Jump to content
LRforum

kulien

LRF Society
 • Content Count

  5,110
 • Joined

 • Last visited

About kulien

 • Rank
  ENTUSIAST

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kristiansand
 • Interests
  Familie (kone, tre barn, en menneske(kone)bil, en Autobianchi Abarth (sommerkonebil) og noen LR i tillegg til et par Vespaer)
  Båt og særlig seil
  Speider og frilutftsliv

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Kristiansand

Recent Profile Visitors

2,661 profile views
 1. Jeg brukte noe som ligner på disse: https://www.netthandelen.no/product/3083771/pakjoringsrampe Men vil tro at med Jokerns løsning og noen gode treplanker, så er bobla oppå planet på et blunk.
 2. Noen ganger er godt verktøy mer enn halve jobben! ...og ja, den gule kom seg på treff og fungerte som overnatting for eieren og lillebroren!
 3. Nå ble jeg nysgjerrig Gaute: Jeg fester i hjul for å unngå at fjæringen på bilen (på hengeren altså) fjærer og stroppene slakker seg. Synes liksom at vi beskriver motsatt handling av samme begrunnelse? Hvorfor ikke stoppeklosser? Jeg setter bilen i gir og på med håndbrekk hvis mulig, men det er det jo ofte ikke... Tenker da at å låse hjulet mot stopperen på hengeren låser bilen til å stå i ro. Hilsennysgjerrigsomgjernelæreravdevoksne
 4. Ja, den transporten og senere transporter av samme bil har gått greit. Akkurat denne hengeren var en scooterhenger jeg lånte og det gikk veldig greit. Nå er den bilen veldig lett (ca 700 kg), men tyngdepunktet ble helt fint så som jeg kan huske. Den har vært frakte på en vanlig varehenger også senere. Litt mer plunder å få den opp på planet bare. Godt poeng av Lafterolf med fortsatt låsing når en stropp ryker. I det siste har jeg stort sett kjørt med biler på biltralle og da låser jeg fremhjulene mot hjulstopperne og bakhjulene bakover. Det skulle gi effekten som Lafterolf nevner uten at jeg tidligere har tenkt på det.
 5. Ikke helt svar på spørsmålet kanskje, men omtrent tilsvarende problemstilling.
 6. Hei! Gratulerer med kjøp av Discovery! Hvis du søker litt her på forumet så finner du mye info om vibrasjoner og skifte av Torque Converter. Noen har kunnskap til å gjøre jobben selv, andre setter den på verksted. Det er en betydelig kostnad, men for egen del har jeg vurdert det som verd å gjøre for å beholde en fantastisk bil. Jeg satt bilen på verksted, men da utførte jeg såpass mye arbeid at det er vanskelig å si hva skifte av converter kostet for seg. Her på sørlandet er det et spesialverksted for LR som heter Nordlys Auto i Lillesand. Jeg har ikke brukt de, men jeg vet at verkstedet har erfaring med tilsvarende problem. Der kan du kanskje få et pristilbud på å skifte converter som igjen kan danne grunnlag for en eventuell refusjon fra selger.
 7. Men på den annen side så leser jeg jo at dere er fornøyd med å kjøre med den avtagbare kula fastmontert så lenge den har låseplate. Det fantes jo ikke låseplater når jeg gikk over til den løsningen jeg har, så det går jo an å sjekke ut. Både låseplate og originalkula finnes jo fortsatt i heimen.
 8. Det er montert låseplate etter at bildet ble tatt. Original krok gir feil høyde på kula. Var derfor jeg droppa den i utgangspunktet. Helt enig i at oppsettet mitt gir mer slakk, det er helt innlysende, men jeg var som nevnt ikke spes fornøyd med det originale festet heller og ser derfor etter alternativer.
 9. Jeg har montert den plata, men siden jeg har firkantfeste så har jeg slark allikevel Tenkte derfor mer i retning av et permanent montert feste ala dette: https://www.paddockspares.com/towbar.html Noen som har erfaring med noe slikt og har noen tanker om for eksempel akkurat det festet? Det jeg har i dag ser slik ut (låseplate montert i tillegg nå):
 10. Bumper denne! Er selv lei slarken i hengerfestet og vurderer fast hengerfeste på Discoen. Trekker en del tunge hengere og synes det er litt ubehagelig med slarken bak der selv med låseplaten på plass. Noen som har noen lenker til anbefalte fester?
 11. Jeg har ikke erfaring fra Puma, men på TD5 hadde jeg problemer med at koblingene inn på tanken lakk. Det var etter at de hadde vært demontert en gang så hoppet de av igjen eller svettet i koblingene. Tror de kan skiftes.
 12. Hehe! Herlig! Har kontroll på magneten Hvis vi er heldige så får vi dradd denne med oss opp igjen til Evje i helga. Har ikke skilter enda, men gøy å ha med bil på treff for det om. :-) Kanskje Gaute (med flere) har gode tips til mekanikere som ikke vet hva de gjør? Praksis sies jo å være når alt virker og ingen vet hvorfor...
 13. 20200915_215325.mp4 Vibrasjonstesting av juniors 2,25. Ser ut til at den bestod testen og at eieren er fornøyd! :-)
 14. Jeg skal til Evje i løpet av helga og til Asker før slutten av mnd. Så hvis det ikke haster så kan jeg være behjelpelig.
 15. Sendt inn påmeldingsskjema! Vi ses på lørdag etter kjøreturen! Antall biler og mennesker er stadig i det blå, men vi kommer minst en bil, en voksen og et barn...
×
×
 • Create New...