Gå til innhold

kulien

LRF Society
  • Innlegg

    5 272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kulien

  1. Forumet altså! Verktøy avtalt lånt, og bileier tar turen og henter! Kan vel fort bli at vi oppdaterer hvordan det gikk etterhvert her.
  2. Vi planlegger å skifte dette lageret nå snart og har fått deler fra Erik Winther Sørensen. Nå har vi sett på videoer og diverse og tenker vel at dette skal gå hvis vi får tak på Gen2 verktøyet. Noen som har hjullagerverktøy til denne jobben på Sørlandet til utleie? Lurer også på moment på bolten. Noen som har manualen på Freelander 2 liggende og kan sjekke? Morten har Haynes manual på vei i posten, men usikker på om den rekker frem før vi må igang.
  3. Godt tips! Etter bytte av dieseltrykkregulator og bestilling av nye dysetetninger ser det ut til at bilen er skremt nok til å bare virke en stund. Spennende med neste gang det blir 15 minus.
  4. Gøy! Så ut som den hadde levd et liv. Interessant styrestag foran der. Er dette en donorbil eller får vi se mer til den etterhvert?
  5. Dette er jo veldig interessant. Jeg har hengt meg litt opp i dysetetninger og planlegger å skifte disse en gang til. Men, i det siste har det vært mildere og da starter bilen mye lettere. Akkurat det kan peke i retning av starter som du nevner. Når man i tillegg vet at dieseltrykkregulator har lekt i en periode så vet vi jo at starteren har hatt det tøft innsausa i diesel. Akkurat nå er bilen tilbake hos eier og jeg har fått igjen min D3 (med Park brake failure). Så nå blir det nok stille ang dette temaet til jeg får den inn på tunet igjen.
  6. Målte turbotrykk i undersjøisk tunnel i dag, og fikk mellom 197 og 205. Lå i 60 på fjerdegiret en god periode der. Da friskmelder vi vel de verdiene? Ang MAF så tror jeg denne bilen er tuna noe, men skal høre med eieren som er eldstesønn. Føles rart at det skal være noe feil når den er så kvikk som den er. Mye historikk på denne bilen så tror vi kan sjekke ut hva som er gjort.
  7. 👍 Er egentlig litt underlig med den luftmassefølereren. Bilen går jo kjempegodt!
  8. Dette var på tomgang ja. Ble bare å bla fort gjennom og knipse bilder i morges. Skal finne en bakke og sjekke turbotrykket. Helt enig angående luftmengdemåler. Det kan jo ikke være rett med null...
  9. Jepp, har nanocom som jeg brukte når jeg hadde egen Defender. Har vel aldri hatt den tilkoblet denne bilen. Skal sjekke ut dette! Aha? Dette er jo kjente saker når en gjenbruker gamle kobberpakninger, men gløder du også de nye pakningene? Har benyttet trikset over kokeapparatet i båten på gamle kobberringer i diesltilførselen der når jeg ikke har nye tilgjengelig, men aldri tenkt på å gløde nye pakninger. Og for å gjenoppfriske kunnskap: Gløde vil si å varme de til de gløder også la de kjøles sakte ned igjen?
  10. Hei dere! Ser vi har skrevet og diskutert mye tidligere om tungstartede Defendere. Nå er det eldstemanns "Emma", 2001 TD5 men med nyere 15P motor som er tungstartet. Det vil si: Status nå er at den starter relativt lett når kald, men må kinne en stund når den er varm. Det vil si kanskje 10-15 sekunder med kinning og ofte gi litt gass for å "hjelpe" den i gang. TIng tyder på at hvis man starter lufteprosedyren så hjelper det litt. Dette startet med at den overhodet ikke ville starte på Voss tidligere (noen så posten hans på FB angående dette). Bilen ble tint opp gjennom natten i Vikings garasje og startet på startgass neste morgen. Så kjørte han nonstop til Stavern. Der startet den igjen noen dager senere med lufting og luring og gass. Hva er gjort: Dystetninger skiftet for en tid tilbake Ny dieseltrykkregulator skiftet nå Nytt dieselfilter skiftet Har på gang litt deler fra EWS og etter å ha lest opp og ned bestilte jeg en ladning til med dysetetninger samt denne tilbakeslagsventilen i filterholderen foran høyre bakhjul. Noe mer jeg burde sjekke? Som sagt synes jeg de to nederste punktene på lista, som ble utført nå i helga hjalp veldig på kaldstarten, men kunne tenkt meg at den ble litt mer kontant også når varm.
  11. kulien

    Iskald bil.

