Gå til innhold

Jason

Medlemmer
  • Innlegg

    259
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jason

  1. Jeg har også en LOF fjær, som er så kraftig at pedalen ikke alltid returnerer. Demonterte den derfor etter et par dager. Men har i ettertid sett at dette kan justeres slik at problemet forsvinner. De viser dette på slutten at videoen i denne linken.
  2. Du kan jo ev prøve først med sugekopper man får kjøpt som sett på eBay? Flere stk fordelt på bulken, og prøve å trekke bulken tilbake på plass. Dette er bare en tilfeldig link til hva jeg tenker på https://www.ebay.co.uk/itm/Hi-Q-Car-Body-Dent-Ding-Remover-Repair-Puller-Sucker-Bodywork-Panel-Suction-Cup-/402262979547?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=710-127635-2958-0
  3. Problemet viste seg å være gummibelgen på hendelen. Gummien var tydeligvis litt stiv, og i tillegg satt den fast i selve stangen. Dette førte nok til at den dro hendelen mot nøytral, slik at den smatt tilbake når nullstillingsmekanismen passerte hakket. Løsningen ble WD40 mellom stangen og gummien, slik at gummien kan bevege seg på stangen. Samt å smøre hele gummien inn med silikonstift beregnet på dørpakninger i håp om at den blir mykere og mer fleksibel. Det har fungert 100% feilfritt siden.
  4. Jeg demonterte, og sjekket nå i kveld. Det ser ut som selve mekanismen i hendelen rett og slett er slitt. Løsningen blir å kjøpe ny. Tipper jeg kjøpte Britpart den gangen for noen år siden. Denne gang går jeg for Lucas som kanskje varer noen år lenger. Takk for innspill.
  5. 1999 mod Td5 90 Fikk 1-er feil på EU i dag pga av blinklyshendelen spretter tilbake, og slår av blinklyset ved ratting til høyre. Tilsvarende ratting til venstre, beholdes blinklyset på. Jeg har aldri tenkt på dette, og aner ikke om det har skjedd nylig eller, om det "alltid" har vært sånn. Jeg hadde av rattet, og byttet hendelen for noen år siden. Kan det være mulig at jeg har montert den plastikkringen som har med blinkhendeldelen å gjøre feil? Mener jeg leste på forumet her en gang at det kan oppstå problem om den ikke er montert helt nøytralt på rattstammen? Eller er dette et kjent problem som er resultat av slitasje over tid? Tenker å ta av rattet i løpet av uken og sjekke litt før jeg ev bestiller ny hendel. Fint å høre ev erfaringer rundt dette, om noen kjenner til problemet. Takk.
  6. 3mm chequer plates komplett til Defender 90. Solide beskyttelses plater komplett med festeskruer klar til montering. - Støtfanger - Fremskjermer - Sider - Hjørner bak Får ikke lastet opp bilder her, men bilder kan sees på Finn annonse https://www.finn.no/222576229 Pris 1500,- pluss ev frakt
  7. Jeg målte bare lengden før jeg monterte, og det er 390mm med de festekantene som er rundt på alle sider. Selve huset er vel rundt 370mm hvis du ser vekk fra disse kantene som omkranser nederst på batteriet. Bortsett fra lengden tipper jeg batteriet er like høyt og bredt som det gamle 95Ah batteriet, og det er vel oppgitt på Biltema sine sider mener jeg å huske. Åpningen under setet mitt er også 390mm, så batteriet må lirkes på plass med kanten på den ene siden i før resten av batteriet kan senkes nedi. Batteri.pdf
  8. Biltema har denne uken kommet med et nytt AGM 105AH batteri. Link Jeg har i 7 år kjørt rundt med tilsvarende batteri i 95AH utgaven, og vært strålende fornøyd med det. Nå i dag monterte jeg det nye batteriet 105AH, og tenkte bare å tipse eventuelle andre som vurderer å bytte batteri fremover. Batteriet passet så vidt det var gjennom åpningen under setet, men har god plass når du først får det nedi. Festestengene passer fint når de flyttes til de ytterste festepunktene i bunn av batterikassen. Jeg måtte lage nye huller i selve festebraketten som legges over kantene på batteriet, da hullene som var fra før var for smale i forhold til lengden på det nye batteriet.
  9. Jason

