Gå til innhold

DavidA

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av DavidA

  1. Hei. Nei, jeg solgte den i fjor. Nye eier brukte bare 2 dager på å få den i kjørbar stand igjen.
  2. Takk for det, Kenneth! Jeg kjøpte faktisk en Nanocom, som jo skal være det beste, i 2019, men den låser seg faktisk når jeg prøver å gå inn på EAS.
  3. Hei! Jeg må med tungt hjerte innse at min kjære P38 nok har fått sitt endelikt hos meg. Det er en eller annen diffus feil på EAS-systemet som gjør at bilen ikke vil heve seg. 2 forskjellige verksteder her i Vesterålen har prøvd å finne feilen, men har måttet gi opp. Iflg verksted nr 2 den var på er det også så mye rust i kanalene at den ikke vil bli EU-godkjent. Men dette var det en her på forumet som mente måtte være bare tull. Ellers virker alt på bilen, og jeg har omtrent ikke hatt problemer siden jeg kjøpte den i 2011. Syns det ville være for ille å sende den til opphøggern. Tror dere det har noen hensikt å legge den ut på Finn? Det hjelper vel neppe på interessen at den står her oppe i Vesterålen. Håper på svar/tips/gode råd Mvh David Andersen
  4. Hei. Jeg er nok desverre på et nivå der jeg ikke kan gjøre annet enn å ta det som mekanikeren sier som god fisk. Han påstod i hvert fall at det er så mye rust at detr var helt porøst. Bilen har gått 15 år på østlandet på saltede veier, så det er vel ikke så usannsynlig da at det er rustproblemer på en 27 år gammel bil. På den annen side sa de ingenting om dette da den ble EU-godkjent i februar 2020, og det har jo neppe kommet så mye mer rust siden da. Jeg er som du skjønner ikke flink til å skru på bil, så å prøve på EAS'en selv virker litt uoverkommelig.. :(
  5. Hei, folkens. Nå har verksted nr 2 her på Sortland gitt opp å finne ut av problemet med luftfjæringer/EAS. I tillegg fikk jeg vite at det er så mye rust i "kanalene" at den ikke vil bli EU-godkjent. Så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Bilen har vel må jeg si med tungt hjerte, fått sitt endelikt hos meg. Tror dere det er noe interesse for den som delebil, eller er det like greit å ta vrakpanten? David
  6. Takk, men jeg er klar over at motoren må være i gang for at diagnosen skal virke. Nanocom'en låser seg rett og slett når jeg går inn på EAS menyen. Bilen er som sagt på verksted nå. Heldigvis hos en bekjent som ikke tar timesbetalt. Jeg mener han har prøvd å bytte alle høydesensorene, uten at dette virket. Han har mest tro på kabelbrudd. Men er det stor jobb å bytte de andre delene du nevner? Jeg skal nå alltids ha råd til det. Takk. Jeg skal nevne dette for mekanikeren. Med denne løsningen så blir den kjørbar, men man kan ikke heve og senke, og må etterfylle luft i ny og ne?
  7. Ok. Det er ingen lekkasjer, nei. 3 av belgene er helt nye. På verkstedet har de fylt på luft. Men når de starter bilen senker den seg helt ned igjen. Han har og prøvd å bytte høydesensorene uten hell. Nanocom'en min vil ikke lese noe på EAS-systemet.
  8. Hei! Er det noen som har erfaring med å bytte om fra luftfjæring til vanlige fjæringer på disse bilene? Min har ikke villet heve seg til normalt nivå siden i april, og ingen mekanikere her på Sortland finner ut av det. Kortslutning eller ledningsbrudd et eller annet sted virker å være beste tips. Man mister vel en god del komfort med vanlige fjærer, men da blir den i det minste kjørbar. Det er ellers en god bil som alltid starter og går, uansett årstid. David
  9. Takk alle for tips. Jeg kjenner en mekaniker som ser på dette for meg. Jeg videresender tipsene deres. Jeg har ikke greid å lese ut noe som helst om EAS, nei. Det virker rett og slett som at Nanocom'en låser seg da.
  10. Brage, kjenner du til Nanocom, og hvordan man bruker den mot EAS-systemet?
  11. Ok. Jeg kjøpte en Nanocom i vinter, men har ikke greid å lese noe ut fra EAS'en. Er det jeg som gjør feil, eller er Nanocom dårlig på dette?