    Gratulerer og takk for oppdatering på tråden for senere referanser! :)
  12. Stort sett enig med alle! Det hadde vært fint å kunne sortere på likte/lagrede innlegg, men man kan vel da sortere på det man har kommentert på selv, også er man like langt. Som for Atle så har jeg også brukt forumet flittig etter kjøp av D3. Det er jo mange andre forum der ute og forskjellen er vel at jeg poster sjelden noe der. Men vi har vært flinke til, synes jeg, å linke til eksterne forum her inne når vi finner noe lurt. Et absolutt must for å kunne kjøre D3 med "plongs of death" hengende over oss! Sann historie fra virkeligheten Koblet på biltralla og suste mot Evje for henting av bil. Etter bare et par mil kommer det juletrebelysning og alle verdens feilmeldinger i displayet. Kort panikk, så rasjonell tankegang og hukommelsen slo inn om hva jeg hadde lest om tilsvarende. Blinket til siden, tok ut tilhengerkontakten, startet bilen og fortsatte til Evje! Feilsøkte videre hjemme etter endt tur (uten lys på henger). (Det viste seg å være en ødelagt bremselyspære - på hengeren). Men må si at for seriebiler og defender så er det også mye nyttig lesing. Og ikke minst fine turskildringer, bilder, inspirasjon til ombygninger osv. Takk igjen til dere som står på for å vedlikeholde og alle som bidrar med innlegg!
  13. Dette var hyggelig! Takk til de som skal ha takk!
  14. kulien

    ØK seriebil

    Alt er vel i denne annonsen inntil du kommer til OK stand... Flere i stallen som kvalifiserte inntil de to orda der... Regner med at det er samme mann jeg allerede har en hyggelig dialog med initiert av deg. ;-)
  15. Småputling på Flodhest om dagen. Den begynte å putre og motorlampa tente for lenge siden. Har i grunnen ikke hatt bruk for den, så den har bare stått i mellomtiden. Fikk tak i en diagnosedings og leste av feilkoder. Det ser ut til at den ikke tenner på en av tennpluggene. Feilen flytter seg når jeg flytter på "coilene/tennspolene", så nå har jeg bestilt en ny og skal prøve igjen. Fryktet et toppakningsbytte, og håper at jeg slipper billigere unna. Krysser fingre og tær! Jeg fant olje i hullet til tennplugg nr 4. Lurer på om ungdommen har vært uheldig under påfylling av olje og at det kan ha kortsluttet pluggkabel og knekt tennspole. Noen som har hørt om slikt før?
  16. kulien

    D3 turbilen

    Gøy! Grattis! :-)
  17. Tror kanskje vi går litt fort når det gjelder tolkning av lovverket her. Kjøretøyforskriften inneholder krav til kjøretøy, men som Gaute skriver skal endringer inn i vognkortet. Dette har vi jo vært borti mange ganger i forhold til at vi gjør bilene mer trafikksikre med å modifisere, men så lenge ikke bilen er typegodkjent slik så blir det ikke godkjent. Hvis du endrer bilen (i henhold til forskrift), og så godkjenner endringen og får den i vognkort så stiller det seg annerledes.
  18. Mitt ble byttet hos 4Land for 3-4 år siden. De bygde den selv av sportseksosdeler og sa det var ingen tvil om at det ble MYE billigere enn å kjøpe nytt.
  19. 5 seter puma med 81.000 km på telleren til under 300 k høres ut som et røverkjøp spør du meg. Men virker som at prisene på Defender svinger voldsomt om dagen!
  20. Der bekrefter du mine tanker også. Jeg sjekket kompresjonen med en enkel kompresjonsmåler, og den ser ut til å være jevn på alle fire sylindere. Lyden i motoren er nettopp som om den sviver på 2-3 sylindere, så det også kan peke i retning av noe litt enklere. Sånn BT ELM sak... Har du en lenke til den du har? Jeg har en kablet ELM sak, men jeg får ikke til å snakke med pc og bil gjennom den. Det er i grunnen dette jeg lurer på. Hva fungerer for å lese ut feilkodene? Bestilte meg en sånn BT sak jeg også via eBay også får vi se hva vi får til! Mulig vi prøver med mobil og ELM sak til en kamerat også mens vi venter.
  21. Hei! Flodhesten vår begynte å fuske og motorlampa tente for en stund siden. Bilen ble da parkert og har blitt stående alt for lenge før jeg har fått sett litt på det. Jeg sjekket kompresjonen og den ser rimelig bra ut. Tennpluggene ser ikke bra ut og 4'ern er tilsynelatende full av olje. Det kan jo også rett og slett bare skyldes at vi har sølt olje ved oljeskift (den er rett ved påfyllinga). Jeg tenkte at neste skritt var å lese av feilkoder. I garasjen har jeg allereder Nanocom Evolution (Defender, P38, D3) og IIdtool (D3). Men så langt jeg kan skjønne har denne en relativt enkel diagnose fra tidlige OBDII tider. Hvordan kan jeg enklest få lest av feilkoder på denne? Finnes det noe gratis sw som virker med en generell USB til OBDII kabel? Jeg har prøvd å laste et program som heter Autodoktor og forsøkt med et adapter jeg brukte til Alfa/Fiat med Multiecuscan, men får det ikke til å snakke med Flodhesten. :-) Vet at Hawkeye og iCarsoft osv vil virke, men finnes det noen rimeligere veier i mål her tro?
  22. kulien

    @le's D3 #2

    Godt jobba Atle! Er vel bare vi som ikke har helt taket på de Xenon pærene da. Får kapitulere og justere høyden på lykta på nytt.
  23. TAKK for info! Mer eller mindre alle verneskoene folk bruker på jobben har jo denne typen snøring også nå...
×
×
  • Opprett ny...