Jump to content
LRforum

paul hofseth

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

About paul hofseth

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Location / Bosted
  oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. not much like UK gren lanes here. The English in the past were much more insistent on ancient road rights than we have been, even paths in towns are gone., one reason mjght be that we always had the "right to roam". Sromething that you may make use of. No need for camping sites if yor can walk a short whiile and bring your tents , sleepiing bags and food. By law, anywhere 150 yards from a house is suitable for less than 3 days. The high mountain areas are suitable as long as your tent can take the wind. Brew your tea on the exhaust pipes, but be aware that there are strong rules prohibiting off road driving. p..
 2. det er tørrere inni en <LR enn i en båt, men jeg har allikvel montert en båtvifte istedenfor "snilehuset" som sitter originalt i seriebilene. Eneste ulempe, den bråker mer etterhevrt som spenningen stiger nårmotorens turtall øker. Hvis bilen hadde hatt mindre fuktig miljø kunne kanskje en datavifte gjort nytten. ' p.
 3. Michelin Latitude 7.50x16 funker på grus og i vått gressmyrlende + lite støy på asfalt. solide dekksider passer bra til stenete undergrunn. p
 4. error 404 på nettlenken som står her på innlegg nr. 1
 5. Garasjen på mine trakter er så lav at en LandRover ikke kommer inn uten å slippe all luft av dekkene. Den har derfor tjent som vinterlager for sykler, sommerlager for kjelker og helårslager for deler, olje, malingbokser, møbler ingen trenger og malerier som ingen liker. p.
 6. Man kan også kjøpe større lengder med "musepelskanaler" og dele opp etterhvert som behovene melder seg. Hvis man ikke har forestillinger om at bilen skal være lufttett virker det ikke som om pelskanalene gir noen problemer,. Selv når vannet fryser til is kan man med litt innsats lykkes i å åpne vimduene. Mulig gummilister gjør slikt enklere? p.
 7. Ad spørsmål om hvilken løsning for skivebremser ; RangeRover akslinger med spiralfjærer og tilhørende bremser.
 8. Skiver v/s tromler har også et annet aspekt: tromler fylt av vann fra elvekryssing bremser dårlig helt til de blirtørre igjen. For mange år siden brukte vi vår Sii mye på Island og besluttet heller å gi opp tromlene enn stoppeeffekten. Lang korrespondanse med berørte myndigheter "ombygging"/"oppbygging" , men sikkerhetsargumentet vant. p.
 9. På bilde et sted under "LR i arbeid" virker vår serie 2 mer blå enn grå, men den blir bare vasket av regnvær og inntil vi brukte kosten sist sommer var den uhyre flekkete og med litt ulik sjattering på gammel og ny dør. Sett fra riktig vinkel kan det kanskje tydes som grå . Teorien bak å la den se ekstremt slitt og falleferdig ut var at da var det mindre sjanse for at noen kvartet den. I En billig sikkerhetsforanstaltning siden i England, der den fra tid til annen var, hadde noen biltyver spesialisert seg på å skru fra hverandre LandRovere og selge deler med god fortjeneste. Nå er det ikke lenger engang ferger fra Danmark, så veien via Hook van Holland tar litt vel mye tid og bensin i forhold til flyet. Venter spent på Jetinges benkeresultat fra Mysen. p.
 10. Akk, jeg har forgjeves forsøkt å få langsgående benker bak- Vår S2 var opprinnelig brukt tilfjells av Oslo Lysverker, men de kastet hele arkivet istedetfor i det minste å digitalisere det. 7,50 x16 satt på og det var 2x4 seter bak, så den fraktet ialt 11 opp og ned til anleggene. 109 S2 i England kom som ny med benker bak og var tillatt i Norge.. Vi tok av toppen, satte på pickuptak, kastet benkene OG skiftet til galv. ramme og bedre undervannsbremser et stykke utpå 1990tallet. Etter en lang brevvekslig med regelverkets forvaltere og skapere (som vel fryktet at vi ville selge med fortjeneste,) var det OK. Benker bak, derimot sier trafikkstasjonen (her i Oslo) at er farlig fordi belter og kollisjon ødelegger ryggraden. Det er helt riktig, men uten belter og kollisjon i lav fart på bygdeveier tilfjells burde det kunne tillates en syvseter med restriksjoner i vognkortet. Jeg har ikke gitt opp helt, og pønsker på å prøve mer formelt med originalpapirer istedetfor bare å møte opp og spørre. Hvis man slår til før Brexit kunne man jo i teorien eksportere den, få den registrert i England og så importere den igjen og bruke EØS reglene. På den anne side går det jo ikke lenger ferger dit så det vil kreve mye reisetid. p.
 11. Vår SII har hatt Lumenition i en 20års tid. Før det måtte stifter og kondensator av og til byttes. Skiftet riktignok Lumenition-enhet en gang for 8-10 år siden da bilen ofte stoppet på uforklarlig vis tiltross for nok bensin . Gaute lånte meg et lysorgel til å overvåke tenning og jeg målte & målte helt til jeg dro innom Lumenition og tok med en ny en. Den gamle ble kassert. Justismord , det var slett ikke Lumenition som sviktet. Årsak til tenningssvikt; min slumsete montering av en formotstand til coilen ga kortslutning når en allerede minimal avstand til gods krympet ved varm motor. p.
 12. Er det ikke krav om garasje forbundet med veteranforsikring? Med garasjeport såvidt over 200cm. må man eventuelt kjøre inn med flate dekk. p.
 13. paul hofseth

  Dynamo

  Riktig polaritet til batteri etc. dengangen vi la om på vår S II, men bensinmåleren viste fullt da det var tomt og omvendt. Det første var mest uheldig. p.
 14. Vår 2,5 hadde dobbel Weber. Den iset på forsommeren og ga uforståelige stopp. SU fra ACR ble satt inn under en stopp på vie til Orknøyene. for 17 år siden. Virker fortsatt bra. p..
×
×
 • Create New...