Jump to content
LRforum

HotJohnsen

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About HotJohnsen

 • Rank
  Medlem

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Drammen

Recent Profile Visitors

257 profile views
 1. Noen som vet hvor det er mulig å få kjøpt den delen som er koplet til fordelingskassa (IRD) til mellomakselen. Kjøpte et blindlokk for noen år siden for å bygge om bilen (freelander 1) til forhjulstrekk., Men nå trenger jeg å bygge den tilbake til 4x4, men delen er borte, og tror den er kastet i vanvare...... :o(. Så vedlagt bilde om jeg forklarer meg uforståelig. Er interresert uansett hvor den er myulig å få kjøpt, brukt eller nytt.
 2. Trenger sårt overgangsdelen fra fordelingskassa IRD til mellomakselen. Se bilde. Kontakt meg på 94882020 eller espen007@altiboxmail.no om du har en å selge.
 3. har akkurat byttet kryss, på mellomakslene til VCU, og satt inn en bytte IRD etter et havari. Skal montere også inn bytte VCU men føler at den ikke er å rikke med 2 store skrutrekkere. Velger allikevel å montere den, for deretter å teste med det foreskrevne trikset med 1 meter arm og div kilo på vektarmen for å se om den beveger seg når et av bakhjula er i lufta. Men om den da ikke rikker seg må jeg vel til med det som er beskrevet over her med å tømme den for silikonolje og fylle på ny. men istedenfor å la den ligge noen måneder for å tømmes seg, er det mulig å tenke seg at en borer 2 hull på motsatt side av vcu og kjører den tom ved å la sentrifugalkraften jobbe????
 4. Yes, tommern opp for enkle konstruksjoner. ?
 5. Da var ny clutch hoved og slave pumpe montert. Alt fungerer greit, og clutchen var heldigvis dønn I orden. Kjøpte også nytt feste til Slavesylinder, da den var hadde mye sprekker så regner med at den var svekket I godset. Alt ble kjøpt fra britisk parts og kostet ca 600..... ?
 6. Da er problemet forhåpentlig funnet. Slavesylinder var knekt og delene lå på bu n plata dvs deler av sylinderen og fjæra. Tok en lang skiftenøkkel og prøvde clutch armen og virker som om den funker, så krysser fingrene for den. Men er litt skeptisk siden også Slavesylinder braketten har bøyde øyer og er sprukket I sveisen . Lett å fikse med skrus tikke hammer og sveiseapparatet, men hvorfor er dette skjedd. Håper som sagt at ikke clutchen har forårsaket det ned for mye motstand av ukjent årsak... krysser alt jeg har for at clutchen er ok
 7. Beklager glemte å si det. Er en 2001 mod 1,8 bensin
 8. Merket når jeg var på søppelfyllinga idag at jeg slet med å få bilen I gear etter at jeg hadde tømt hengeren. Så når jeg skulle rygge forsvant plutselig clutch pedalen I bunn uten motstand. Så jeg fikk startet den I 1 gear og kjørte den hjem de 8 km. Og det gikk greit å kjøre og geare mellom 1-2-3-4 uten clutchen . Spørsmålet nå er om det er hovedsylinder eller slaven som er havarert. Hvor kommer jeg best til får å demontere disse, for å finne feilen?
 9. Ja skal prøve å følge opp med svar ?
 10. Ok, dette var meget informativt for meg. Takker for svar, og skal I tillegg sjekke de ulike eksempler på YouTube. Har fått tak I en billig brukt via forumet her fra en hyggelig kar, og den jeg demonterer er ivertfall dønn stiv. Mvh HotJohnsen
 11. Hver normal motstand om en forsøker å dreie en cvu på benk, ved årene endene motsatt vei? Har er normalt stand på "frisk" og "syk" cvu? Eller er det slik at cvu enten funker eller funker ikke? Noen som vet??
 12. Hei, det er interresant. Sender en pm.
 13. Lite respons her ja, men prøver allikevel..... Vurderer å kjøpe en ird på høggern, åpne den og event overhale den før den settes innigjen. Fordelen istedenfor å overhale den som sitter i bilen, er at da slipper bilen å stå lenge å ta oppplass i garasjen. Alternativt investere 15 k i ny.... Noen somhar overhalt ird? Lurer også på hvor mye sommå demonteresfor å få ut ird??
 14. Da er årsaken funnet.... Tok ut den delen som sitter i bakkant av ird kassa som overfører kraft til mellomakselen. Der er lageret gått i fillebiter, og 2 av sporene i kronhjulet er knekt. Oljen er full av metallspon og ser ikke bra ut.... Om irder mulig å redde med dette settet vet jeg ikke, men det er vært å åpne ird å se. http://www.leeperry.co.uk/ird/ Men har ivertfall tatt en midlertidig HLR ;0) ... Montert blindlokk og byttet olje, så får jeg sjekke olja om et par dager.
 15. Ok, har heller ikke sjekket opphenga til bakdiffen. Men jeg gjør nok ikke så mye mer nå enn det jeg har skrevet foran. Satser på varmere vær og kanskje noe mer skruing iapril, mai eller når varmen kommer.... Takker for øvrig så langt, for alle innlegg og råd/tips. Mvh Espen
×
×
 • Create New...