    Ulyd styring

    Takk for gode innspill. Hadde aldri tippet servo pumpen selv. Det er jo bortimot umulig å finne ut hvor lyden kommer fra mens motoren sviver. Ny servopumpe er bestillt, satser på å få byttet denne innen påske. Krysser fingrene for at den er synderen, ellers er det greit å ha den skiftet uansett.
  10. Jason

    Ulyd styring

    Oppdaterte innlegget nå, bilen er kjørt i underkant av ca 278000km Byttet pakning i styresnekke for 2-3 år siden. Oljenivået er stabilt, og så vidt jeg kan se, uten luftbobler. Lyden kan også minne litt om noe som vibrerer inntil noe annet ifm ratting.
  11. Jason

    Ulyd styring

    Td5 90 1999 Km stand 278000km Jeg har en ulyd i styringen jeg ikke finner ut av. Kun i lave hastigheter, typisk ved belastning, slik som ved parkering osv. Har hatt lyden lenge, så husker ikke om den kom gradvis eller ikke. I begynnelsen trodde jeg bare det var en form for knirking i rattstammen innefra. Men så fant jeg ut at det bråker en del utvendig, kan nærmest beskrives som om man drar et bord bortover et gulv. Ingen slark, tregheter eller andre issues, kun denne ulyden. Jeg har jevnlig service med Oneshot grease i pokaler, senest denne uken. Flushet servo oljen i fjor i forbindelse med motoren ute ved clutch bytte. Klarer ikke å huske om ulyden var der før jeg hadde motoren ute eller ikke. Litt usikker på om det kan skyldes feil servo olje? Jeg benytter denne servo oljen fra Biltema etter flushing. Noen som har vært borti noe lignende, og har forslag til årsak?
  12. https://www.paddockspares.com/qep105450-pipe-strg-box.html Jeg kjøpte denne i fjor. Og den var riktig til min 1999 Td5 90
  13. Jeg fikk lyktene mine levert på døren i løpet av en ukes tid etter bestilling. Har ikke montert på bilen enda, men virker som solid produkt. En ting jeg oppdaget, var at fraktprisen økte med 20 pund for hver pakke med festeklips jeg la til i bestillingen. Det var jo mer enn selve klippene kostet. Sendte dem en mail ang dette, og de endret da, slik at handlekurven min ble oppdatert uten frakttillegg på disse festeklipsene.
  14. Jeg fikk kontakt når jeg sendte mail på ny. De mener de ikke fikk den første mailen. Har nå lagt inn bestilling i dag, så blir det spennende å se når det dukker opp hos meg.
  15. Jeg har inntrykk av at de har gode reviews, og er et relativt nytt selskap. Så det er mulig de er få ansatte. Og med COVID-19 utfordringene de har i UK, så er det kanskje lite bemanning som er årsaken til dårlig respons fra deres side? Jeg avventer i hvert fall med å bestille noe derfra til jeg enten hører fra dem, eller at noen her kommer med positiv erfaring fra dette selskapet
  16. Jeg sendte dem mail forrige uke med noen spørsmål ang noen LED hovedlys jeg vurderer å kjøpe. Har så langt ikke fått noe respons på forespørselen min, noe jeg har reagert på da bedrifter normalt sett er kjappe med å svare på forespørsler ifm med kjøp/salg.
  17. Denne linken gir svar på en del av det vi diskuterer i denne tråden. Der står det blant annet at krav til høydejustering og lyktespylere er basert på hvor sterke lysene er. Alt over 2000 lumen uansett om det er LED, Xenon osv har krav om høydejustering og lyktespylere. Det står også at man kun kan ha 2 parkeringslys om gangen, men det er visst slik jeg forstår det ikke krav til at det må være de originale parkeringslysene. Det står også noe om R10 merking, som betyr at de ikke skal forstyrre radiosignaler osv. Det jeg usikker på, er om de Halo ringende i lyktene jeg refererer til er definert som kjørelys som kan lyse i tillegg til parkeringslysene. Eller om de kun kan lyse i stedet for parkeringslysene. https://www.ekstralys.no/billys-lover-og-regler?gclid=CjwKCAiAjeSABhAPEiwAqfxURewR9tb22UrNbif3xSZvaiVxcrSLF2owSKs4AEVliLt_6j0Xo4He7hoCVygQAvD_BwE
