpe på gulvet og da måtte han føre opp oljelekkasje. :O Det skal sies at det var en mildværsdag med masse slaps på veien, så det kan ha vært vann og olje. Men det var ikke noe vits å diskutere med han. Jeg synes NAF var bedre da de var bare inspektører og ikke verksted. Tror jeg skal slutte å bruke dem, og heller gå til noen som driver med eldre biler. I dag byttet jeg bunnpannepakning, for å få en tett motor. Ikke det at det var mye lekkasje fra motoren, men greit å ha gjort det. Tappet ned oljen og tok ned bunnpanna. Byttet også oljefilter. Fant noe "artig" i bunnpanna. Ser ut som noen lange nagler, men jeg aner ikke hvor de kommer fra. Noen som vet?
  16. Gjorde en liten oppgradering/modifikasjon i dag. Har hatt en dårlig bryter til øvre bakluke allerede, og det er jo kjekt å kunne åpne luka fra innsiden. Land Rover Passion i Italia lager en smart løsning som monteres uten å endre på den originale installasjonen. I dag var det så fint vær at jeg gikk i gang med å montere. Jobben er egentlig ganske grei. Litt småtilpassing, men alt smatt på plass. Aktuator må tas ut og ny utløserkabel kobles til. Så må det lages er hull i panelet for håndtaket. Ferdig montert.
  17. Det er utrolig hvor dårlige og kortlivete der er.
  18. Den BMW-motoren har en merkelig plassering av luftfilteret. :O Også er det masse dårlig plast som går i stykker.
  19. Alt var bedre før..........helt klart. Tror jeg skal begynne å kjøpe 1960 biler og eldre. Da slipper man også EU-kontrollene.
  20. Har merket at jeg har dårlig lading på lavt turtall. Sjekket med IIDtool'en og kunne see at jeg hadde 11 komma noe noen ganger. På høyere turtall kunne jeg fort få 15 volt. Bestilte derfor ny generator fra over dammen. Har også hørt litt hvinelyd fra den i det siste. De ble spesielt mye lyd på lørdag, da jeg kjørte for å hente den på posten. :O Tok den ut i går, og kunne ikke merke at lager var dårlig. Hva er det som evt lager hvinelyd, om det ikke er lager? Fikk den ut etter endel bannskap.........idiotisk plassering langt ned på mortoren. Så mye bedre på gamle RR. Da sitter den midt i glaninga på toppen. Men nå er alt i skjønneste orden, og lyd er borte og lading er god.
×
×
  • Opprett ny...