  12. Hvordan finner jeg ut av dette? Høres ut som at det er flere sensorer? Ja, mekanikeren nevnte og ventilblokka som en mulig feilkilde. Hva gjør man med det i så fall? Jeg har en Nanocom, men enten så vil den ikke lese noe av EAS-systemet, eller så er det jeg som ikke har skjønt hvordan den brukes.
  13. Hei Etter å ha byttet luftkompressor i fjor, og i vinter nye luftbelger, så var jeg sikker på at jeg ikke skulle få noen problemer på en stund. Men plutselig en dag i mai, så ville den ikke heve seg. Sjekket kompressoseren, men den gikk som bare det. Leverte så bilen inn på verksted (ikke merkeverksted) da jeg var sikker på at det måtte være en luftlekkasje. Men de fant ingen lekkasje noe sted. De fylte belgene manuelt, men etter å ha startet bilen senket den seg helt ned igjen. Har ingen feilmelding i displayet. Har noen noe tips på hva dette kan være? Begynner å lure på om det bare er å bytte til fjæringer, selv om det suger siden jeg har nye luftbelger og kompressor. David
  14. Hei, igjen. Da fikk jeg min Nanocom i forrige uke, og fikk slettet Airbag Fault koden. Den lå under SP1. Hva betyr det? Jeg lekte og litt rundt i menyene, men stusset over at jeg ikke fikk opp noen verdier på nivået på luftfjæringene. Er dette normalt? Må man betale for ekstra unlock kode for å sjekke luftbelgene?
  15. Det hadde vært greit å få tak i en brukt Nanocom. Den er jo ganske dyr ny. Er det noen i Norge som selger de?
  16. Ok. Takk. Det er sikkert lurt, ja. Har prøvd å få kontakt med på Finn i Molde som selger deler fra en P38 samt en nanocom, men han har ikke svart. Er det noen du kjenner til iknutis?
  17. Det hørtes sannsynlig ut det du sier der, Martin! Et lokalt verksted her skal prøve i morra, men jeg er litt skeptisk til om de har riktig diagnoseverktøy. Skulle i alle fall få slippe å betale noe om de ikke får det til.
  18. iknutis må rattet skrus løs da? Siden jeg kjørte nesten 4 år etter at feilkoden ble slettet sist, har det kanskje oppstått noe nytt nå da? Jeg er ingen bilmekaniker, som dere skjønner.
  19. Hei, Brage! Jeg har hatt Airbag Fault før, og prøvde den gang tipset ditt (hadde glemt det så har ikke prøvd nå), men det virket ikke og jeg måtte helt til Tromsø på verksted der de slettet feilkoden. Jeg mener faktisk Airbag Fault dukket opp da jeg rundet et rundt tall på kilometertelleren. Kan det ha med serviceintervall å gjøre? For øvrig var det en annen kar som mente at denne feilen kunne komme av dårlig kontakt i rattet. Har du hørt om det?
  20. Ok. Har sett på den, men steiler litt på prisen. Så faktisk en som virket å være til salgs på Finn. Men den er til Diesel. Har det noe å si i forhold til å få slettet Airbag Faulten? Har du hørt om denne: https://diagnosebutikken.no/produkt/icarsoft/icarsoft-lr-2-feilkodeleser-jaguar-land-rover?gclid=CjwKCAjw5_DsBRBPEiwAIEDRWwWrzo5W7bwsV-7GXva1CIEDqlUkNPS10auCA-KtTrnfAWsafIxcFRoC0v4QAvD_BwE iCarsoft LR V2 - Feilkodeleser Jaguar & Land Rover. I hvert fall ganske mye hyggeligere pris på den.
  21. Hei! Hvilke diagnoseverktøy anbefaler dere her? Spesifikt så trenger jeg å slette feilkode Airbag Fault før bilen skal på EU-kontroll. Jeg fikk en EAS-kicker av en her på Sortland som nok desverre må skrote sin P38, men såvidt jeg skjønner kan ikke den slette Airbag Fault feilkoden. Har jeg rett? Mvh David
  22. Da er ny luftkompressor montert og alt funker som det skal igjen
  23. Flott! Takk! Får håpe det er den gamle kompressoren som er død da, og at det ikke er noe mer innviklet.
  24. Hei igjen. Da har jeg fått ny kompressor i hus fra LR-Direct, det funket meget bra forresten å bestille derfra. Jeg må innrømme at jeg ikke er av de som er blitt proff på skruing. Det fulgte med en kort arbeidsbeskrivelse i pakken. Det ser stort sett greit ut, men må man gjøre noe spesielt for å tømme systemet for luft (depressurise system)? Og er det viktig å forsegle luftrøret? Jeg mener, det er jo bare luft under trykk. Det er jo annet om man får luft i f.eks bremsesystemet.
  25. Hvor mye koster en ny kompressor? Og er det mye arbeid å bytte?
×
×
  • Opprett ny...