  18. Er det noen som har erfaring med disse LED lysene? https://www.tuff-rok.com/product-page/defender-90-110-130-rrc-tornado-halo-led-headlights-1 Ser at TirsbaekTV gutta er fornøyde med dem. Men usikker på om de har kjøpt dem, eller fått dem for å vise frem på YouTube kanalen sin.
  19. På min bil har Webastoen alltid startet når motoren er i gang. Men det var ikke alltid den startet sånn ellers når det er kaldt og du virkelig trenger den. Mistenkte batteri, og byttet dette uten resultat. Lang historie kort, var at ledningsnettet til Webastoen var dårlig, slik at selv om batteriet er bra, så er det spenningsfall som fører til at Webastoen tror at bilen har dårlig batteri, og dermed nekter å starte. Jeg testet en vinter med nye ledninger direkte fra Startmotor 12v til pluggen på Webastoen, og det fungerte feilfritt hele vinteren. Nå har jeg kjøpt inn delene jeg trenger for å fikse det originale ledningsnettet, og planlegger å fikse det til sommeren Ledningsnett Webasto Thermo Top C - Defender Forum - LRforum I forbindelse med feilsøking, kjøpte jeg for noen år siden noe greier på ebay som gjør at man kan lese av feilkoder og livedata på Webastoen på en laptop. Det var der jeg så at det var lav spennings som var problemet, selv om batteriet var helt i orden. Når motoren sviver har den så kraftig lading at det ikke er noe problem. Men i -15 før du starter bilen, gjør det utslag selv om batteriet er helt i orden. Ditt problem kan stemme med mine opplevelser.
  20. Takk skal du ha, da har jeg bestilt sikringsholdere ut fra linken din. Jeg mener at jeg har slike flatstifter du snakker om fra Biltema som sikkert vil passe, det var også en god ide. Det var veldig billig, kostet ca 130,- inkludert flyfrakt til Norge Da satser jeg på å bytte ut de 3 sikringsholderne, samt hoved kabelen til sikringsholderen, pluss den kabalen som går videre med 12v til Webastoen. Så regner jeg med at problemet mitt er løst. Jeg hadde funnet akkurat samme Webasto kabelsettet som du refererer til, bare at jeg fant det på eBay til ca samme pris som det du linket til. Men løsningen jeg nå endte opp med, er jo peanøtter i forhold Takk for hjelpen
  21. Ser jeg skrev feil ang timer. Det er en 1530 timer tilknyttet bilen min (den som er firkantet) Ja, mulig du har rett Camarogeddon, at det er like lett å bare fikse det som er fra før. Jeg har spenningsfall i selve Webasto ledningsnettet som fører til at Webastoen ikke alltid starter pga av lav spenning selv om batteriet er ok. Webastoen fungerer alltid fint når jeg kobler 12v direkte inn med egne ledninger direkte fra startmotoren. Samtidig er de gjennomsiktige dekslene over Webasto sikringene porøse, og delvis ødelagt. Jeg antar at det er derfor, og der det nå er dårlig kontakt som følge av fukt over tid. Litt stive priser på nytt originalt ledningsnett. Men da får jeg alt nytt, inkludert nye sikrings deksler osv i tillegg til problemfritt opplegg fremover.
  22. Hei, Jeg vurderer å bytte ut ledningsnettet til Webastoen i bilen min som er en Defender 90, 1999 mod. I den forbindelse, så finner jeg både originale og uoriginale komplette kabelsett på eBay og andre utenlandske websider. Men jeg lurer på om noen vet hvor det er mulig å bestille dette i Norge, og ev om noen vet Webasto delenummeret? Settet som står i bilen i dag har både 1533 tidsur, og ekstern temp sensor. Det er også en sånn personsøker (Telestart), men den har jeg ikke bruk for. Om noen her inne på forumet har et brukt kabelsett til salgs, er jeg åpen for kjøp av brukt, så lenge det er i god stand.
  23. Jeg har samme subwoofer oppsett fra Mudstuff som Admiral refererer til. Veldig fornøyd med det. En bonus er at cubby boksen kommer litt høyere, og blir dermed perfekt høyde som armlene mens man kjører.
×
×
  • Opprett ny...