Jump to content
LRforum

Paal Helge

LRF Society
 • Content Count

  3,504
 • Joined

 • Last visited

About Paal Helge

 • Rank
  Positiv realist

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nordhordland
 • Interests
  Bil, fotografering, oljemaling, alt med motor ++++
  Prosjekt for våren 2011-2016: Serie 3, ex.mil 1975.modell
  Prosjekt våren 2018- : VW 1303s 1974 modell

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Radøy

Recent Profile Visitors

1,857 profile views
 1. Neste prosjekt blir montering av ny CB-radio. Endte på CRT Mike. Skal få gjort det i løpet av de neste ukene, men før avreise mot Ålesund i uke 29. Noen som har gode ideer til god plassering av antenne (Sirio Omega 27)? Ønsker ikke å bore i karosseriet... :-)
 2. I dag ble wiren i warnvinsjen skiftet ut med tau. Tauet ble kjøpt på Landstreffet i Lærdal i 2018. Skift av wire ble utsatt av ymse årsaker, men nå er går det i 100 igjen :-) Ser litt bedre ut også nå med gult og rødt Eneste endringen som ble gjort var å skifte ut festeskruen som fester tauøyet til vinsjhjulet. Var for kort. Fant ut at gjengene måtte være UNC... kuttet til en ny som erstattet den som var der...
 3. Har stående komplett fungerende eldre militært sambandsutstyr: 1 stk komplett sambandssentral: Feltveksler (10 linjer), 1500kr Automatenhet (2 linjer), 500kr Feltelefon TP-6N (2 stk), 1000kr Kabelrull/trommel (400m), 600kr MRK: Trenger kun strøm fra 1,5V batterier (Type: D, dvs store runde). Selges samlet: 3600kr inkl. frakt. Har også diverse annet liggende. Har innsett at jeg har for mye «kjekt å ha» liggende :-) Kan overleveres på Landstreffet på Møre i neste måned etter nærmere avtale.
 4. Har stående en motorbukk for oppbevaring av motor. Dette har tilhørt Forsvaret. Grei å bruke ved transport eller oppbevaring/ vedlikehold av en serie3 motor. Jeg brukte den da jeg overhalte motoren til min ex.mil. Stod trygt og godt på gulvet. Festet i originale motorfester. Tung sak!! Kan tas med til Landstreffet på Møre etter nærmere avtale :-)
 5. Her er litt serviceoppdatering igjen: Kjøpte motorolje her om dagen på Mekonomen siden de hadde «superlørdag» med 25% rabatt. Kjøpte for 2 oljeskift. Da endte jeg på 4 kanner på tilsammen 16 liter (Castrol Magnatec Stop-start fullsynt. 5W-30 A5). Jeg har litt kvaler ift oljeskift på kjørelengde kontra tidsrom. Bilen er jo kun kjørt 3000km siden forrige oljeskift (august 2018), men ble en del småkjøring i perioden januar-mars 2019 med dertil motorfusk (se løsning tidligere i prosjekttråden) så det er vel like lurt å skifte etter der som «inntreffer først», altså 1 år siden forrige skift. Jeg tenker at det er bedre å skifte en gang for tidlig enn en gang for sent. Kom gjerne med kommentarer for/mot som bekrefter valget mitt for å skifte motorolje etter kun 3000km. Bilen er blitt jevnlig kjørt ukentlig for å ha den i bevegelse. Det blir langtur i uke 29 mot Ålesund, så da mener jeg det er godt å få ren olje og oljefilter på Alex.... Klar for tur - aldri sur
 6. Hvor mange meter skjøteledning må en beregne fra telt til tilkoplingspunkt?
 7. Pumaen står litt i dvale for tiden - vedlikeholdslading. Jeg tar buss og båt for å komme meg på jobben, men bilen blir brukt jevnlig for å holde den i drift. I dag har jeg funnet frem sommerhjulene. Tenker å skifte over til «sommermodus» i neste uke Hadde en opprydding i bokhyllen denne uken: Fant en salgsbrosjyre (A4) i mint-condition. Er ikke åpnet med full utbredt. Tror den er fra 1998(?). Omhandler Defender, Discovery, Range Rover og Freelander. Er til salgs om prisen er rett. Ved interesse: Gi bud her i tråden. Legger den ut kun på denne prosjekttråden inntil videre da den ikke må selges. Her er noen bilder:
 8. Flott! Bra du også har fått bilen din friskmeldt igjen. Her er det tydeligvis flere løsninger på tilsvarende symptomer. Min går også nå jevnt og fint igjen etter dieseltilsetting i tanken...
 9. Denne gangen var jeg i alle fall heldig. Trengte kun litt tilsetning i dieselen.
 10. Kveldens gode gjerning: Skift av defekt parklyspære høyre side. 12V 10W
 11. Når bør glødeplugger skiftes egentlig? Eventuell indikasjon for å skifte dem?
 12. Neverluren: Mulig den var noe mer hvit eksos da den gikk urent like etter oppstart. Vanskelig å vurdere da det også var kjøligere i været.
 13. Her er foreløpig resultatet av forsøket mitt med å bruke BN Gel på cappings. Dette er en nødløsning for å hindre rust gjennom vinterhalvåret. Det har nå stått på i 4 måneder. Ble smørt på i begynnelsen av november 2018. Det siste bildet viser hvordan BN Gel ser ut i dag. FF har trukket ut i saltlaken som ligger som et tynt lag på utsiden av bilen en «typisk» vinterdag... Jeg har ikke rørt Gel’n siden jeg smørte den på for 4 måneder siden. Ut fra det jeg kan se har ikke den lille rusten som var der utviklet seg videre i lakken... Ser ut som den er stabilisert.
 14. Jeg er veldig fornøyd med min Puma. Har nå rullet ca 103500km
 15. Takk for tilbakemeldingen. Ser rimelig trangt ut nedi der, ja. Det er tydeligvis mange måter å komme seg til Rom på
×
×
 • Create New...