Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Har sett mye - men aldri dette... Noen som har forsøkt seg på noe nytt - som ikke har fungert?
  3. På tide å komme ut av vinterdvalen. Det mest irriterende med Defendern i det daglige er at det kommer inn vann via taket. Først trodde jeg det var takluke men den er limt igjen med tec7 og der bør det ikke kunne komme inn mye vann nå. Omtrent på denne tia i fjor oppdaget jeg at gummipakningen rundt et av Alpin vinduene i taket var sprukket litt. Nye gummipakninger ble kjøpt men så fant jeg ut at dette trengte spesialverktøy. Det hadde jeg ikke da. Dertil kom den lille komplikasjonen at bilen hadde takgrind og taktelt på. Takteltet henger vinterlagret i en låve på Toten, men grinda var fortsatt i veien. Nå har jeg fått av grinda og heist den opp i høyden på gårdsplassen. Måtte først lage meg et lite heisestativ: Sprukken pakkning (ble sikert ikke bedre i sola i Marokko og Spania sist sommer): Her trengs d vel og en vask av tak og vannkanal😀 En ting jeg ikke likte var dette som har vært skjult bak takgrinda: Ser ut som rust, jern rust? Er taket på Defendere av jern? Jeg trodde karosseriplater på LR var aluminium? Men kanskje ikke taket? Mere arbeid blir d iallefall. Bilen er lakket med en slags emaljelakk. Noen anbefalinger fra forumet om hva jeg bør bruke til utbedring? Fungerer Bengalakk eller bør jeg finne noe annet? Hm rundt denne poppnagelen ser det og ut til at vann kan komme in.
  4. I dag
  5. Som fersk i Defenderverden er jo hue fullt av spørsmål, noe finner jo google svar på men.. Noen som vet hva og hvorfor disse alu dekslene er der ? Ett på hver side foran på skjermene er poppet på og oppe på skjermen limt, disse ligger bak luftinntak. Har sett på utallige bilder på nett uten å finne en eneste bil med tilsvarende. Takknemlig for svar !
  6. Synes det var mistenkelig lite under bilen i parkeringshuset på jobb, og "lekkasjestedet" hadde også flyttet seg litt. Så da var det jo bare å åpne døra til baksetet og konstatere at ei oljekanne har klart å skru seg løs i Shellposen slik at 8 desiliter har rent ut i løpet av helga. Forhåpentligvis har Morgenbladet svært god absorpsjonsevne inntil jeg får fatt på noe skikkelige saker. Jaja, det mangler ikke på utfordringer når'n evner å spenne bein på seg sjøl! Og hvor smart det er å ha steinlagt parkeringsplass når jeg holder på sånn lar jeg være usagt, får nok en fin akkord med å rense den i løpet av sommeren.
  7. Den ser jo veldig bra ut, om man får bruk for alle innstillinger tviler jeg på, det blir mest for å bli forvirret av. Det har en fordel med at det er Eurokobling, dvs at du raskt bytter slangepakke, og at koblingen er standard slik at du kan kjøpe pakke hvor som helst. Jeg ville vurdert lengre slange. 4m er veldig mye mer anvendelig enn 3m. Jeg har Kemppi og tror nok det er enklere å stille inn. Hvor bra Spartus er å sveise med vet jeg ikke, heller ikke kvaliteten på selve sveisemaskinen. Deletilgang og servise kjenner jeg heller ikke. Men det er under halve prisen sammenlignet med Kemppi.
  8. Ser etter et MIG sveiseapparat til hobbybruk. Noen som har erfaring med SPARTUS® EasyMIG 215 (https://sveiseprodukter.no/produkt/sveiseapparater/mig-sveiseapparater-1/mig-sveiseapparat-easymig-215)? Hvordan er spartuus i forhold til kempi etc
  9. Ja! Det var et godt tips jeg ikke var i nærheten av komme på selv, takk! Og jeg håper i det lengste å unngå å smake 😄
  10. Servo styring? Bare å smake på vesken 😉 - stor forskjell mellom frostveske og olje (ikke god smak på noen av de LOL).
  11. Sjekket i settet mitt med linksborer - og en 5mm bor er 85mm lang så 4 cm ned er ikke noe problem. Støttehylse slik som lafterolf foreslår vil være fornuftig. Linksborer fungerer overraskende bra til slikt og uansett så får du et hull som kan brukes til torx. Linksborer er generelt også av høy kvalitet (kostbare) som selvsagt gjør at de fungerer bedre ... bare pass på at ingen forsøker å kjøre de samme vei som vanlige borrer... Fikk selv opp en knekt topplokks bolt i fjor - gleden var stor 😉 (den bolten viste tydelig tegn på materialtretthet).
  12. Omgangssyken har slått rot i heimen. På lørdag var det litt rødfarget væske foran på venstresiden, uten at jeg synes hverken nivået på automatolje eller kjølevæske var spesielt lavt. Og i dag var det en god renne fra omtrent midt på bilen som hadde smørende egenskaper når jeg gnir fingrene sammen. Så jeg må på leit etter lekkasjer.
  13. Om skruen sitter så dypt må du lage en hylse for å kunne styre boret midt i. En lingsbor kan være veien å gå, men vanlig bor og grisepikk kan, om du er heldig, klare å løsne skruen. Men grisepikker er veldig hardt herdet, og om den brekker har du virkelig et problem. En torx er kanskje lurere å prøve å banke ned i hullet. Så lenge skruen ikke er helt i bunnen kan den løsne.
  14. Da har jeg fått tak i TPS fra @TeRRje, og den fungerte helt fint. takk takk
  15. I går
  16. Da har jeg bestilt parts for 20kkr. Dørsett inkludert. Det blir spennende å se hvordan passformen er. Det jeg har kjøpt fra Richards (torpedovegg) og YRM (div. karrosserideler) har vært veldig bra.
  17. Ca 4 cm. Det var jo ikkje komplett utan motstand, men ingenting som skulle tilseie at det skulle bli problem. Det var momentnøkkelen eg brukte, men det var ikkje begynt å nærme seg noko maktbruk. Det ser ut som boltane kanskje er litt tynnare der gjengepartiet startar. Kanskje det er ei slags svekka sone for å unngå skade på gjengar?
  18. Ja, hittil virker dem bra. Ikke prøvd på annet enn asfalt ennå.
  19. Ahok

    D2: Ace pumpe

    Stemmer, men jeg har fått tak i 🙂
  20. Altså, knakk uten motstand høres jo rart ut. Om resten av bolten ikke sitter veldig fast kan det være at de kan komme ut om du får noe ala dette nedi der: https://verkstedutstyr.no/produkt/kategori-218/562-180-lange-links-bor/ Nå kosta jo akkurat de der litt mye, men finnes sikkert rimeligere eller kanskje det går med noen "vanlige" venstrebor med forlenger går i hullet?
  21. kes

    D2: Ace pumpe

    Skal ikke pirke, men det på bildet er vel ventilblokka? 🫣 Var ikke @Ahok ute etter en sånn for en liten stund siden?
  22. Et bilde ville vært fint.
  23. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=349711062
  24. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=349711773&ci=2
  25. Noen som har kjøpt dører herfra????
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...