Jump to content
LRforum

Onkel_Geir

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About Onkel_Geir

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norway
 • Interests
  2007 Discovery 3 7-seter

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Lørenskog

Recent Profile Visitors

348 profile views
 1. Lurer på å oppgradere fra min Disco 3... Er det noen som har satt inn seter i en 5 vare? De rimeligste norske D5 til salgs + avgift = ca. 800',mens tilsvarende personbil er ca. 900' så vidt jeg kan se. Hvis det er snakk om et par plastdeksel i taket så lever jeg godt med det for 100'. Vil evt. bare ta meg råd til 240-hesteren.. Eller bør jeg gå for en D4 eller en 2013/2014 RR? Kvalifiserte synspunkter fra dette kompetente forumet?
 2. Hei, Lurer på om noen har noen gode råd eller erfaringer mtp. Range Rover vs. Disco? Har en 2007 Disco som jeg har vært meget fornøyd med, men som jeg nå vurderer å oppgradere. Vurderer da en nyere Disco (2012 og nyere) eller en Range Rover (2013 eller nyere). Når det gjelder Disco så har jeg utrolig gode erfaringer og hadde ikke stusset på å kjøpe en nyere Disco, har vært vesentlig bedre enn hva jeg forventet (fryktet…) da jeg var ny Land Rover-eier… Er mer usikker på Range Rover, og det ser ut som det er færre av disse bilene på veiene, og det er vanskeligere å finne mye erfaringer fra eier/bruker. Det er jo mer utstyr på en Range Rover, og er det da slik at jeg må forvente MYE høyere verkstedregninger og en bil som blir stående en del på verksted, eller er ikke forskjellen så stor? Jeg bor nært og bruker Strømmen bil, som jeg er veldig fornøyd med når det gjelder rep. og service av LR, og jeg klarer jo å skru de enkleste tingene selv, men det blir jo dyrt uansett hvis bilen ofte har problemer…. Når jeg kjøpte Discoen var jeg småskeptisk, men har blitt "frelst". Min erfaring er at den både er driftsikker og med relativt få feil samt at reparasjoner og service ikke er så dyrt som jeg hadde fryktet på forhånd. Så da er spørsmålet, er det litt samme greia med Range Rover som med Disco, at den er vesentlig bedre enn sitt rykte, eller er det "a completely different ballgame" sammenlignet med Disco? (Vurderer evt en 2013-2015 RR med under 100' Km på telleren..) Hvis driftsikkerhet og driftskostnader er i samme klasse så må jeg vel innrømme at jeg har mest lyst på Range Rover. (Sport blir for liten for meg..) Noen som har noen erfaringer med RR?
 3. Har en brukt kompressor til 07 D3 som gis bort. Kompressoren fungerer, men det blir ofte varsellys i dashbordet på grunn av varm kompressor. Vil tro at den kan være en god kandidat for å overhales, men har ikke åpnet den. Gis bort til den som måtte trenge.. Litt utenfor Oslo og sender ikke..
 4. Takk for fornuftige svar, og fin link til "how to..". Da har jeg litt bedre grunnlag for å bestille ny kompressor og føler meg komfortabel med å gjøre det selv. Overhaling dropper jeg ettersom jeg frykter at dette bare utsetter problemet en stund, når jeg først gjør det så skal jeg være sikker på at det holder en stund. Tenkte også det var litt merkelig å bygge om fra luftfjæring til "vanlig", men har sett disse ombyggingssettene til salgs flere steder så da begynte jeg å lure...
 5. 2007 Disco 3, 160' km Fikk en feilmelding på luftfjæringa og har fått kjørt diagnose: Kompressoren blir fort varm og anbefales skiftet. Dette er en jobb som blir forholdsvis dyr å få gjort på verksted (15-16 tusen), så da lurer jeg på om noen har noen gode råd om what to do.. Alternativene til å få det gjort på verksted. 1. Bestille fra England, og bytte selv. Noen som har erfaring fra dette? Vil en amatørmekaniker klare dette greit? Jeg regner da med at jeg evt. tar "gamletypen", og ikke den nye typen som krever oppgradering av software 2. Selge bilen "as is" og kjøpe ny ettersom jeg har vurdert en litt nyere Disco uansett. Er det mulig å få solgt med en slik defekt, eller blir prisen for lav med et mer "begrenset" marked? 3. Ser for øvrig at noen averterer "kits" for ombygging til konvensjonelle dempere. Noen som har en formening om dette er noe man kan vurdere?
 6. Har 4 sommerdekk størrelse 265/60-R18 LI 110 som jeg ikke har bruk for. (Dekkene stod på felger som jeg kjøpte og skal bruke til vinterdekk.) Mønsterdybde 5 -7 mm. Merket var Nankang (hadde samme merket på en annen bil jeg hadde tidligere, og var fornøyd med de.) Kan ikke se noen spesielle skader på dekkene, men har ikke kjørt på de selv. KUN DEKK; IKKE FELG. De går ved første fornuftige bud. Selges samlet. Lørenskog/Lillestrøm-området.
