Gå til innhold

Evo16v

Medlemmer
  • Innlegg

    288
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Evo16v

  1. Jeg har tdv6 med 245hk, så det stemmer nok. Skiftet vel til sdv6 når de kom med ny girkasse og 256hk.
  2. Har samme feil, løste det seg med å bytte lambda sensor?
  3. Det er vel smart lading på denne bilen, så om det ikke er behov for lading, så lader den ikke. Min bil er helt lik, ladespenning kan være alt fra 12-14.7V, uten at jeg har hatt noe som helst problemer. Men om du har ulyd, så bør du selvsagt vurdere å bytte.
  4. Ble jeg litt bekymra her, bilen min har gått 164k km uten service på webasto. Sjekka i dag og den ser da ut til å fungere fortsatt, så at den slutter å virke på 160k km stemmer ikke. Webastoen står framme i venstre hjørne i motorrommet og eksosen går rett ned, slik at du ser godt om den starter, da ryker det under fronten på bilen. Må vel være ned mot 0 grader før den starter av seg selv. Jeg har 2010 model og der ligger menyen for "timed climate" under "home menu". Forøvrig mener jeg det er unødvendig å bytte glødeplugger om bilen starter lett, den dagen den blir tungstartet kan en begynne å tenke på bytte av de.
  5. Den gløder selv ved behov. Jeg har alltid startet bilen ved å trykke ned bremsen, holde inn startknappet et par sekunder og så vente til den starter mens jeg holder bremsen inne. Hvis det er -20 så bruker den noen sekunder på gløding før startmotoren begynner å gå. Må nok være kaldere enn +6 før den har behov for gløding.
  6. Har tatt service selv i 9år, stort sett veldig greit å gjøre ting selv. Luftfilter og dieselfilter er ekstra på B-service, bremsevæske hvert tredje år. Jeg bruker denne lista: https://media.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/10002/D4 Maintenance service Sheet from MY10.pdf
  7. Hvis du skal la elektronikken gjøre jobben, så gjelder det å være litt tålmodig, gi litt gass og la bilen jobbe litt med saken. Selv slår jeg ofte av traction control, da spinner hjulene ned til der det er feste, om det ligger snø under bilen må du heve bilen.
  8. Ble byttet på min mens det enda var garanti på bilen. Forstod det sånn at det var litt vanskelig å få løs lykta, den er limt godt fast.
  9. Liten oppdatering etter å ha unnagjort den årlige servicen. Siden mars har jeg overhalt alle calipere (untatt VB som ble byttet i mars) grunnet at de begynte å gå treigt, byttet samtidig bremseklosser og bremsevæske. I september gikk den som vanlig gjennom EU kontroll uten feil. Oppdaget defekt drivakselmansjett VF indre ved bytte til vinterhjul, var en grei jobb å bytte. Og i dag var det service med bytte av alle filter og motorolje. Totale utgifter til vedlikehold siden mars 6242kr Nå kjører jeg stort sett mc på sommeren, så bilen går kun ca 12 000km i året.
  10. Kom ikke med diffsperre bak som standard. Har hatt min i snart 9år og ingen store problemer så langt, kun vanlig service og bytte av div bremsedeler.
  11. Aner ikke, tenker at det er mest vanlig på båter :-)
  12. Det er tappeplugg, så det gjøres på helt vanlig måte. Litt søl pga. av at oljen treffer en del av ramma/understellet slik at oljen spruter litt utover, men ikke noe stort problem.
  13. Ideelt skal en vel låse av dieselpumpa og veiv/kam. Men det er to merker på reima som skal stemme med merkene på kam og dieselpumpedrev. Speil, lommelykt og bilder med mobil ble brukt for å få det på rett plass.
  14. Husker ikke alt lenger, men tror jeg klipte vekk noen strips og fjernet braketten som kablene er stripset fast i. Selv da ble det såre håndledd og jeg er forholdsvis slank Litt trangt det der, spesielt det røret som ligger foran dekselet er veldig i veien. Og husk at reima er timet, slik at ting må på riktig plass når en monterer den nye.
  15. Litt synsing fra min side også. Jeg har tenkt at kroken er designet sånn at den setter seg bedre desto mer last det er på den, låsetappen er der kun for å holde den på plass når den er ubelastet, låsetappen slites når kroken ikke er belastet fordi det da blir bevegelse. Oppgaven til låseplata er den samme som låsetappen, nemlig å holde den på plass når kroken ikke er belastet. Under kjøring i humper osv. vil en kanskje noen ganger avlaste kroken, spesielt ved feillastet henger, om ikke en da har noe som holder kroken på plass vil den falle ut. Som sagt er ikke dette noe jeg er sikker på, bare tenkt at det er sånn.
  16. Liten oppdatering. Utførte vanlig service i januar og i dag ble det en liten rep. Har slitt med varmgang i bremsene venstre bak, trodde det var parkbrems, men fant ingen feil der. Viste seg at caliperen ikke går skikkelig tilbake, så da ble det bytte av denne. Noen som vet hvordan jeg redigerer første post?
  17. Min 2010 D4 har fått EGR programmert vekk, de fleste tuningfirma kan nok fikse det.
  18. Har sett motorer havarere allerede etter 15k km, ny motor er altså ikke en garanti mot at du vil få motorhavari. Mye bedre å kjøre til den eventuelt gir seg, det finnes jo biler som har gått mye lengre med original motor.
  19. Jeg har hatt kabelbrudd baki der, ikke langt fra selve bryteren. Blir litt vann og salt baki der, så om det er et hull/skade på en av kablene, så eirer det fort.
  20. Evo16v

    Nødmodus

    Vet at bremselysbryter fører til mange feilmeldinger. Tror ikke den koster mange kronene og skal være enkel å bytte.
  21. Evo16v

    IIDtool

    Slett og se om de kommer igjen, har ofte sånne feilmeldinger uten at det er noe feil med bilen. Men det dukker jo noen ganger opp feil en ikke er klar over. F,eks lys, blir jo skikkelig bortskjemt med IIdtool, gidder ikke gå ut å sjekke lys, bare lese av feilmeldinger.
  22. D4 245hk versjon. Måtte ut med styreenhet og og dele den. Hele jobben var gjort på en times tid, og på den tida lastet han ut programmet, sendte det til England og fikk tilbake oppgradert program som ble lastet inn i ECU.
  23. Finnes helt sikkert noen i Trondheim som fikser det for en billigere penge, og du slipper å sende ECU. Jeg fikk tunet og programmert vekk EGR hjemme i garasjen min (quantum tuning), kostet ca 4000kr for 2-3 år siden. Hør med ES tuning, de har jeg god erfaring med på andre biler.
  24. Samme erfaring som meg, veldig lite tull. Begynner å lure litt på kalipperene foran jeg også, virker som nedre stempel på høyre side sliter litt med å returnere, og det hjelper ikke å bevege på det for å løse det litt opp. Mulig det blir bytte snart. Bolter i understellet sprayer jeg med WD40 et par ganger i året, i håp om å unngå problemene du har opplevd der.
  25. Ikke funnet noe feil i understellet, virker fortsatt fin å kjøre, men kan jo bli gradvis dårligere uten at en legger merke til det. Prøver å ha litt oversikt over hva som pleier å ryke, kommer f.eks til å bytte dynamo i vinter selv om den fortsatt virker, ser det er mange som ryker rundt 150000km. Tja, når jeg skrur selv, så må jeg nesten ta vare på kvitteringene. Kanskje ikke like mye verdt som et stempel i serviceheftet, men det er da ihvertfall bedre en ingenting :-)
×
×
  • Opprett ny...