Gå til innhold

bdodge

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Previous Fields

  • Location / Bosted
    skien

bdodge sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/7)

  1. vurderer å selge min lr 109 da jeg har innsett at det er ww2 kjøretøy jeg brenner for.Eu godkjent for ett år siden.Sivil girkasse som glipper ut av 3gir på tomgang (har ekstra girkasser).Sivil fordeler og overhalt dynamo. Safari tak, Gode piggdekk. Såvidt begynt å ruste venstre bak støtttfanger,Bilen er i daglig bruk, det meste elektrisk er byttet og har ikke hatt noen store problemer med denne.Fikk ny frontaksling(12000km) ifjor,da det ble billigere enn å reparere diffen. To år gammle batterier.Byttet bensinpumpe,slanger ifjor,ny startersolenoid. God militær tilhenger kan følge med for 5000. km stand på bilen er 63000km. Selges for 37000, er åpen for bud,men ikke bytte.Står i Skien. Hilsen Bjørn Michelsen. 45436586
  2. Mange flotte bilder.Her er min på høsttur,gleder meg til barmark nå!
  3. Ja, tror nok starter reeleet må skiftes.Bilen har forresten vært strålende med mange turer og treff etterhvert.Lengste tur ca.2000 km til danmark og tyskland uten et feilslag!
  4. Takk for godt svar,er jo ganske logisk.Men noen ganger er det bare deilig å få litt hjelp når man ikke ser skogen for bare frustrasjon.Setter igang når snødrevet har letta litt.Hilsen Bjørn.
  5. bdodge

    Startertrøbbel

    Hei,har fått så gode svar her inne før,så jeg prøver med et nyoppstått problem. Jeg er den lykkelige eier av en bare litt sivilisert ex-mil (tenning,meste av ledn nett og girkasse) som har hovedsrøms bryter.Jeg satt meg i bilen og vrei om både tenningsnøkkel og h.s.bryter omtrent samtidig,og skjønte fort at noe var galt.Starteren ville ikke slutte å gå rundt,var kjapp til å slå av tenning og starteren fortsatte å gå rundt så lenge h.s.brytern stod på. Tenkte med en gang at det var startern som trengte et lite kakk for å holde opp,men litt vanskelig å komme til så det ble med noen slappe dask,det hjalp selvfølgelig ikke.Det neste jeg fant var startersolenoiden?(venstre for motorblokk ved torpedoveggen,sett forfra) og så over ledn så godt som mulig og ga den også noen kjappe kakk. Prøver h.s. bryter og da er det jaggu stilt fra starter.Neste var å prøve tenning og den var død,nok strøm bare ingen starter som sveiv. Begynte å bli litt frustrert og slo litt av og på og da starta bilen men starteren slo ikke ut igjen.Back to square one! Så spørsmålet er om det er starter,tenningslås eller startsolenoid som er gåen og om dette er et kjent problem. Puh,blei et langt spørsmål detta, men håper noen kjenner igjen symptomene.Entusiastisk hilsen Bjørn Michelsen.
  6. Ja,står i grenland.Kan vurdere å la girkassa og motoren gå også (har bare gått 13000km). Minus eksos,innsug manifold.
  7. Har en ex-mil som skal demonteres.Skal ha motor og girkasse og kanskje bakaksel selv.Men tak,dører og alt av vinduer er helt og greit.Vanlig rust bak på ramma.Ring 47933331.
  8. Hei Lars peters. Flott gjennomgang av hva som skal til for import fra NL.har selv vært inne på tanken.Er bilen x-mil? ser veldig sånn ut.I så fall bør du sjekke ut hmkf(historiske militære kjøretøyers forening). Masse artige treff å bli med på der.Er selv medl. både i nlrk og hmk. Og bor i Skien, prøver å stable på beina en kolonne med lr og andre x-mil inn til Trandum i pinsen.Der er det treff og kjøring i kavaleriets gamle kjøreløyper. Hilsen Bjørn Michelsen.45 43 65 86.
  9. Hei, og takk for alle gode råd.Har ikke kommet i mål med luftinga ennå.Men blir oppmuntret av å lese her inne. Hilsen Bjørn
  10. Ok, takk for råd.Neste dumme spørsmål: Bør motoren stå å gå for å lage trykk i systemet mens jeg lufter? Bjørn Michelsen.
  11. Hei, i manualen står det at man skal lufte hovedbremse sylinderen først.Men hvor,kan ikke se noen luftenippel der(altså på/ved/under h.syl. og heller ikke på servo enheten).Er første gang jeg prøver å lufte to krets bremsesystem så all info mottas med takk. Hilsen Bjørn Michelsen.
  12. bdodge

    S3 girkasse kjøpes

    Hei, vil gjerne kjøpe en girkasse sivil/militær til min ex-mil 109. Skriv en mail(gjerne med bilde) til bdodge42@hotmail.com Hilsen Bjørn
  13. Tror ikke forsvaret brukte takgrind på disse bilene.Det er montert safari tak med takgrind av forrige eier. Ser bra ut og er praktisk.
  14. Takker for svar. Må nok skru litt te hælja da.
  15. Hei, har en exmil 109 med sivil girkasse. Den har funka fint til idag. Nå vil ikke girkassa opp i tredje og fjerde gir! Revers, første og andre gir virker som før. Har akkurat etterfylt girolje ikveld. Men den nekter å gire opp. Er det noen som har erfaring med problemet? Antar at kassa må sjekkes, men tar imot alle tips med takk. Hilsen Bjørn Michelsen.
×
×
  • Opprett ny...