 7. Muligens et intrikat spørsmål her, men ettersom dette forumet ser ut til å ha oversikten over det meste, prøver jeg prøver likevel.. Tenkte å kjøpe noen brukte 18" felger, som jeg håper skal passe på min 07 Disco 3. Felgene skal jeg vel alltids klare å sjekke at de passer (har ikke sett de enda og sjekket merkingen), men forutsatt at de passer bilen: Passer de "standard" hjulmutterne til disse felgene? Noen som vet? (Se bilde av 19" originalfelg til bilen 5 "eiker" og de andre 18" LR-felgene.) Jeg aner ikke hvilken bil felgene har stått på, men det skal være originale LR-felger. Er det kanskje noen orakler der ute som vet hvilken type felger dette er? Og et annet (muligens dumt) spørsmål: Er det noe håp om få tak uoriginale hjulmuttere til kristelige priser eller er det bare originale eller de uoriginale i rustfritt (til over 2000,-) som gjelder?
 8. Er ute etter et sett noenlunde rimelige felger til en Disco 3. 18, 19 eller 20 tom. Med eller uten dekk. Fornuftig pris i forhold til type/stand. Felgene må være i grei stand.
 9. Jeg hadde en takst på bilen og fikk naturligvis en heftig smørbrødliste som rettferdiggjør en lav innbyttepris... Men når innbytteprisen blir så lav så skal doningen jaggu beholdes en stund til... (2007 Disco3, 140' km) Det meste på lista kan jeg vel fikse selv, men er litt usikker på et par punkter, og lurer på om noen har erfaring med dette, og som kan gi meg noen gode råd: 1. "Diesellekkasje fra rails." Der er en diesellekkasje, noen dråper i ny og ne, men jeg har ikke undersøkt dette selv. Når de sier "fra rails" så stemmer sikkert dette, selv om det ikke sier meg noe som helst om hvor lett eller vanskelig det er å fikse selv. Noen som har opplevd lignende? 2. "Defekt opphengslager bakre mellomsaksel." Etter det jeg har funnet ut er det bare ett lager her, det som heter "Centre bearing for rear proshaft" som vil koste omtrent 600-700 kroner. Imidlertid leste jeg et sted at å skifte denne ikke nødvendigvis er for hvermannsen, men det var litt ulike meninger etter det jeg kunne se. Hvis jeg skal gjør det på verksted så kommer jo arbeidspenger i tillegg, slik at det da er like greit å bytte hele mellomakselen, selv om denne sikkert kosten 2500-3000 (ettersom jeg kan gjøre det selv/gratis). Skal jeg bare bytte hele mellomakselen i stedet for å prøve å bytte lageret? 3. "Slakk i spissingstag bak". Er det disse som heter "Link- anti roll bar - rear"? 4. "Lekkasje belger". Jeg fant mye på nett som gjør at jeg har tro på at jeg skal finne ut akkurat hvor dette er: Ettersom det var på begge sider foran og lekkasjen var liten, kan dette vel godt være en lekkasje i ventilen. Men, dersom det ikke er er ventilen men belgene, betyr da dette at jeg må bytte hele demperene på begge sider? Det var andre ting på lista som indre endeledd og begynnende foringer på bærebruer, skiver/klosser, men dette skal jeg klare selv + ta en firehjulskontroll på verksted etterpå. Jeg skal be om priser på det viktigste fra Strømmen bil, så får vi se om pristilbudet gir meg tilstrekkelig motivasjon til å gå på alt selv eller om jeg setter bort deler av dette. Setter pris på alle gode råd og erfaringer!
 10. Var på EU-kontroll I dag og fikk beskjed om at jeg må bytte bremserørene bak pga. rust. 2007-modell med 120' km, ellers lite rust. (Ikke merkeverksted, de kjenner neppe til LR noe særlig) Stusser på at det må byttes allerede nå, eller er dette vanlig? Beste tips for å kjøpe delene til dette? Finner ikke dette på Paddocks eller Famousfour, er det da det beste å kjøpe på Biltema? Er det en kurant oppgave for bønder og ufaglærte?
 11. Et kanskje merkelig spørsmål: Var på hyttetur i helga og der gikk vanntanken lekk og det lakk ut ca 13 (!) liter vann i bagasjerommet, rett over det ene tilleggssetet. Jeg fikk tørket opp kanskje en liter, men lurer på hvor resten kan ha tatt veien. Mulig noe har kommet seg inn i stoppen på ekstrasetet, men det kan da umulig klare å holde på så mye vann. Så da er spørsmålet hvor jeg må demontere for å komme til reservoaret som nå ligger der? Disco 3 - 7seter. Noen stalltips?
 12. Dette sjekket jeg før jeg kjøpte min Disco. Fikk til svar at noen biler er det enkelt på, andre ikke. Fikk også opplyst at man ikke kunne vite om det var hvilken type man hadde før man hadde tatt opp "varebilbunnen". Mener å huske at det hadde noe med dybden under "varebilbunnen".
 13. Har en ny øvre bærekule foran og to nye boltesett for øvre bærearm (mangler en mutter tro jeg). Alt kjøpt fra Famour Four. Gis bort til trengende, beholder delene til noen får bruk for dem...
 14. Lykkelig slutt! Skulle til NAF for å ta 4-hjulskontroll og spurte om de kunne justere rattet også. Det turte ikke det på en så spesiell bil men kunne kansellere timen. Ringte så til Sandven som hadde time klokka 8. Firehjulskontrollen var ferdig tre kvarter senere, rattet justert, og feilmeldingene borte! Alt i den skjønneste orden med andre ord. Firehjulskontrollen betale jeg 1404,- ink MVA og en hundrelapp i verkstedmateriell, tror NAF skulle ha 1690,- for oss ikke-medlemmer. Takk for alle svar, fryktet dette skulle bli svindyrt. Har for øvrig en øvre opphengskule og to boltesett til øvre bæresarm (mangler en mutter på ett av settene) til overs dersom noen vil ha det.
×
×
 • Create New...