Jump to content
LRforum

jon71

LRF Society
 • Content Count

  1,891
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jon71

 1. Flott bil. Gratulerer.
 2. Kan visstnok også lekke gjennom klipsene til plastdeksel på a-stolpe. Kanskje noen av dem har knekt. :O
 3. Det kan være jeg har tatt feil. Jeg bare googlet og fant den beskrivelsen på noen som så helt like ut. Kjenner ikke Defenderen så godt.
 4. V8 er fint. Litt tørst, men pytt pytt.
 5. Har et sett med 4 Radius R12 20-tommer felger fra min Disco3. Det sitter slitte 275/40-20 på felgene. Felgene er i god stand. En har litt merker i kanten. Nypris ligger rundt 3000,- + frakt per stk. Jeg tenkte 3500,- for alle 4. Frakt med forumekspressen.
 6. Har 4 stk Boost felger i god stand som jeg ikke har bruk for. Dekkene er dårlige (2 er kanskje ok). Vet ikke helt hva dette er verdt, men tenkte 2500,- eller fornuftige bud. Flere bilder kan skaffes. Transport kan sikkert ordnes med Forumekspressen
 7. Så bra ut. Piggfritt fungerer sikkert fint det.
 8. Så det forskjellig størrelse høyre/venstre side av tannstanga. Det var det jeg ikke helt forstod..........men da er det jo bare å kjøpe en av hver, som du sier. Yttre endeledd (spindel) kan jeg sikkert måle på bilen. Noen anbefalinger om merke? ...........f.eks ikke Britpart, eller er de ok på denne delen?
 9. Har hatt et litt merkelig problem med tilhengerkontakten. Baklys og blinklys fungerte helt fint, men når jeg bremser lyser begge blinklysene. Trodde først det var noe feil med hengerlysene, men fikk det dobbeltsjekket på en annen henger. Tok derfor av kontakten på bilen og sjekket koblingen på nytt. Fant en feil, men det var bare en jord for konstantstrøm-pinnene. Så begynte jeg å tenke litt.........bilen kommer fra USA, og de er jo så glad i kombinert blink og brems. :O Frem med IIDtool og der fant jeg noe som het North American Trailer Lights. Skrudde de av, og da kom ikke blinklysene på som bremselys...........men heller ikke de normale bremselysene. :O Sjekket derfor ledningen fra kontakten (svart-rød) til sikring, og videre vil ny ledning (svart-gul). Den endte i en av de to pluggene ledningsnettet skulle kobles til. Men der sluttet all forbindelse. Det var ikke lagt frem ledning for bremselys til denne pluggen. Måtte derfor finne ledningen som gikk til venstre bremselys og koble meg på den. Da ble det bremselys. Det er sikkert endel finurlige ting på en US-importbil. Fant også ut at jeg trenger nytt indre endeledd på passasjersiden. Har hatt en liten vibrasjon i det siste. Så at det var litt forskjellige dimensjoner på innfestningen til tannstanga. Er det noen som vet hvor mange mm en 2005 modell skal ha?
 10. Flott bil. Den kler softtop.
 11. I helgen startet jeg med å montere tilhengerkontakt. Har hatt ledningsnettet liggende en god stund, men nå var det meldt bra vær over mange dager og da var det greit å holde på ute. Tok av bakfangeren for å komme lettere til, og samtidig fjerne litt rust på traversen. Brukte roterende stålbørste og sandblåsing. Det var egentlig ikke så ille som det så ut til. Metallet var jevt og fint etter rusten var fjernet. Fikk koblet til alle kontakter og ledninger, men hadde ikke noen henger å teste på, så det får jeg ta etterhvert. Ettter rustfjerning: Etter Owatrol og Benga med Arconol/Owatrol: Fikk også testet en ting til. Har lekkasje i AC, og hadde kjøpt en UV-lykt for å finne lekkasjen. Kostet nesten ikke noe fra Kina. Og den fungerte fint. Har flere lekkasjer i rørskjøtene til bakre varmeapparat. Synes tydelig på bildene.
 12. Hvis det er Disco3 evt 4 du snakker om, så har jeg en sånn bakdiff på min bil. Det er en brems/sperre med lameller, så den legger inn av seg selv. Litt forskjellig hvor raskt den legger inn, avhenging av terrain response program. Tror det gir meg endel bedre fremkommelighet. Men man merker jo ikke så mye til systemer som kobler inn automatisk. Har aldri prøvd en D3 uten baksperre.
 13. Kobberpasta, kobberpasta. .................må alltid brukes på foringer, og generelt alt i understall. Da går det som en drøm å løsne. Men det er sikkert ikke du som satte på bærebrua i utgangspunktet.
 14. Kanskje han skulle gi deg masse penger, fra en du ikke visste du var i slekt med.
 15. Jeg ville byttet de tingene som krever body lift..........sånn etter hva lommeboka tilsier. Det meste av de andre tingene gjør man greit selv.
 16. Ser ut som om designeren ikke har tenkt på fremdrift. Motoren pleier jo å sitte mellom skjermene, ikke fører og passasjer.
 17. Gratulerer med godkjent bil. Ser ut som om D2 ruster på stort sett samme steder som RRC. :O
 18. Lenge siden jeg oppdaterte her, ser jeg. :O Har i løpet av sommeren byttet oljer og filtere overalt, bortsett fra transferkassa. Har kjøpt oljen, men ikke byttet enda. På automatkassa byttet jeg til delt filter og bunnpanne. Da blir neste filterbytte litt enklere. Gammel bunnpanne: Ny bunnpanne: Selv om jeg byttet alle bærearmene fremme hadde jeg fortsatt litt klonkelyder i humpene. Bestilte derfor nye stab-stagforinger, siden jeg kunne bevege staget i foringen. Har gått og ventet på bedre vær for å gidde å ligge under bilen. I dag ble det mulighet for å bytte. Men det ble litt skruing mellom regnbygene. Nesten hver gang jeg la meg under bilen, begynte det å regne. Men med mange stopp ble jeg nå ferdig etterhvert. :O Nye deler: Ny og gammel. Stor forskjell i diameter: Høyre foring er lett å ta av: Venstre er verre, fordi det er trangt ved øverste mutter. Men en leddnøkkel gjør det enklere: Slenger også med et par tidligere bilder. To fra hjemturen i sommer. Stoppet og sov litt på Polarsirkelen på E6. De to siste er fra vidda i Alta, på en tur på barmarksløypene der.
 19. Jeg kommer lørdag formiddag.
 20. En gammel RR går å redde. Man får masse platedeler for å sveise inn.
 21. Artig historie. Hele familien kjøpte LR.
 22. Fint resultat
×
×
 • Create New...